Φροντιστήρια: Μαθητές στα Λύκεια ζητούν άμεσα άνοιγμα καθώς πλησιάζουν οι πανελλήνιες
Να ανοίξουν άμεσα τα φροντιστήρια ζητούν οι μαθητές της Γ' Λυκείου και να μην εφαρμοστεί η Ελάχιστη Βάσης Εισαγωγής στις φετινές Πανελλήνιες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Πλήρως εξαντλημένοι και απολύτως αγχωμένοι εμφανίζονται οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου με την ευκαιρία του ανοίγματος των σχολείων. Όπως τονίζουν στο ethnos.gr, οι καθηγητές που διδάσκουν στην τελευταία τάξη του Λυκείου, τη Δευτέρα, δηλαδή την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων οι μαθητές τους ξαναμπήκαν στις τάξεις με χαρά, που ξαναείδαν τους συμμαθητές τους αλλά απολύτως αγχωμένοι και προβληματισμένοι για το διάστημα, που θα ακολουθήσει και κυρίως για τις Πανελλήνιες.
Όπως υπογραμμίζουν οι καθηγητές βρέθηκαν μπροστά σε παιδιά «πολύ αλλαγμένα», μελαγχολικά, απογοητευμένα και φοβισμένα ενώ δεν έλειψαν και αυτά, που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα από τον κορονοϊό, γεγονός, που έχει επιβαρύνει κατά πολύ την ψυχολογία τους. Η πολύμηνη παρακολούθηση των μαθημάτων μόνο μέσω της τηλεκπαίδευσης έχει προκαλέσει ανασφάλεια στα παιδιά τα οποία σε λίγο καιρό θα κληθούν ν΄ αντιμετωπίσουν και τις πανελλαδικές εξετάσεις και το νέο σύστημα με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, γεγονός, που τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν -και κυρίως οι μαθητές χαμηλών επιδόσεων- ότι θα τους «πετάξει» εκτός των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τα παιδιά είναι το άνοιγμα των φροντιστηρίων, καθώς όπως είναι γνωστό αυτή την εποχή οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου παρακολουθούν εντατικά τα μαθήματά τους στα φροντιστήρια και η δια ζώσης εκπαίδευση τους, σε αυτή τη φάση, τους είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να μειωθεί έστω και λίγο το άγχος τους.
Διαβάστε επίσης: Τσίπρας με ΟΛΜΕ: Να ανασταλεί το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ που αφήνει εκτός 25.000 μαθητές
Να μην εφαρμοστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις φετινές Πανελλήνιες
Την αναστολή τουλάχιστον για φέτος της εφαρμογής του νέου συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ, ζητούν και οι καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν στη Γ΄ Λυκείου ενώ σχετικό αίτημα διατύπωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το νέο σύστημα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα αφήσει εκτός ΑΕΙ περίπου 25.000 με 30.000 υποψηφίους και μάλιστα ότι την αναστολή της Ελάχιστης Βάσης Αναστολής για φέτος πρέπει να το δει η κυβέρνηση κατά προτεραιότητα .
«Όσοι έχουν παιδιά βλέπουν πόσο ασφυκτικές είναι πια οι συνθήκες στο ψυχολογικό πεδίο για τα παιδιά μετά από σχεδόν δύο σχολικές χρονιές με τηλεκπαίδευση και χωρίς τη δυνατότητα επαφής με τους συμμαθητές τους και δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε: Τα παιδιά που πέρασαν τη μισή περυσινή χρονιά με τηλεκπαίδευση και φέτος σχεδόν όλη τη χρονιά, τα βάζουμε σε λίγες μέρες να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με ένα εκδικητικό γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους σύστημα. Πάντως, επί τους αιτήματος αυτού, η Νίκη Κεραμέως δεν έχει δώσει απάντηση και όπως φαίνεται είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί για την εφαρμογή της ΕΒΕ (βάση εισαγωγής).
Τι ισχύει με το άνοιγμα των φροντιστηρίων
Όσον αφορά στο άνοιγμα των φροντιστηρίων ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την επαναλειτουργία τους. Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας η Νίκη Κεραμέως δεν έχει κάνει ανάλογη πρόταση καθώς όπως έχει κατά καιρούς δηλώσει δεν υπάρχει εισήγηση από τους ειδικούς για το άνοιγμά τους. Όπως μάλιστα η ίδια έχει επισημάνει οι ομάδες στα σχολεία είναι σταθερές, ενώ στα φροντιστήρια είναι μικτές από μαθητές διαφορετικών σχολείων, κάτι το οποίο δεν είναι ασφαλές.
Αισιόδοξη η Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων με sel test
Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας στις 12 Απριλίου του μήνα φάνηκε αισιόδοξη για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία λέγοντας ότι: «Eίναι μια μέρα αισιοδοξίας, τα παιδιά μας επιστρέφουν στα Λύκεια με αυξημένα μέτρα προστασίας. Το self-test είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που ξεκινά να χρησιμοποιείται τώρα. Είμαστε εδώ να παρακολουθούμε βήμα-βήμα τη διαδικασία, να διορθώνουμε ό,τι τυχόν χρειαστεί, είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικούς μας.
Όλο αυτό το διάστημα που παρέμειναν κλειστά τα σχολεία μας, η εκπαιδευτική διαδικασία μπόρεσε και συνεχίστηκε χάρη στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι μαθητές μας, οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί, τα στελέχη εκπαίδευσης. Αν σήμερα βρισκόμαστε εδώ, είναι επειδή συνέβαλαν επίσης πολλοί παράγοντες, όπως τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, τα φαρμακεία και τα κανάλια προμήθειάς τους, η τοπική αυτοδιοίκηση. Έγινε πολύ μεγάλη, συντονισμένη προσπάθεια για να διανεμηθούν άμεσα τα τεστ σε όλη την επικράτεια και να διατεθούν κατά προτεραιότητα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η όλη διαδικασία αυτή είχε και μία άλλη πτυχή: την καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά μας».
Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως ο καλός καιρός είναι σύμμαχος και υπάρχει ευελιξία στα σχολεία να διαμορφώσουν το μάθημα σε συνθήκες που κρίνουν κατάλληλες, πως πχ, μάθημα στο προαύλιο του σχολείου, ή στην τάξη με τα παράθυρα ανοιχτά. Υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών προχωράει και όλα αυτά «βοηθούν στην επιστροφή στο σχολείο με πολύ μικρά, αργά και προσεκτικά βήματα». Οι τελικές αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Όσο για τις πανελλαδικές δρομολογούνται για εντός Ιουνίου, αλλά πάλι οι ανακοινώσεις θα γίνουν τον προσεχή χρόνο.
Διαβάστε επίσης: Τζανάκης: 500 θετικοί μαθητές μπορούν να δώσουν 8.500 νέα κρούσματα
Ορκωμοσία Τραμπ: Ο κόσμος ελπίζει για το καλύτερο και είναι απροετοίμαστος για το χειρότερο
Παλαιό Φάληρο: Τα σενάρια για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών - Τι βρέθηκε δίπλα του
ΗΠΑ: Ο Τραμπ πετάει κάτω τα πράγματα του Μπάιντεν - Το σκίτσο του «Time»
«Μεγάλη τιμή που μύρισα κάποια μονοπάτια σου»: Ο αποχαιρετισμός της Κλέλιας Ρένεση στην Καίτη Γκρέυ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr