Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για κεμπάπ γεμιστά με φέτα

Εκτέλεση

Έχουν γεύση Μέσης Ανατολής, έχουν κι Ελλάδα. Φτιαγμένα με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, αρωματισμένα με πάπρικα και κάρι, γεμιστά με φέτα, αυτά τα κεμπάπ είναι πραγματικά απολαυστικά. Οι δύο κιμάδες μπαίνουν με τα υπόλοιπα υλικά (πλην του τυριού) στο μίξερ. Αν δούμε ότι το μείγμα κολλάει, το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να σφίξει και πλάθεται πιο εύκολα. Λίγα λεπτά στο σχαροτήγανο κι είναι έτοιμα, ζουμερά κι αφράτα. Για συνοδεία δεν θέλουν πολλά. Μερικές πίτες, λίγη ντομάτα, σάλτσα γιαουρτιού...

Στο απόσπασμα από την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» που ακολουθεί, ο Κυριάκος Μελάς μας δείχνει πώς να τα φτιάξουμε: 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
35'
6

Υλικά

  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ. αρνίσιο κιμά
  • 100 ml γάλα
  • 150 ml νερό
  • 8 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. κάρι
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 αυγό
  • αλάτι