Γλυκόξινο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και ρύζι
Εκτέλεση
Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα από τα στήθη κοτόπουλου. Κόβετε τη σάρκα σε μικρές μπουκιές. Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και το περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι. Το αφήνετε σε αυτή τη μαρινάτα επί 4 ώρες.
Καθαρίζετε τις πιπεριές, αφαιρώντας τους σπόρους και τα κοτσάνια τους και τις κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Καθαρίζετε το κολοκυθάκι (αν βάλετε) και το κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε το κοτόπουλο, αφού το στραγγίσετε από τη μαρινάτα του (δεν την πετάτε), μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές το βγάζετε με τρυπητή κουτά και ρίχνετε στο τηγάνι τα λαχανικά (πιπεριές, κρεμμυδάκια και κολοκυθάκι) και σοτάρετε 5΄ μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι ξανά το κοτόπουλο. Διαλύετε το κορν φλάουρ στη μαρινάτα, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα αυτό μέσα στο τηγάνι. Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά, μέχρις ότου η σάλτσα δέσει. Σερβίρετε αμέσως το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά και τη σάλτσα του. Συνοδεύετε με ρύζι.