Συνταγές | ICookGreek

Φέτα ψάρι λεμονάτο με μουστάρδα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Φτιάχνετε τη μαρινάτα: Ρίχνετε σε ένα βαθύ σκεύος όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα φιλέτα ή τις φέτες από τα ψάρια και τα γυρίζετε ώστε να πάει το μείγμα παντού. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα ψήσετε (τουλάχιστον μισή ώρα).

2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στη μία κουταλιά της σούπας λάδι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.

3. Μεταφέρετε τα φιλέτα ψαριού με τη σάλτσα τους σε ένα ταψάκι. Σκορπίζετε γύρω γύρω το σοταρισμένο κρεμμύδι. Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15΄. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 4-5΄ακόμη

3. Σερβίρετε αμέσως με ρύζι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
45'
4

Υλικά

  • 4 φιλέτα ή φέτες ψαριού (γαλέος, τόνος κ.λπ.), 150 γρ. το καθένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τη μαρινάτα

  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
  • ο χυμός και το ξύσμα 1 ½ λεμονιού
  • 2- 3 κουταλιές άνηθος φρέσκος και ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6-7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι