Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Συνταγή για φιλέτο γαλοπούλας με αρωματικό γλάσο

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Εκτέλεση

Το ψητό φιλέτο γαλοπούλας είναι μια ωραία ιδέα για τα τραπέζια των γιορτών κι όχι μόνο, και δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Μόλις βγει ροδοκόκκινο από το φούρνο, κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της προτίμησής σας. Αν περισσέψει, στραγγίστε το από τη σάλτσα του και διατηρήστε το στο ψυγείο σε δοχείο τροφίμων.

Για να το φτιάξετε, ανακατέψτε το μέλι με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και τη ρίγανη. Αλατίστε το φιλέτο της γαλοπούλας και αλείψτε το με το παραπάνω μείγμα. Βάλτε το σε ένα βαθύ ταψί και ρίξτε το κρασί. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 λεπτά. Μετά ξεσκεπάστε και ψήστε άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: iStock/Ideal Image
50'
6

Υλικά

  • 1 ολόκληρο φιλέτο από στήθος γαλοπούλας (περίπου 1,5 κιλό)
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού αλάτι