Τασία Χριστοδουλοπούλου: Νέα κατάσταση, νέα καθήκοντα
Δεν µου το βγάζεις από το µυαλό ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου διανύει µια θαυµάσια -πολιτικά- περίοδο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Παρά τις εντάσεις της Συµφωνίας των Πρεσπών και τις απαράδεκτες απειλές που εκτοξεύθηκαν (και) εναντίον της.
Χθες που προέδρευε στην µπαχαλο-συνεδρίαση της Βουλής για το νοµοσχέδιο του ΑΣΕΠ, έµοιαζε να της πηγαίνει αυτό το... «νέα κατάσταση - νέα καθήκοντα». ∆ηλαδή οι συνθήκες που προέκυψαν µετά την αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από το κυβερνητικό σχήµα. Στοιχηµατίζει εύκολα κανείς πως δεν τη στενοχώρησε καθόλου η συγκεκριµένη εξέλιξη.
Τουναντίον, µοιάζει πολύ περισσότερο «στα νερά της» όταν διευθύνει διαδικασίες όπου αναζητούνται νέες πλειοψηφίες προς το κέντρο του πολιτικού φάσµατος (Βέβαια το χθεσινό νοµοσχέδιο το ψήφισαν οι ΑΝΕΛ, αλλά εντάξει... ένα ακόµα).
Σχεδόν περιχαρής και σαφώς άνετη, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανήγγειλε τουλάχιστον τρεις φορές από το µικρόφωνο του προεδρείου ότι εφεξής έτσι θα είναι η κατάσταση στη Βουλή. Οτι οι ονοµαστικές ψηφοφορίες θα γίνονται για πλάκα και ότι κάθε νοµοσχέδιο θα είναι «θρίλερ».
Οι βουλευτές, όπως καταλάβατε, στο νέο σκηνικό, καλούνται πριν µπουν στη Βουλή να κάνουν ό,τι ακριβώς θα έκαναν πριν µπουν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ: Μια επίσκεψη στην τουαλέτα. ∆ιότι δεν είναι να λείπεις, µπορεί και να πέσει καµιά κυβέρνηση.
Μάλιστα εκτός από το προεδρείο έχω την εντύπωση ότι τη βλέπουµε πιο συχνά και στον άµβωνα των οµιλητών. Να «τα χώνει» στη Νέα ∆ηµοκρατία µε κάθε αφορµή και από κάθε πιθανό «δρόµο» πολιτικής κριτικής. Μία να τους λέει «σύγχρονους κουκουλοφόρους» και µετά να δηλώνει ότι όσοι δουλεύουν ή επιθυµούν να δουλέψουν στο ∆ηµόσιο θα στείλουν τη ΝΔ στην αντιπολίτευση. Η Νέα ∆ηµοκρατία γκρινιάζει µε αυτές τις τοποθετήσεις, αλλά µάλλον δεν έχει δίκιο. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τι έχει πει η «γαλάζια» παράταξη και τι έχει γράψει ο φιλικός της Τύπος για την εν λόγω βουλευτίνα (φαντάζοµαι προτιµά το «βουλεύτρια»).
Η αξιωµατική αντιπολίτευση -εδώ και πολύ καιρό- δείχνει να τη θεωρεί κάτι σαν ιέρεια του «νέου εµφυλίου» όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε. Πράγµα ανεξήγητο, που έρχεται µάλλον σε αντίθεση µε τη συµπεριφορά της. ∆ιότι µπορεί να τα βάζει π.χ. τακτικά µε τον Αδωνι Γεωργιάδη ή τον Μάκη Βορίδη για πολιτικά ζητήµατα. Οµως ήταν η επιτροπή της οποίας προέδρευε - αυτή του πόθεν έσχες- που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση της offshore του Αδώνιδος Γεωργιάδη. Πράγµα που σηµαίνει πως ο συγκεκριµένος θεσµός, όπου συµµετέχουν και δικαστικοί λειτουργοί, λειτούργησε χωρίς πιέσεις. Για την απόφαση άλλωστε πανηγύρισε δεόντως ο αντιπρόεδρος της Ν∆.
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr