Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για σπιτικό γύρο με τηγανίτες από πατάτα

Εκτέλεση

Την επόμενη φορά που με την οικογένεια ή με φίλους θα λαχταρίσετε χοιρινό γύρο, αντί να τον πάρετε έτοιμο, φτιάξτε τον μόνοι σας και συνοδέψτε τον με τραγανές, ριγανάτες τηγανίτες πατάτας, που δίνουν στο αγαπημένο ελληνικό έδεσμα κάτι το διαφορετικό. Με τον τρόπο που προτείνει ο Κυριάκος μελάς θα γίνει νόστιμος και ζουμερός. Και, το καλύτερο, δεν θα σας παιδέψει καθόλου. Πάρτε δυο ωραίες μπριζόλες λαιμού κι ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και ξεκινήστε.

Σ’ αυτή την εκδοχή το κρέας θωρακίζεται πρώτα και στη συνέχεια, αφού κρυώσει, κόβεται σε λεπτές λωρίδες, ανακατεύεται με τα καρυκεύματα, που πραγματικά κάνουν τη διαφορά και επιστρέφει στο τηγάνι. Εκτός από τις τηγανίτες, μπορείτε να συνοδεύσετε τον γύρο με σος γιαουρτιού με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, κρεμμύδι και λίγο ξίδι, καθώς επίσης και ψητά ντοματίνια.

Δείτε τα βήματα της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
30'
4

Υλικά

Για τον γύρο:

  • 700 γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Για τις τηγανίτες:

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο