Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για τραγανές κοτομπουκιές στον φούρνο με σπιτική κέτσαπ

Εκτέλεση

Οι κοτομπουκιές που προτείνει ο Κυριάκος Μελάς έχουν φοβερά τραγανή και νόστιμη κρούστα. Αντί να τηγανιστούν ψήνονται στον φούρνο. Και μαζί με τη χειροποίητη κέτσαπ, που μέχρι να ροδίσουν είναι έτοιμη, είναι πραγματικά ακαταμάχητες. Ένα σπιτικό γρήγορο φαγητό φτιαγμένο με ωραία υλικά, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, που μπορείτε να χαρείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Το κοτόπουλο θέλει μια μικρή προετοιμασία. Το κόβετε σε μικρές ή μεγαλύτερες μπουκιές και το μαρινάρετε σε γάλα και μπόλικο αλάτι από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι θα γίνει πολύ ζουμερό. Μετά, όλη η υπόθεση είναι στο πανάρισμα. Τα κορν φλέικς κάνουν την διαφορά. Τα βάζετε στον πολυκόφτη με την παρμεζάνα και την πάπρικα και τα χτυπάτε μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Βουτάτε κάθε κομμάτι διαδοχικά στο αλεύρι/κορν φλάουρ, στο αυγό και στο μείγμα με τα κορν φλέικς και το τοποθετείτε στο αντικολλητικό ταψί.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
40'
4

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλο (διπλό, χωρίς κόκκαλο)
  • 100 ml γάλα
  • 1 κ.σ. αλάτι

Για το πανάρισμα:

  • 3 αυγά
  • 1 ½ κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 160 γρ. κορν φλέικς
  • αλάτι-πιπέρι

Για την χειροποίητη κέτσαπ:

  • 200 γρ. πελτέ τομάτας
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 70 γρ. νερό
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο