Συνταγές | Χριστίνα Τσαμουρά

Η νηστίσιμη σοκολατόπιτα που αξίζει να δοκιμάσεις ακόμη κι αν δεν νηστεύεις

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Σε άλλο μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το νερό, το ξίδι και τη βανίλια.
  3. Προσθέτετε τα υγρά υλικά στο μπολ με το μείγμα αλευριού-ζάχαρης και χτυπάτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε στρογγυλή ή παραλληλόγραμμη φόρμα αλειμμένη με ελαιόλαδο και αλευρωμένη. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 35'-40'. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει.
  5. Λιώνετε τη σοκολάτα ανακατεμένη με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί ή τη βάζετε για 20'' στο φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύνετε τη σοκολατόπιτα με τη ρευστή κουβερτούρα αφού κρυώσει κάπως.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
50'
8

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6-7 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ? του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη νηστίσιμη επικάλυψη

  • 1 φλιτζάνι κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο