Συνταγές | Χριστίνα Τσαμουρά

Νηστίσιμο και vegan - Τέλειο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι (Βίντεο)

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ταχίνι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  2. Σε ξεχωριστό δοχείο ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα ενώνουμε με το μείγμα του ταχινιού και ανακατεύουμε ξανά καλά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα το κέικ, παραλληλόγραμμη ή στρογγυλή, και το ψήνουμε στους 170° C για 40'-45'. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.
Όσοι και όσες ακολουθούν αυστηρή vegan διατροφή χρησιμοποιούν μαρμελάδα αντί για μέλι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
70'
8

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη (προαιρετικά, αλλά του πάει πολύ)
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού σταφίδες (μαύρες, ξανθές ή ανάμεικτες)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι ή μαρμελάδα πορτοκαλιού
  • 1 συσκευασία (500 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • λίγο γαρίφαλο