Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για κρέπες από σπανάκι με κρέμα γραβιέρας, κοτόπουλο και μανιτάρια

Εκτέλεση

Τις κρέπες τις αγαπάμε σ’ όλες τους τις εκδοχές. Αλμυρές, γεμιστές με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά, αλλά και γλυκές, με σοκολάτα ή με φρούτα, διπλωμένες σε τριγωνικό σχήμα ή τυλιγμένες σε ρολά, λεπτές ή λίγο πιο χοντρούτσικες... Είναι ωραία ιδέα όταν θέλει να φτιάξει κανείς κάτι νόστιμο στα γρήγορα. Εδώ σας τις προτείνουμε με σπανάκι, όχι στη γέμιση, στο χυλό της κρέπας. Καθώς δεν τις ψήνουμε πολύ, διατηρεί τα γευστικά του συστατικά.

Τα μανιτάρια μπαίνουν στο φούρνο με τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και γίνονται πολύ ζουμερά. Τη λευκή σάλτσα με το κοτόπουλο και τη γραβιέρα τη φτιάχνουμε σε ένα τηγάνι. Ανακατεύουμε τα μεν και τη δε κι η γέμιση είναι έτοιμη. Βάζουμε τα υλικά για τις κρέπες στο μπλέντερ και μετά μένει να ρίξουμε με ένα κουτάλι το μείγμα στο τηγάνι και να τις ετοιμάσουμε μια-μια.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Κυριάκος Μελάς παρουσιάζει ένα-ένα τα βήματα τις συνταγής.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
30'
6

Υλικά

  • 700 ml γάλα 
  • 100 γρ. σπανάκι 
  • 150 γρ. αλεύρι 
  • 3 αυγά 
  • 40 ml ελαιόλαδο 
  • 20 γρ. βούτυρο 
  • 1 κ.σ. αλάτι 

Για τη γέμιση:

  • 1 στήθος κοτόπουλου 
  • 500 γρ. μανιτάρια 
  • 300 ml γάλα 
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 3 κ.σ. αλεύρι 
  • 1 κ.σ. πάπρικα 
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 
  • ξύσμα & χυμό 1 λεμονιού 
  • αλάτι και πιπέρι