Vegetarian απόλαυση - Πατάτες και μπρόκολο ογκρατέν

Εικόνα: Pixabay

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζετε για λίγα λεπτά σε νερό που κοχλάζει το μπρόκολο. Το αποσύρετε και τo στραγγίζετε σε σουρωτήρι. 
  2. Μισοβράζετε τις πατάτες για 10' και τις κόβετε σε φέτες.
  3. Σοτάρετε σε τηγάνι ρίχνοντας πρώτα το λάδι τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Τα αλατοπιπερώνετε και τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι μαζί με το μπρόκολο.
  4. Χτυπάτε τα αυγά με το τυρί-κρέμα και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  5. Περιχύνετε με το μείγμα τα λαχανικά, πασπαλίζετε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 18'-22', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip. Μη διστάσετε να περιλάβετε περισσότερα είδη λαχανικών, αρκεί να τα έχετε κομμένα σε ισομεγέθη κομμάτια. Το πιάτο είναι κατάλληλο για vegetarian διατροφή.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Pixabay
40'
4

Υλικά

  • 8 μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε μπαστουνάκια ή καρεδάκια
  • 4 πατάτες μισοβρασμένες, κομμένες σε φέτες
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι