Η νηστίσιμη σοκολατόπιτα που αξίζει να δοκιμάσεις ακόμη κι αν δεν νηστεύεις
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το νερό, το ξίδι και τη βανίλια.
Προσθέτετε τα υγρά υλικά στο μπολ με το μείγμα αλευριού-ζάχαρης και χτυπάτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Αδειάζετε το μείγμα σε στρογγυλή ή παραλληλόγραμμη φόρμα αλειμμένη με ελαιόλαδο και αλευρωμένη. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 35'-40'. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει.
Λιώνετε τη σοκολάταανακατεμένη με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί ή τη βάζετε για 20'' στο φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύνετε τη σοκολατόπιτα με τη ρευστή κουβερτούρα αφού κρυώσει κάπως.