Συνταγές | ICookGreek

Εξωτικό μοσχαράκι με πιπεριές, ντοματίνια και τζίντζερ

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Βάζετε το κρέας σε μπολ και το περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι. Το αφήνετε σε αυτή τη μαρινάτα για 30’ ή και περισσότερο στο ψυγείο, ανακατεύοντας συχνά.

2. Καθαρίζετε τις πιπεριές, αφαιρώντας τους σπόρους και τα κοτσάνια τους και τις κόβετε σε λωρίδες. Ζεσταίνετε το λάδι ή το σησαμέλαιο και τηγανίζετε τις πιπεριές για 5’, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 3’. Αφαιρείτε τα λαχανικά από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα το κρέας, αφού το στραγγίσετε από τη μαρινάτα του.

3. Τηγανίζετε για 5’, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα ντοματίνια και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 5΄ακόμη ανακατεύοντας συχνά. Διαλύετε το κορν φλάουρ στη μαρινάτα, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το σουσάμι (προαιρετικά) και το τζίντζερ.

4. Βράζετε σε σιγανή φωτιά, μέχρις ότου η σάλτσα δέσει. Ξαναρίχνετε τα λαχανικά και τα ζεσταίνετε για 1’ - 2’. Αν θέλετε συνοδεύετε τα φαγητό αυτό με ρύζι μπασμάτι, που θα φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
0'
0

Υλικά

  • 700 γρ μοσχαράκι γάλακτος (κυλότο) κομμένο σε μικρές λωρίδες
  • 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 3 κουταλιές σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά σουσάμι (προαιρετικά)
  • λίγο τζίντζερ (πιπερόριζα), φρεσκοτριμμένo