Πανελλαδικές: Στο «Γιατρικό της αμόλυντης λογοτεχνίας» εξετάστηκαν οι υποψήφιοι
Οι μαθητές κλήθηκαν ν΄απαντήσουν σε ερωτήσεις για τη «θαυματουργή ίαση της λογοτεχνίας» αλλά και για την αξία της γραφής και της ανάγνωσης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Σε κείμενα που αφορούν στην αξία της λογοτεχνίας , της ανάγνωσης και της γραφής διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι κατα την διάρκεια της πρώτης μέρας των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
Δείτε εδώ τα θέματα των εξετάσεων
Τα θέματα για τους εξεταζόμενους με το παλαιό σύστημα
Το «Γιατρικό της αμόλυντης λογοτεχνίας», ήταν ο τίτλος του κειμένου για τους υποψήφιους που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα, του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, το οποίο είχε δημοσιευτεί στον ημερήσιο Τύπο. Οι μαθητές κλήθηκαν ν΄απαντήσουν σε ερωτήσεις για τη «θαυματουργή ίαση της λογοτεχνίας. Γιατί η λογοτεχνία είναι αμόλυντη, κανένας ιός δεν θα τη μεταλλάξει, θα είναι πάντα εκεί και τα λογοτεχνικά αντισώματα θα μεταμορφώνουν τις ψυχές μας και θα μας οπλίζουν με κουράγιο». Το δεύτερο κείμενο αφορούσε την ανάγνωση και οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν κείμενο για τη σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων καθώς και τους λόγους για τους οποίους η λογοτεχνική ανάγνωση αποτελεί λυτρωτική απόλαυση. Ανάλογο κείμενο, για την αξία της ανάγνωσης, κλήθηκαν να διαχειριστούν και οι υποψήφιοι οι οποίοι διαγωνίστηκαν με το παλιό σύστημα.
«Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκίνησαν σήμερα», ευχήθηκε η υπουργός Παιδείας: «Εύχομαι να πετύχετε όσα επιθυμείτε, να θέσετε τις βάσεις για τη μελλοντική σας σταδιοδρομία, να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας! Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, που φέτος έλαβε χώρα υπό ιδιαίτερες συνθήκες εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.Συγχαρητήρια και στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σας σε όλη αυτή την προσπάθεια, τους εκπαιδευτικούς σας, τις οικογένειές σας.Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας!»
Νέο Φροντιστήριο: 52 χρόνια επιτυχίες
Ο όμιλος Νέο Φροντιστήριο, ιδρύθηκε το 1968 & σήμερα αριθμεί πάνω από 80 εκπαιδευτικά κέντρα με 600 καθηγητές, 100 συνεργάτες διευθυντές σπουδών κάθε ειδικότητας, πλήρη σειρά εκδόσεων και πλούσιο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό. Η πλούσια ακαδημαϊκή του παράδοση διατηρείται αναλλοίωτη, αφού οι άνθρωποι του βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση αφουγκραζόμενοι τις νέες εξελίξεις & προκλήσεις της εποχής, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην πρόσφατη περιπέτεια της πανδημίας. Η διαχρονική πρωτοκαθεδρία του οργανισμού στην προετοιμασία των μαθητών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους, καταδεικνύεται από τα αποτελέσματα, αφού κάθε χρόνο πάνω από 1200 μαθητές των φροντιστηρίων μας εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπολογίζεται ότι πάνω από 60000 σημερινοί επιστήμονες πέρασαν από τα θρανία του όλα αυτά τα χρόνια!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://neo.edu.gr/
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr