Ιράν: Συναγερμός μετά την επίθεση στο Ισραήλ - Όλες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

-
Πριν από 4 λεπτά

Ισραηλινοί συνέχιζαν τα μαθήματα χορού στα καταφύγια

Ισραηλινοί συνέχιζαν τα μαθήματα χορού στα καταφύγια ενώ ήταν σε εξέλιξη η πυραυλική επίθεση του Ιράν:

Πριν από 17 λεπτά

Ιατρίδης: Εκτιμώ ότι το Ισραήλ θα απαντήσει σκληρά, είναι μονόδρομος

Πριν από 31 λεπτά

Πόση ζημιά προκάλεσε η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ;

Εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με το πόση ζημιά προκάλεσε η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Στην επίθεσή του την Τρίτη, το Ιράν εκτόξευσε περισσότερους από 180 βαλλιστικούς πυραύλους, δήλωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ. Ορισμένοι από τους πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν ήταν υπερηχητικοί πύραυλοι Fattah, με μέγιστη ταχύτητα που εκτιμάται στα 10.000 μίλια/ώρα.

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, το 90% των πυραύλων του έπληξαν με επιτυχία τους στόχους τους. Το Ισραήλ, πάντως, λέει ότι οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνά του -δήλωση που υποστηρίζεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ που έπαιξαν ρόλο στην άμυνα του Ισραήλ.

Πριν από 43 λεπτά

Πάνω από 30 νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

Περισσότεροι από 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε σχολείο και ινστιτούτο όπου στεγάζονταν εκτοπισμένοι στη Γάζα, μεταδίδει ο επίσημος παλαιστινιακός ραδιοσταθμός «Φωνή της Παλαιστίνης».

Πριν από 55 λεπτά

Axios: Το Ισραήλ πρόκειται να εξαπολύσει «σημαντικά αντίποινα» κατά του Ιράν

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios με έδρα τις ΗΠΑ αναφέρει ότι το Ισραήλ θα εξαπολύσει εντός των ημερών «σημαντικά αντίποινα» στην πυραυλική επίθεση του Ιράν που θα μπορούσε να στοχεύσει εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου.

Πριν από 57 λεπτά

Ηχούν σειρήνες στον νότιο Λίβανο

Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής έχει εκδοθεί για πολλές τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ, με τις σειρήνες να ηχούν σε πολλές πόλεις στην Άνω Γαλιλαία.

Πριν από 1 ώρα , 5 λεπτά

Εκρήξεις κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Κοπεγχάγη

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι ερευνά δύο εκρήξεις κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Κοπεγχάγη, μεταδίδει η Guardian.

«Κανείς δεν έχει τραυματιστεί και διεξάγουμε τις πρώτες έρευνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κοπεγχάγης. Επίσης, γνωστοποιεί πως ερευνάται μια «πιθανή σύνδεση» με την ισραηλινή πρεσβεία, η οποία βρίσκεται στην περιοχή και κοντά στο σημείο των εκρήξεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 1 ώρα , 13 λεπτά

Οι εξελίξεις έως τώρα

  • Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις συνεχίζονται στο Λίβανο, με το Ισραήλ να έχει δώσει νέες εντολές εκκένωσης για τους κατοίκους αρκετών συνοικιών στα νότια προάστια της Βηρυτού.
  • Η Ιαπωνία και η Αυστραλία προστίθενται στον ολοένα αυξανόμενο κατάλογο των χωρών που καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι οι γαλλικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή έχουν κινητοποιηθεί για την «αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής».
  • Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν χαρακτήρισε την εκτόξευση σχεδόν 200 βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν προς το Ισραήλ ως «εξωφρενική πράξη επιθετικότητας», ενώ και οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι υποσχέθηκαν να στηρίξουν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού ντιμπέιτ.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως για την επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή την Τετάρτη το πρωί.
  • Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις σε τρία σχολεία που στεγάζουν εκτοπισμένους στη Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Πριν από 1 ώρα , 26 λεπτά

Οι IDF εκδίδουν νέα προειδοποίηση προς τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου

Οι IDF εξέδωσαν νέα προειδοποίηση, αναφέροντας ότι στο νότιο Λίβανο διεξάγονται σφοδρές μάχες εναντίον της Χεζμπολάχ.

