Συνταγές | ICookGreek

Παραδοσιακό τηγάνι - Σπιτικοί κεφτέδες

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Ζυμώνετε καλά σε μια λεκάνη τον κιμά με το κρεμμύδι και το ψωμί. Ρίχνετε τα αυγά, το κύμινο, το ούζο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το ζύμωμα να ενσωματωθούν καλά.

2. Πλάθετε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε και τους αλευρώνετε. Τους τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι να χρυσίσουν απ' όλες τις πλευρές και τους τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

3. Σερβίρετε τους κεφτέδες με τηγανητές πατάτες.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
  • 4 χοντρές φέτες ψωμί χωρίς την κόρα (βρεγμένο και στραγγισμένο καλά)
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 1/2 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα