Φωτιά τώρα: Σκληρή μάχη στο πύρινο μέτωπο της Βάρης-Κορωπίου - Όλες οι εξελίξεις

To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
19.06.2024 19:10

Το liveblog του ethnos.gr έφτασε στο τέλος του

Η φωτιά στο πύρινο μέτωπο της Βάρης-Κορωπίου έχει σαφώς καλύτερη εικόνα. Μείνετε συντονισμένοι στο ethnos.gr για όποια νέα εξέλιξη. Ευχαριστούμε.

19.06.2024 18:58

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Θεσσαλονίκη

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6) στην περιοχή του Προφήτη στη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο επιχείρησαν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

19.06.2024 18:49

Μαγνησία: Υπό έλεγχο η φωτιά στη Γαύριανη

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δασική περιοχή στη Γαύριανη Μαγνησίας.

19.06.2024 18:47

62 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη  16. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

19.06.2024 18:43

Σε ποιες περιοχές υπάρχουν ενεργά μέτωπα

19.06.2024 18:37

Μυτιλήνη: Φωτιά καίει ελαιώνες στην περιοχή της Μόριας

Ανεξέλεγκτη κατακαίει ελαιώνες στην περιοχή της Μόριας λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης, η φωτιά που ξέσπασε στις 4 περίπου το απόγευμα. Επίγειες δυνάμεις επιχειρούν με τη συνδρομή αεροσκαφών και ελικοπτέρων, ενώ αναμένεται η άφιξη και άλλων τριών αεροσκαφών.

Αυτή την ώρα cοι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σπρώχνουν τη φωτιά προς την περιοχή νότια της Μόριας και συγκεκριμένα σε ελαιώνες της θέσης Λάρσος, στην ανατολική πλευρά του κόλπου της Γέρας.

Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ή απειλή για κατοικημένες περιοχές.

Η Λέσβος είναι σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιά από την περασμένη Τρίτη. Ενώ πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και επικρατούν ξηρασία και ψηλές θερμοκρασίες.

19.06.2024 18:36

Το βίντεο των δηλώσεων του Βασίλη Κικίλια

19.06.2024 18:30

Εικόνες από τη φωτιά στο Κορωπί

Φωτιά Βάρης Κορωπίου - Για μέσα στο live blog

Φωτιά Βάρης Κορωπίου - Για μέσα στο live blog

Φωτιά Βάρης Κορωπίου - Για μέσα στο live blog

Φωτιά Βάρης Κορωπίου - Για μέσα στο live blog

19.06.2024 18:23

Υπάρχει βίντεο με εμπρηστή στη Βάρης-Κορωπίου

Η φωτιά που μαίνεται στο Κορωπί οφείλεται σε εμπρησμό, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

19.06.2024 18:05

Επτά πυρκαγιές σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη χώρα

19.06.2024 18:04

Βόλος: Μάχη από αέρα και στεριά για τον έλεγχο της φωτιάς στη Γαύριανη Αλμυρού - Εκκενώθηκε ο οικισμός

Συναγερμός και μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Μαγνησία έχει προκαλέσει η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά της 4 το απόγευμα σε δασική έκταση με πουρνάρια στην Γαύριανη Αλμυρού.

Η φωτιά, που βρίσκεται κοντά στην κατοικημένη περιοχή του οικισμού Γαύριανη, καίει εκτάσεις με πουρνάρια και συνεχώς ενισχύονται από τον Βόλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για να περιορίσουν και να ελέγξουν το μέτωπο, το οποίο απειλεί ήδη τον οικισμό της Γαύριανης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πάνω από 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο και επιχειρούν συνεχώς πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, αλλά το έργο τους δυσκολεύουν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι.

Λίγο μετά τις 4.30, μέσω μηνύματος της Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι της Γαύριανης και όσοι βρίσκονται στην περιοχή ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά και να κατευθυνθούν προς τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης και προς την πόλη του Αλμυρού.

Η εντολή εκκένωσης δόθηκε από τον δήμαρχο Αλμυρού για την περιοχή της Γαύριανης, ενώ και ο δήμος στέλνει μηχανήματα για να συνδράμουν, αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε ετοιμότητα.

19.06.2024 17:53

Κορωπί: Στη μάχη και ο ΣΠΑΥ Υμηττός

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στην Βάρης-Κορωπίου δυνάμεις του ΣΠΑΥ, ομάδες των δήμων –μελών του και ομάδες εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας έσπευσαν στο σημείο και συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Και οι επόμενες μέρες αναμένονται δύσκολες λόγω των καιρικών συνθηκών και ο ΣΠΑΥ παρακαλεί για την αυξημένη προσοχή όλων.  

