Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Συνταγή για ψητές φτερούγες κοτόπουλου με κέτσαπ και κάρι

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Εκτέλεση

Φτιάχνονται γρήγορα, με λίγα και απλά υλικά κι είναι ιδανικές για μια φιλική συγκέντρωση στο σπίτι. Θα γλείφετε τα δάκτυλά σας, κυριολεκτικά. Αλείφετε τις φτερούγες κοτόπουλου με το μείγμα με την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το κάρι και το μέλι, τις βάζετε στο φούρνο και σε ένα μισάωρο και κάτι τις βάζετε σε μια πιατέλα κι έχετε έναν εξαιρετικό μεζέ για τη μπίρα σας. Για να τις ετοιμάσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το μέλι με τη μουστάρδα, το κάρι, την κέτσαπ και το ελαιόλαδο.
  2. Βάλτε τις φτερούγες σε ένα ρηχό ταψί και αλείψτε τες με το μείγμα αυτό.
  3. Αλατοπιπερώστε τες και ψήστε τες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά.
  4. Συνοδέψτε τις φτερούγες με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: iStock/Ideal Image
40'
5

Υλικά

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι (απαλό ή πικάντικο)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι