Δόμνα Μιχαηλίδου: Νεανική και... βιοµηχανική
Μια κίνηση από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειµένου να «αντισταθµίσει» τη νεανική και αισθητικά ελκτική παρουσία της τέως υπουργού Εργασίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Ηθη των καιρών µας: Το πρώτο σχόλιο που έγινε στα δηµοσιογραφικά γραφεία και στο ∆ιαδίκτυο µε την ανακοίνωση της ∆όµνας Μιχαηλίδου στη θέση της υφυπουργού Εργασίας ήταν πως πρόκειται για την... αντι-Εφη Αχτσιόγλου.
Μια κίνηση δηλαδή από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειµένου να «αντισταθµίσει» τη νεανική και αισθητικά ελκτική παρουσία της τέως υπουργού Εργασίας. Ιδίως µια και σήµερα είναι στην πρώτη επικοινωνιακή γραµµή του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα σας φαινόταν όµως αν σας έλεγα ότι η 32χρονη υφυπουργός είναι οπαδός της βαριάς βιοµηχανίας; Σε µια εποχή που οι περισσότεροι βλέπουν την Ελλάδα ως χώρα τουρισµού, υπηρεσιών και γενικώς µε ανάπτυξη του τριτογενούς τοµέα, η ∆όµνα Μιχαηλίδου µοιάζει να έχει άλλη προσέγγιση. Σε ανύποπτο χρόνο έχει δηλώσει πως «η βιοµηχανία πρέπει να είναι στο κέντρο του σχεδιασµού για την ανάπτυξη µιας χώρας».
Η τοποθέτησή της έγινε µε την ιδιότητα της εκπροσώπου της Νέας ∆ηµοκρατίας αλλά και µε αυτήν της συµβούλου του πρωθυπουργού. Επίσης η ∆όµνα Μιχαηλίδου πιστεύει ότι «η αύξηση του ΑΕΠ είναι συνδυασµένη µε την αύξηση του βιοµηχανικού τοµέα», ενώ σήµερα καταγράφεται «πρόωρη αποβιοµηχάνιση που έχει γίνει αρχικά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα». Μάλιστα -για να ξέρετε- έχει διδάξει επ’ αυτών στο Πανεπιστήµιο του Κέιµπριτζ. Η νέα υφυπουργός συνδέει τη βιοµηχανική ανάπτυξη µε τη µείωση της ανεργίας, αφού θεωρεί πως «µία στις 4 δουλειές είναι στη βιοµηχανία» και ότι στη βιοµηχανία υπάρχουν «καλοπληρωµένες δουλειές».
Αποδίδουν -λέει- κιόλας στα κρατικά ταµεία, µέσω της φορολογίας. Σίγουρα τέτοιες απόψεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφού διχογνωµίες για τους τοµείς που πρέπει να αποτελέσουν την αιχµή την ανάπτυξης (υπηρεσίες – εµπόριο ή βιοµηχανία) µπορεί κανείς να βρει σε σχεδόν όλα τα κόµµατα. Βέβαια η ∆όµνα Μιχαηλίδου έχει και πολιτικό στίγµα για όλα αυτά. Πιστεύει πως οι ελληνικές βιοµηχανίες επιβαρύνονται «23% πάνω από τη Γερµανία». Ενώ θεωρεί ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα «το χαµηλότερο µισθοδοτικό κόστος που καταφέραµε µε πολύ δύσκολα µέτρα στην εποχή του µνηµονίου». Λογικό. Αφού ανεξαρτήτως σπουδών, ηλικίας και αναπτυξιακής προσέγγισης είναι πολιτικό στέλεχος της Νέας ∆ηµοκρατίας. Οπως µάλιστα καταδεικνύουν οι εξελίξεις και οι απόψεις της, στην τάση εκείνη που είναι προσκείµενη στη σηµερινή της ηγεσία.
Λωρίδα της Γάζας: Ώρα εκεχειρίας σε τεντωμένο σχοινί - Οι απειλές Νετανιάχου, η στάση της Χαμάς και η παρέμβαση Τραμπ
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Φοιτητές πανεπιστημίων: 5+1 tips για να «χτίσεις» το βιογραφικό σου ενώ σπουδάζεις
ΗΠΑ: Σταμάτησε να λειτουργεί το TikTok – Οι χρήστες ελπίζουν σε μια παρέμβαση του Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr