Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για πίτα με μοσχαράκι, κονιάκ και σφολιάτα

Εκτέλεση

Το μοσχαράκι της γέμισης, σβησμένο με κονιάκ ή με μπράντι, σιγομαγειρεμένο με καρότο, κρεμμύδι και μανιτάρια, είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό και μόνο του, που μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι ή πουρέ πατάτας. Αλλά αν το βάλετε σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος, του προσθέσετε γραβιέρα, το σκεπάσετε με φύλλο σφολιάτας και το βάλετε στο φούρνο για είκοσι λεπτά, γίνεται μια θαυμάσια πίτα με ρουστίκ χαρακτήρα και άρωμα γιορτινό.

Στο απόσπασμα από την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» που ακολουθεί, θα δείτε τα βήματα της συνταγής και μαζί τους μερικά μυστικά για το φλαμπάρισμα του κρέατος:

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
90'
6

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κιλότο 
  • 500 γρ. μανιτάρια 
  • 1 καρότο 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1.200 ml ζωμό βοδινού 
  • 100 ml κονιάκ 
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ 
  • 100 γρ. γραβιέρα 
  • φρέσκο θυμάρι 
  • αλάτι-πιπέρι 
  • 1 φύλλο σφολιάτας 
  • αυγό για το άλειμμα