Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάτε για 1’-2’ στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, τη σόδα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνετε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Αναακατεύετε στην αρχή με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνετε ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί για να γίνει ζύμη μάλλον σφικτή, ώστε να πλάθεται εύκολα σε ό,τι σχήμα θέλετε.
Πλάθετε στρογγυλά ή μακρόστενα μπισκοτάκιακαι τα απλώνετε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15’ -18' περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα καταναλώσετε.