19.06.2024 17:51

Ναύπλιο: Τέσσερα τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή της Δάρδιζας

«Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα».

Όπως πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».

Όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ».

Σχετικά με το αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο Γιάννης Μαντζούνης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «απ΄ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».

Τέλος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

19.06.2024 17:41

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

1. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και Ηρακλειδών

2. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και Λεωφόρου Αγίας Μαρίνας

3. Έξοδο Αττικής Οδού προς Κορωπί

4. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου από τη λεωφόρο Αναργυρούντος

5. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου από την οδό Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί

6. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και Λεωφόρο Κορωπίου – αεροδρομίου, στο ρεύμα προς παραλία

7. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου από το ύψος της οδού Καλύμνου

8. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και λεωφόρο Ποσειδώνος

9. από τη συμβολή των οδών Άνδρου και Ασημάκη Παλαιστού.

19.06.2024 17:34

Κίτσι Κορωπίου: Η μάχη των πυροσβεστών για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά

19.06.2024 17:33

Η πορεία των ανέμων

Δυσμενείς είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ανατολική Αττική διότι πνέει ένας βορειοανατολικός άνεμος ο οποίος φτάνει τα 7 μποφόρ βασική ένταση. Οι ριπές όμως φθάνουν και τα 8 μποφόρ στιγμιαία και 75 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τις επόμενες ώρες και κυρίως το βράδυ, θα υπάρξει μια μικρή εξασθένηση στα 4-5 μποφόρ και στροφή των ανέμων σε βοριοδυτικούς.

Όμως από αύριο το πρωί θα υπάρχει σημαντική ενίσχυση, με τις επόμενες ημέρες να είναι κρίσιμες.

19.06.2024 17:30

Η φωτιά στην Αργολίδα έφτασε στη θάλασσα

«Η φωτιά ξεκίνησε από ψηλά και έφθασε στην περιοχή της Δάρδιζας, όπου βγήκε στην θάλασσα, ενώ δεν είμαστε ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει προκαλέσει ζημιές», ανέφερε ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης Γεωργόπουλος για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή.

Παράλληλα, ο δήμαρχος είπε ότι «στην περιοχή υπάρχουν εξοχικές κατοικίες, ενώ επιχειρούν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

19.06.2024 17:27

Βόλος: Φωτιά στη Γαύριανη Αλμυρού - Απομακρύνονται προληπτικά οι κάτοικοι

Κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει προκαλέσει φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά της 4 το απόγευμα σε έκταση με πουρνάρια στην Γαύριανη Αλμυρού.

Η φωτιά δεν είναι μακριά από την κατοικημένη περιοχή του οικισμού Γαύριανη και ήδη έχουν σπεύσει δυνάμεις με έξι πυροσβεστικά οχήματα από τις υπηρεσίες Βόλου και Δρυμώνα με 12 άνδρες, οι οποίοι προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο, πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Για προληπτικούς λόγους λίγο μετά τις 4.30 οι κάτοικοι της Γαύριανης και όσοι βρίσκονται στην περιοχή ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Η εντολή εκκένωσης δόθηκε από τον δήμαρχο Αλμυρού για την περιοχή της Γαύριανης, ενώ και ο δήμος στέλνει μηχανήματα για να συνδράμουν, ενώ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε ετοιμότητα.

19.06.2024 17:26

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Βάρης-Κορωπίου – Πως εξελίσσεται το μεγάλο μέτωπο

19.06.2024 17:19

Πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία – Ήχησε το 112

19.06.2024 17:13

Καταγγελίες ότι η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες

Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε ότι η φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου ξεκίνησε από εργασίες.

Η μαρτυρία αυτή έχει ήδη μεταφερθεί στην Περιφέρεια και έχει ξεκινήσει η σχετική έρευνα.

19.06.2024 17:10

Σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά παρουσιάζει μειωμένη ένταση και οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί περαιτέρω. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 43 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει μπει σε αυλές σπιτιών και στον περιβάλλοντα χώρο επιχειρήσεων με το μέγεθος των ζημιών να μην είναι ακόμη γνωστό, ο απολογισμός του οποίου ωστόσο θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

19.06.2024 17:05

Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης: Η φωτιά περιορίζεται και αυτό είναι καλό

19.06.2024 17:04

Στο νοσοκομείο δύο άτομα με δύσπνοια

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στο Κορωπί. Υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ εστάλησαν μηνύματα του 112 για εκκένωση περιοχών. Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή και πολλών εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΕΚΑΒ μετέφερε δύο άτομα στο νοσοκομείο λόγω δύσπνοιας από την εισπνοή καπνού.

