Συνταγή για χοιρινή τηγανιά με χαλούμι
Εκτέλεση
Από τους πιο κλασικούς ελληνικούς μεζέδες, η χοιρινή τηγανιά έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Μπορείτε να τη φτιάξετε με πολλούς τρόπους, αυτή την εκδοχή, όμως, με τραγανή κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, πράσο, χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά, αξίζει να την δοκιμάσετε. Είναι εύκολη, γρήγορη, γεμάτη χρώματα κι αρώματα.
Το ελαιόλαδο δεν μπαίνει από την αρχή στο τηγάνι. Έτσι διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά και το χοιρινό (προτιμάμε λαιμό, που είναι πιο μαλακός), γίνεται τρυφερό και γευστικό χωρίς να βαραίνει. Σε ένα ωραίο σκεύος στο κέντρο του τραπεζιού αλλά και πάνω σε ελαφρά φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί, σε στιλ μπρουσκέτας, κλέβει την παράσταση.
Δείτε στο βίντεο από την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» που ακολουθεί πώς να την φτιάξετε: