Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Στυλιανέας
Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή από τους οικείους του - Ο Χρήστος Στυλιανέας είχε τραγουδήσει και με τη Σωτηρία Μπέλλου στις «Νεφέλες», στην Πλάκα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
«Έφυγε» τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, ο τραγουδιστής Χρήστος Στυλιανέας, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου.
Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή από τους οικείους του, οι οποίοι έγραψαν στη σελίδα του στο Facebook:
«Tον αγώνα τον καλό αγωνίστηκα, τον δρόμο τελείωσα, την πίστη διατήρησα· τώρα, πλέον, μου απομένει το στεφάνι τής δικαιοσύνης, το οποίο ο Kύριος θα μου αποδώσει» Στις 3:15 ο Χρήστος Στυλιανέας μετέβει στον ουρανό να συναντήσει Εκείνον που υπηρέτησε με αφοσίωση όλα τα χρόνια της ζωής του. Ο Κυριος να τον υποδεχθεί και να του χαρίσει αιώνια ζωή κοντά Του!
Ποιος ήταν o τραγουδιστής Χρήστος Στυλιανέας
Ο Χρήστος Στυλιανέας όπως αναφέρει το patrastimes.gr γεννήθηκε στον Πειραιά και ήταν σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός μπουζουξής και κιθαρίστας, με 40ετή και πλέον δισκογραφική θητεία, καθώς επίσης και σημαντικός αγιογράφος και ζωγράφος όπου πολλά έργα του βρίσκονται σε ιερούς ναούς, μοναστήρια και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εγκατεστημένος από το 1984 στη Πάτρα, δέσποσε στη μεταπολιτευτική νυχτερινή ζωή της πόλης, και θεωρήθηκε αυθεντία στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Στους LP δίσκους του (ατομικοί και συμμετοχές) περιλαμβάνονται οι τίτλοι: «Κραυγή στα πέρατα» (1976), «Έξω ντέρτια» (1984), «Η φωτογραφία» (1985), «Απ’ το «Χάραμα» της Πάτρας» (1986), «Ο λαϊκός τραγουδιστής» (1987), «Αγαπάω» (1989), «Θα περάσεις με κόκκινο φως» (1990), «Εδώ Σαχάρα» (1992), «Προσεχώς μπορεί» (1994).
Μετά από 25 χρόνια, πριν λίγες ημέρες, τον Οκτώβριο του 2019 κυκλοφόρησε το νέο Cd με τίτλο «Τα Τραγούδια Της Ζωής Μας» που εκδόθηκε από την Agape το 2018 σε ενορχήστρωση Νίκου Παπαδιογιώργου όπου συμμετείχαν σπουδαίοι μουσικοί. Συνεργάστηκε σε μπουάτ της Αθήνας με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής. Το 1968 για μια σεζόν εμφανίστηκε με τη Σωτηρία Μπέλλου στις «Νεφέλες», στην Πλάκα.
Εκτός από τις προσωπικές του δισκογραφικές δουλειές, έχει αρκετές συμμετοχές σε άλμπουμς, ενώ έντυσε μουσικά τη δουλειά Εδώ Σαχάρα (1992) της Σόφης Παππά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει διάφοροι καλλιτέχνες. Τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του συνεργάστηκε με τον Σπύρο Σαμοΐλη, ενώ το Σάββατο 14 Ιουνίου του 1975 συμμετείχε με τον Αντώνη Καλογιάννη την Μαρία Φαραντούρη στη συναυλία των Μίκη Θεοδωράκη και Σαμοΐλη στο δημοτικό στάδιο της Κέρκυρας. Επίσης, έχει τραγουδήσει πολιτικά τραγούδια του Σπύρου Σαμοΐλη και συμμετείχε στο άλμπουμ Είμαι Καλά, σε ποίηση του Μενέλαου Λουντέμη, του οποίου η κυκλοφορία συνέπεσε με τον ερχομό του Λουντέμη από τη μακρόχρονη εξορία του.
Ο ίδιος ο Λουντέμης ήταν «παρών» στην παρουσίαση του άλμπουμ από την δισκογραφική εταιρεία Lyra και στον δίσκο ακούγεται να απαγγέλλει από μια ηχογράφηση που έκανε όταν βρισκόταν ακόμη στην εξορία. Το έργο αυτό επανακυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2009 και εκτός από τον Χρήστο Στυλιανέα συμμετείχαν οι Ισιδώρα Σιδέρη, Ελένη Βιτάλη και Μάρω Λύτρα. Το 1985 συμμετείχε με τέσσερα τραγούδια στο πρώτο άλμπουμπ Απ`το χάραμα της Πάτρας, των Ζιγκ Ζαγκ. Ο Χρήστος Στυλιανέας είχε επίσης μελοποιήσει Βιβλικά αποσπάσματα, όπως τμήματα από το Άσμα Ασμάτων και το κεφάλαιο της αγάπης από τις επιστολές του απόστολου Παύλου.
Φάληρο: Βρέθηκε νεκρός άντρας μέσα σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών
Τραγική απώλεια για τη Μαίρη Βιδάλη - Πέθανε ο γιος της
Ψηλορείτης: 30χρονη γλίστρησε στον πάγο και κατρακύλησε σχεδόν 600 μέτρα
Νέα Πέραμος: Βίντεο ντοκουμέντο του 23χρονου που σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να αποφύγει έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr