Συνταγές | Χριστίνα Τσαμουρά

Τηγανιά με μανιτάρια - Μερακλίδικη και vegan

Εικόνα: Pexels

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα μανιτάρια σε ισομεγέθη κομμάτια στην περίπτωση που είναι πολύ μεγάλα.
  2. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι (με το βούτυρο, αν χρησιμοποιήσετε) και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 4'-5' ανακατεύοντας διαρκώς.
  3. Προσθέτετε κατόπιν τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 8' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του. Τέλος ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.
  4. Μαγειρεύετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά και μείνουν τα μανιτάρια με το λάδι τους. Ρίχνετε το μαϊντανό ή το θυμάρι και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως.
Tip. Αν χρησιμοποιήσετε σκέτο ελαιόλαδο, το πιάτο ταιριάζει και σε vegan διατροφή. Το βούτυρο εμπεριέχεται μόνο στη vegetarian κουζίνα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Pexels
20'
4

Υλικά

  • 600 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες (χωρίς τα πράσινο φύτρο τους)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο (όσοι επιθυμούν κάνουν μείξη με φρέσκο βούτυρο)
  • 3 κουταλιές μαϊντανός φρέσκος ή θυμάρι ψιλοκομμένα
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 1 κύβος λαχανικών διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό ή 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι