Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για κολοκύθα γεμιστή με ρύζι, κάστανα, κουκουνάρι και ρόδι

Εκτέλεση

Είναι ένα θαυμάσιο vegan/νηστίσιμο πιάτο (αν δεν προσθέσετε το βούτυρο) κι ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για τα κρέατα των γιορτών που κάνει το συνηθισμένο ρύζι να φαίνεται... φτωχό. Μπορούμε να γεμίσουμε είτε μια μεσαία στρογγυλή κολοκύθα, αφαιρώντας με ένα κοφτερό μαχαίρι το καπάκι της, είτε περισσότερες μικρότερες. Βγάζουμε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό, τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε λίγη από τη σάρκα στη γέμιση που, συνδυάζοντας πράσο, μαύρο ρύζι, κινόα, κράνμπερι, ρόδι, κουκουνάρι και γλυκά μπαχαρικά, είναι μοσχομυριστή και γλυκοφάγωτη. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα βήματα της συνταγής:

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
90'
4

Υλικά

  • 1 κολοκύθα μεσαία 
  • 500 γρ. ρύζι μαύρο 
  • 125 γρ. κινόα 
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 
  • 100 γρ. κράνμπερις 
  • 200 γρ. κάστανα βρασμένα 
  • 100 γρ. κουκουνάρι ή ξηρούς καρπούς 
  • 1 πράσο 
  • 1 ρόδι 
  • 1 κ.γ. πάπρικα 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • ½ κ.γ. κύμινο 
  • λίγα φύλλα μαϊντανό 
  • 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά) 
  • αλάτι-πιπέρι