Αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με ντομάτα, φέτα και χυλοπιτάκι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το νερό, την ντομάτα, τα ντοματίνια, ροδέλες πιπεριές, κομμάτια από τυρί φέτα και λίγη ζάχαρη σε ένα ταψί.
- Μαγειρεύετε το χυλοπιτάκι ή όποιο άλλο ζυμαρικό επιλέξετε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας του.
- Στον κάδο του μίξερ με το φτερό ρίχνετε τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το αυγό και λειτουργείτε τη συσκευή για 5’. Προσθέτετε την ψημένη πιπεριά Φλωρίνης, λίγο ξίδι ή ούζο, το ξύσμα λεμονιού και ζυμώνετε να ενσωματωθούν.
- Πλάθετε κεφτεδάκια και τα ρίχνετε στο ταψί με τις ντομάτες και τα υπόλοιπα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C με σκεπασμένο το σκεύος για 20’.
- Ρίχνετε τις χυλοπίτες στο ταψί ανακατεύετε και σερβίρετε.
Το μυστικό! Για αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλου χωρίς ψωμί, ζυμώστε για 5' τον κιμά στο μίξερ με το φτερό.