19.06.2024 17:01

Τα ενεργά πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές: Αγιά Λάρισας, Βόλβη Θεσσαλονίκης, Ερμιονίδα Αργολίδος, Άγιος Γεώργιος Πρέβεζας, Αλμυρός Βόλου και Μόρια Λέσβου.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής: 

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αετόλοφος, στην Αγιά Λάρισας επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Προφήτης, στη Βόλβη Θεσσαλονίκης επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ηλιόκαστρο, στην Ερμιονίδα Αργολίδας επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, του δήμου Ζηρού Πρέβεζας επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γαβριανή Αλμυρού Βόλου επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μόρια της νήσου Λέσβου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

19.06.2024 16:57

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βάρη

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για να συνδράμει με κάθε μέσο στις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι, σε κατοικημένη περιοχή του Δήμου Κορωπίου.

Από τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας έχει θέσει 10 υδροφόρα οχήματα και τρία μηχανήματα έργου στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για να συνδράμει στην εκκένωση της περιοχής, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και ενημερώνονται για τις εξελίξεις. Όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμουν άμεσα με κάθε δυνατό τρόπο σε ό,τι τους ζητηθεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων στο πεδίο.

19.06.2024 16:53

Τροποποιήσεις της ΥΠΑ για τις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Σε τροποποιήσεις προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα λόγω της φωτιάς που καίει στο Κορωπί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τροποποιήθηκαν οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών και μέχρι αυτή την ώρα οι πτήσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος γίνονται ομαλά.

Ανάλογα με τις συνθήκες της φωτιάς και την εξέλιξη της πυρκαγιάς θα επανεξεταστούν τα μέτρα.

19.06.2024 16:51

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στο Κορωπί

Ο δήμαρχος του Βάρη-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι η φωτιά περιορίζεται. Παράλληλα πηγές από την Πυροσβεστική ενημερώνουν ότι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι βελτιωμένη.

Την ίδιαν στιγμή συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.

19.06.2024 16:46

Δήμαρχος Ερμιονίδος: Υπάρχουν καμένα σπίτια αυτή τη στιγμή

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που καίει στο Κρανίδι Αργολίδας. «Η φωτιά έφτασε στη θάλασσα» αναφέρει σχετικά ο δήμαρχος Ερμιονίδος.

19.06.2024 16:42

Ισχυρές δυνάμεις στη σχολή Ευελπίδων

Μεγάλη είναι και η κινητοποίηση της Αστυνομίας. Λεωφορεία βρίσκονται στη σχολή Ευελπίδων και πραγματοποιούν μεταφορές προσωπικού.

Παράλληλα, στο σημείο βρίσκονται 6 πυροβολικά και 9 μηχανές ΔΙΑΣ, 6 ΟΠΚΕ, 20 σταθμοί της Τροχαίας, 2 ΥΜΕΤ και 2 Ζητάδες.

19.06.2024 16:40

Η αστυνομία προχώρησε σε απεγκλωβισμό ατόμων και μεταφορά σε ασφαλή σημεία

19.06.2024 16:39

Ζημιές σε εργοστάσια από τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου

Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά στην περιοχή της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου.

Τη φωτιά συντηρούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε βιομηχανίες και κάποιες διάσπαρτες κατοικίες τη περιοχής.

Η προσπάθεια της Πυροσβεστικής είναι να σταματήσει η πορεία προς τις κατοικημένες περιοχές. Το μέτωπο της φωτιάς ήταν αρχικά ενιαίο όμως στη συνέχεια άνοιξε και προς άλλες κατευθύνσεις. Η νοητή της κατεύθυνση είναι προς Λαμπρικά και Κίτσι.

19.06.2024 16:38

112 και στη Μαγνησία

19.06.2024 16:36

Φωτιά: Live χάρτης με όλα τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται δεκάδες πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται σε συναγερμό καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τον χάρτη που καταγράφει Live τις φωτιές που μαίνονται αυτή την ώρα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

19.06.2024 16:29

Πανοραμικό βίντεο απ' όλη την περιοχή που καίγεται

Το ethnos.gr βρίσκεται στο σημείο και καλύπτει καρέ-καρέ τη μεγάλη και επικίνδυνη πυρκαγιά στο Κορωπί.

