Φωτιά Βαρνάβα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο - Οι φλόγες πέρασαν στην Πεντέλη, μάχη και σε Μαραθώνα

Πριν από 2 λεπτά

Στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο στο Καπανδρίτι ο Χαρδαλιάς

Στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», που έχει στηθεί στο Καπανδρίτι, βρισκόταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να παρακολουθεί στενά και να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα της βορειοανατολικής Αττικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε πλήρη επιφυλακή για την προστασία των πολιτών και ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στον Βαρνάβα, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε στο πεδίο, με το σύνολο του προσωπικού και των μέσων του να συνδράμει, όπου και όποτε ζητείται, «άμεσα και με αποτελεσματικότητα».

Πριν από 2 λεπτά

Η Αττική «πνίγεται» από τον καπνό

Συνολικά οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Όπως εξηγεί στο OPEN ο Στυλιανός Λουκίδης, λέει πως η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται στο πάνω από το όριο και είναι ανθυγιεινή.

Πριν από 6 λεπτά

Περιουσίες στις φλόγες

Στις φλόγες σπίτι στη Ραπεντώσα, μεταδίδει στο OPEN η Αναστασία Σταματοπούλου.

Πριν από 10 λεπτά

Ξανά στη μάχη με τις φλόγες τα εναέρια

Επιχειρούν 32 εναέρια μέσα.

Πριν από 11 λεπτά

Η φωτιά κατευθύνεται προς Πεντελικό Όρος - Η ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής

Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη, όμως παρά τις προσπάθειες η πυρκαγιά εξελίχθηκε με ταχύτητα και αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση της Πεντέλης, έχει εξαπλωθεί στο πεντελικό όρος, τόνισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης.

Ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. «Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών» κατέληξε.

12.08.2024 07:14

Τιτάνια μάχη για να αντιμετωπιστεί το πύρινο μέτωπο του Βαρνάβα -που καίει ανεξέλεγκτο. Η φωτιά πέρασε στο πεντελικό όρος, με αποτέλεσμα οι πολίτες των γύρω περιοχών να απομακρύνονται ή να είναι σε ετοιμότητα.

Η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων και έχει μπει στο πεντελικό όρος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής λίγο πριν τις 06:00 «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας».

Τα μηνύματα του 112 μεταξύ τις 04:30 και τις 05:45 ήταν αλλεπάλληλα. Δόθηκε εντολή για εκκένωση σε Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Νταού, Αγ. Σπυρίδωνα, Δαμάρασι, Ανατολή. Μετά την εντολή για εκκένωση της Πεντέλης, οι Αρχές αποφάσισαν να εκκενωθούν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το Νταού Πεντέλης καθώς και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414.

Λίγο πριν τις 06:00 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ανέφερε ότι στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 510 πυροσβέστες και πολλά εναέρια μέσα. Μάλιστα, ο έκανε λόγο για ένταση των ανέμων τις επόμενες ώρες.