Στο κυνήγι των φαρµάκων
Αν ο δρόµος προς την κόλαση είναι στρωµένος µε καλές προθέσεις, τότε οι διαβητικοί -αλλά και γενικότερα οι χρονίως πάσχοντες- κινδυνεύουν: οι τελευταίες αποφάσεις του υπουργείου Υγείας, που «παραχωρεί» τη θεραπεία του διαβήτη στους ενδοκρινολόγους και τους εξειδικευµένους παιδιάτρους και παθολόγους, ενδέχεται να οδηγήσουν σε µεγάλη ταλαιπωρία τους ασθενείς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Οπως είναι γνωστό, ο διαβήτης είναι µία ασθένεια που αφορά έναν στους δέκα Ελληνες – και µάλιστα, κάνει πλέον θραύση στις µικρές ηλικίες. Την ίδια στιγµή, οι ενδοκρινολόγοι είναι λίγοι σε αριθµό, ενώ ελάχιστοι είναι οι εξειδικευµένοι παιδίατροι και παθολόγοι. Στη θεωρία, είναι ασφαλώς προτιµότερο για τους ασθενείς µε διαβήτη να παρακολουθούνται από εξειδικευµένους γιατρούς.
Αυτό όµως ισχύει κυρίως για τη διάγνωση της ασθένειας – είναι άλλωστε γνωστές οι εκτιµήσεις που κάνουν λόγο για τουλάχιστον µισό εκατοµµύριο Ελληνες οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από διαβήτη. Μετά τη διάγνωση, ωστόσο, το µέγα πρόβληµα για τους διαβητικούς είναι η συνταγογράφηση: καθώς το «πάρτι στην Υγεία» έχει προ πολλού τελειώσει µε τους περιορισµούς που έχουν -και πολύ σωστά- επιβληθεί, η προµήθεια των φαρµάκων µεταβάλλεται λίγο-λίγο σε περιπέτεια για τους ενδιαφεροµένους.
Το ίδιο ισχύει για µια σειρά χρονίως πασχόντων, που αναγκάζονται πλέον να τρέχουν σε γιατρούς µε διαφορετικές ειδικότητες προκειµένου να εξασφαλίσουν τα φάρµακα για την ασθένειά τους. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν µπορεί να συνεχιστεί – πόσω µάλλον να επεκταθεί.
Ορκωμοσία Τραμπ: Ο κόσμος ελπίζει για το καλύτερο και είναι απροετοίμαστος για το χειρότερο
Παλαιό Φάληρο: Τα σενάρια για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών - Τι βρέθηκε δίπλα του
ΗΠΑ: Ο Τραμπ πετάει κάτω τα πράγματα του Μπάιντεν - Το σκίτσο του «Time»
«Μεγάλη τιμή που μύρισα κάποια μονοπάτια σου»: Ο αποχαιρετισμός της Κλέλιας Ρένεση στην Καίτη Γκρέυ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr