Συνταγές | ICookGreek

Αλμυρό κέικ με φρέσκα κρεμμυδάκια, ελιές και φέτα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε ελαφρά σε ένα τηγάνι το μπέικον με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα.
  2. Ρίχνετε σε ένα μπολ το μπέικον, το κρεμμυδάκι, τις ελιές και τη φέτα κομματιασμένη και ανακατεύετε τα υλικά με τα χέρια. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε και πάλι όλα τα στέρεα υλικά να αναμειχθούν μεταξύ τους.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα το γάλα συνεχίζοντας το ελαφρύ ανακάτεμα. Ενσωματώνετε και τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ (35 εκ.) που έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο και αλευρώσει καλά ή έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ψήνετε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50' ανάλογα το φούρνο σας. Αφήνετε 10' να κρυώσει λίγο το κέικ πριν το κόψετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
65'
6

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα περίπου
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
  • 80 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες ή σε ροδέλες
  • 100 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 3 αυγά
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
  • αλάτι, πιπέρι