Συνταγές | Χρύσανθος Καραμολέγκος

Συνταγή για ελληνικό χούμους

Εκτέλεση

Ένα οικονομικό, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή σνακ της Μέσης Ανατολής αποκτά σ' αυτή την συνταγή που μας έδωσε ο γνωστός σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος ελληνικό χρώμα. Φτιαγμένο με ρεβίθια, ταχίνι, συνδυασμένο με λίγη φέτα και τοποθετημένο πάνω σε κομμένες πίτες για σουβλάκι, λειτουργεί ωραίο ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι, ενώ θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους αν εμφανιστούν ξαφνικά επισκέπτες στο σπίτι – αρκεί να έχετε βρασμένα τα ρεβίθια. Τα βήματα είναι απλά:

  1. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, τη φέτα, το ταχίνι, το σπανάκι και το σκόρδο και τα πολτοποιείτε.
  2. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, την κανέλα, το μέλι, αλάτι και ελαιόλαδο και χτυπάτε για λίγο ακόμα.
  3. Σερβίρετε πάνω σε τρίγωνα ψητής πίτας, πασπαλίζετε με λίγη θρυμματισμένη φέτα, φύλλα δυόσμου και λίγο ελαιόλαδο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
10'
4

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 95 γρ. φέτα
  • 75 γρ. ταχίνι
  • 45 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 γρ. φρέσκο σκόρδο
  • 6 φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
  • 18 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 15 γρ. μέλι
  • 22 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πίτες για σουβλάκια