«Για την προσωπική σας ασφάλεια, σας ζητάμε να μην ταξιδέψετε με όχημα από την περιοχή βόρεια του ποταμού Litani προς τα νότια αυτού. Οι IDF θα διακόψουν τις κινήσεις των μελών της Χεζμπολάχ και θα τους εμποδίσουν να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους. Αυτή η προειδοποίηση ισχύει μέχρι νεωτέρας».

Πριν από 1 ώρα , 27 λεπτά

Το Ισραήλ εξαπολύει νέες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε ένα «συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτησή του στο Χ.

Πριν από 1 ώρα , 38 λεπτά

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 1 ώρα , 39 λεπτά

Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν πολλαπλούς ιρανικούς πυραύλους με στόχο το Ισραήλ, λέει ο Όστιν

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν λέει ότι οι ΗΠΑ «αναχαίτισαν πολλαπλούς πυραύλους» που εκτόξευσε το Ιράν προς το Ισραήλ.

«Καταδικάζουμε αυτή την εξωφρενική πράξη επιθετικότητας από το Ιράν και το καλούμε να σταματήσει οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών ομάδων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Είμαι βαθύτατα υπερήφανος για την επιδεξιότητα και τη γενναιότητα των αμερικανικών στρατευμάτων που βοήθησαν να σωθούν ζωές από την επίθεση του Ιράν και που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την άμυνα του Ισραήλ και να αποτρέπουν τη διεύρυνση της σύγκρουσης ή την κλιμάκωση».

Πριν από 1 ώρα , 53 λεπτά

Μπαράζ εκρήξεων στη Βηρυτό

Πολλές εκρήξεις στη Βηρυτό, καθώς ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι πλήττει «στόχους της Χεζμπολάχ».

Νωρίτερα, οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές των νότιων προαστίων της λιβανέζικης πρωτεύουσας είχαν προειδοποιηθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Πριν από 1 ώρα , 54 λεπτά

Χεζμπολάχ: Ισραηλινά στρατεύματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι αντιμετώπισε ισραηλινές δυνάμεις που διείσδυσαν στην πόλη Adaisseh του Λιβάνου, νωρίς το πρωί της Τετάρτης και τις ανάγκασε να υποχωρήσουν.

Πριν από 1 ώρα , 56 λεπτά

Το Ιράν λέει ότι μπορεί να επιτεθεί σε «όλες τις ισραηλινές υποδομές» αν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν υποστράτηγος Mohammad Bagheri απείλησε ότι θα στοχεύσει τις υποδομές του Ισραήλ, εάν αυτό προβεί σε περαιτέρω αντίποινα κατά της Τεχεράνης.

Πριν από 2 ώρες , 1 λεπτά

Το Ιράν εκτόξευσε 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες Τρίτη το βράδυ, ανάμεσά τους -για πρώτη φορά- και υπερηχητικούς πυραύλους, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, διαβεβαίωσαν πως «το 90%» των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν «πέτυχε τους στόχους τους».

Από τη δική του πλευρά, ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε νωρίτερα πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν.

Πριν από 2 ώρες , 1 λεπτά

Τουλάχιστον 9 νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ εναντίον σχολείου

Τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 και πλέον τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό του Ισραήλ εναντίον σχολείου που έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Πριν από 2 ώρες , 5 λεπτά

Θραύσματα πυραύλων πέφτουν στην Ιορδανία, τραυματίζοντας τρεις

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν θραύσματα πυραύλων έπεσαν στην Ιορδανία, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κρατική τηλεόραση Al-Mamlaka. Η Ιορδανία βρίσκεται ανατολικά του Ισραήλ.

Οι τραυματισμοί ήταν ελαφρείς, σύμφωνα με τον Ιορδανό υπουργό κυβερνητικής επικοινωνίας Μοχάμαντ Μομάνι και όπως μεταδίδει το BBC.

Πριν από 2 ώρες , 9 λεπτά

Νετανιάχου: Το Ιράν έκανε ένα «μεγάλο λάθος» και θα το πληρώσει

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε απόψε ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ απέτυχε και προανήγγειλε αντίποινα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 2 ώρες , 11 λεπτά

Νέα προειδοποίηση για εκκένωση της Βηρυτού

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα προειδοποίηση προς τους κατοίκους του νότιου προαστίου της Βηρυτού Χαντάθ αλ Γκαρμπ.

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων οι IDF θα επιχειρήσουν στο εγγύς μέλλον.

Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως».

02.10.2024 08:54

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη στο Ισραήλ το Ιράν. Τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην ανάφλεξη που καταγράφεται με ανησυχητικές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.