Σπουδάζεις σε Ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, παίρνεις πτυχίο από Γαλλικό
Τι είναι η σύμπραξη ευρωπαϊκών πανεπιστημίων απο διάφορες χώρες, οι οποίες δημιουργούν ενα κοινό ίδρυμα και δέχονται φοιτητές και καθηγητές απο αυτές, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες σταδιοδρομίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Ήταν μια ιδέα, που προήλθε από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με στόχο να ανταγωνιστούν τα ευρωπαικά ΑΕΙ,τα Πανεπιστήμια της Αμερικής και της ανερχόμενης Κίνας και που απο πολλούς θεωρείται το μέλλον στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για τον θεσμό των Ευρωπαικών Πανεπιστημίων,την συγκρότηση δηλαδή πανεπιστημίων απο διαφορετικές ευρωπαικές χώρες τα οποία δίνουν τεράστιες δυνατότητες σε φοιτητές και καθηγητές.
Σε ένα τέτοιο ευρωπαικό ίδρυμα με την ονομασία, EU-CONEXUS, απο την πλευρά της Ελλάδος, συμμετέχει και το Γεωπονικό πανεπιστήμιο μαζί με πέντε ακόμη πανεπιστήμια μέλη:To Πανεπιστήμιο La Rochelle (Γαλλία), το Πανεπιστήμιο Catόlica de Valencia (Ισπανία), το Πανεπιστήμιο Zadar (Κροατία), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα), το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Πολιτικών Μηχανικών του Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και το Πανεπιστήμιο Klaipeda (Λιθουανία). Mάλιστα χτες το ίδρυμα καλωσόρισε τους 220 πρώτους φοιτητές του απο τα πανεπιστήμια εταίρους, κατά τη διάρκεια μιας εικονικής «Ημέρας Καλωσορίσματος».
Τα μέλη του Συμβουλίου Φοιτητών μίλησαν για τους κύριους στόχους του EU-CONEXUS και του ρόλου των φοιτητών στο έργο, καθώς επίσης παρουσίασαν μια σειρά από δραστηριότητες και εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν για τους φοιτητές τους προσεχείς μήνες. Κατά την ηλεκτρονική συνάντηση με όλους τους υπευθύνους των Προγραμμάτων Minor, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τα προγράμματα ή την ίδια την εικονική κινητικότητα.
Η Ημέρα Καλωσορίσματος ήταν επίσης μια ευκαιρία για τους φοιτητές να εξοικειωθούν με το εικονικό περιβάλλον μάθησης. Κάθε Πανεπιστήμιο ονόμασε/όρισε έναν Υπεύθυνο για το Πρόγραμμα Minor, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για όλες τις οργανωτικές πτυχές της κινητικότητας των φοιτητών, και θα τους καθοδηγήσει μέσω της διεθνούς εμπειρίας του με πρακτικές πληροφορίες. Οι υπεύθυνοι παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μαζί τους.
Τι λένε οι φοιτητές
Η εκδήλωση έδωσε επίσης την ευκαιρία σε μερικούς φοιτητές να μοιραστούν τις προσδοκίες και τα κίνητρά τους για την υποβολή αίτησης στο Πρόγραμμα EU-CONEXUS Minors: «Αποφάσισα να υποβάλω αίτηση για το πρόγραμμα EU-CONEXUS Minor της Παράκτιας Ανάπτυξης και του Θαλάσσιου Τουρισμού διότι σχετίζεται με την κύρια εξειδίκευση των σπουδών μου - Πολιτικών Μηχανικών - και ελπίζω ότι θα μου δώσει προηγμένες γνώσεις σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία των παράκτιων περιοχών. Μπορώ να αποκτήσω πολλές δεξιότητες και υπέροχες εμπειρίες με το να είμαι φοιτητής EU-CONEXUS και να συνεργαστώ με φοιτητές και καθηγητές από άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Η ολοκλήρωση του προγράμματος Minor θα δημιουργήσει σίγουρα ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε έναν τομέα που ίσως δεν θα σκεφτόμουν πριν εγγραφώ στο Πανεπιστήμιο, όπως ο τουρισμός ή οι παράκτιες κατασκευές ", δήλωσε η Ilinca-Elena Urbaczek, φοιτήτρια 2ου έτους UTCB, Σχολή Μηχανικών Ξένων Γλωσσών.
Τα δύο Προγράμματα Minor είναι:
- Μπλε Οικονομία και Ανάπτυξη “Blue Economy and Growth” και
- Παράκτια Ανάπτυξη και στον Βιώσιμο/Αειφόρο Θαλάσσιο Τουρισμό “Coastal Development and Sustainable Maritime Tourism”.
Τα προγράμματα Minor προσφέρουν 19 μαθήματα σε 10 θεματικούς τομείς και μπορούν να είναι εξατομικευμένα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των φοιτητών.
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr