Συνταγή για κρέπες από σπανάκι με κρέμα γραβιέρας, κοτόπουλο και μανιτάρια
Εκτέλεση
Τις κρέπες τις αγαπάμε σ’ όλες τους τις εκδοχές. Αλμυρές, γεμιστές με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά, αλλά και γλυκές, με σοκολάτα ή με φρούτα, διπλωμένες σε τριγωνικό σχήμα ή τυλιγμένες σε ρολά, λεπτές ή λίγο πιο χοντρούτσικες... Είναι ωραία ιδέα όταν θέλει να φτιάξει κανείς κάτι νόστιμο στα γρήγορα. Εδώ σας τις προτείνουμε με σπανάκι, όχι στη γέμιση, στο χυλό της κρέπας. Καθώς δεν τις ψήνουμε πολύ, διατηρεί τα γευστικά του συστατικά.
Τα μανιτάρια μπαίνουν στο φούρνο με τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και γίνονται πολύ ζουμερά. Τη λευκή σάλτσα με το κοτόπουλο και τη γραβιέρα τη φτιάχνουμε σε ένα τηγάνι. Ανακατεύουμε τα μεν και τη δε κι η γέμιση είναι έτοιμη. Βάζουμε τα υλικά για τις κρέπες στο μπλέντερ και μετά μένει να ρίξουμε με ένα κουτάλι το μείγμα στο τηγάνι και να τις ετοιμάσουμε μια-μια.
Στο βίντεο που ακολουθεί ο Κυριάκος Μελάς παρουσιάζει ένα-ένα τα βήματα τις συνταγής.