Στο σημείο υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες αλλά και χωματερές με μπάζα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Παράλληλα το ethnos.gr κατέγραψε τις συγκλονιστικές εικόνες από τις προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

19.06.2024 16:28

Εκκενώθηκαν τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Εκκενώθηκαν τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι στη Βάρης - Κορωπίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μαθητές/ριες από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Γείτονα και St. Lawrence απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις των σχολείων τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

19.06.2024 16:25

Φωτογραφίες από τη φωτιά στο Κορωπί

Φωτιά - Πυροσβεστική/ Eurokinissi

19.06.2024 16:23

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών τις επόμενες ώρες

19.06.2024 16:23

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής για τη μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου

19.06.2024 16:20

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: «Μια σπίθα αρκούσε», λέει πυρομετεωρολόγος

Τεράστια μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική στο μέτωπο που ξέσπασε στη Βάρης - Κορωπίου, όπου εκκενώνονται οικισμοί καθώς οι φλόγες εξαπλώνονται λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ο πυρομετεωρολόγος Θοδωρής Γιάνναρος δήλωσε στην ΕΡΤ πως η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, αφού οι άνεμοι ως 7 μποφόρ θα συνεχιστούν με ριπές 90 χιλιομέτρων την ώρα ως το απόγευμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

19.06.2024 16:18

Δήμαρχος Κρωπίας: Είναι μια δύσκολη μέρα, δίνουμε μάχη με τις φλόγες

19.06.2024 16:17

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κορωπί, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη και τόνισε ότι «αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 Μποφόρ».

Για το λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη δύο μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι Κορωπίου.

«Με τη συνδρομή δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς», σημείωσε. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

19.06.2024 16:15

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου λόγω της πυρκαγιάς

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Παράλληλα κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

19.06.2024 16:12

Φωτιά και στον Αλμυρό Βόλου

Συναγερμός στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε και στον Αλμυρό Βόλου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δασική έκταση στον Αλμυρό του δήμου Πτελεού, σε χαμηλή βλάστηση, ενώ μεταβαίνουν στο σημείο 4 υδροφόρα οχήματα.

19.06.2024 16:11

Μάχη με τις φλόγες στο Κορωπί

19.06.2024 16:10

Σκάφη «τυλίχθηκαν» στις φλόγες

Σε επιχείρηση στο Κίτσι κάηκαν τουλάχιστον 14 σκάφη, συνολικής αξίας σχεδόν άνω του 1 εκ. ευρώ.

19.06.2024 16:09

Εκκενώθηκε ο Ιππικός Όμιλος Βάρης

Η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση του Ιππικού Ομίλου Βάρης.

Τα άλογα του Ιππικού Ομίλου μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

19.06.2024 16:07

Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ και Ασκληπιείο Βούλας

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ έχει ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή για με τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπιου.

Συγκεκριμένα, ασθενοφόρα και Μοτοσικλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή.

19.06.2024 16:06

Φωτογραφίες από τη φωτιά στο Κορωπί

Φωτιά Βάρης Κορωπίου - Για μέσα στο live blog

19.06.2024 16:05

Φωτογραφίες από τη φωτιά στο Κορωπί

Φωτιά Βάρης Κορωπίου - Για μέσα στο live blog

19.06.2024 16:04

Συναγερμός στην Πυροσβεστική και για φωτιά στον Αετόλοφο Αγιάς στη Λάρισα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6) φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αετολόφου Αγιάς στη Λάρισα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

19.06.2024 16:03

Φωτιά ξέσπασε επίσης σε Κρανίδι Αργολίδας και Τουρκολέκα Αρκαδίας

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Κρανιδίου της Αργολίδας ενώ εστάλη και 112 στους κατοίκους της Δάρδιζα ζητώντας του να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και φωτιά στην κοινότητα Τουρκολέκα Φαλαισίας, στην Αρκαδία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

19.06.2024 16:01

Φωτογραφίες από τη φωτιά

Φωτιά Βάρης Κορωπίου - Για μέσα στο live blog

19.06.2024 16:01

Φωτογραφίες από τη φωτιά

Φωτιά Βάρης Κορωπίου - Για μέσα στο live blog

19.06.2024 15:59

Ανάμεσα σε σπίτια και επιχειρήσεις η μεγάλη φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου

19.06.2024 15:57

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Κάθε 10 λεπτά ξεσπά και μία νέα πυρκαγιά

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση. Όπως τόνισε «σχεδόν κάθε 10 λεπτά ξεσπάει και μια νέα πυρκαγιά».

«Έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

19.06.2024 15:54

Αυξημένα τα μποφόρ μέχρι αργά το απόγευμα - Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Κάτω υπό αντίξοες συνθήκες επιχειρούν οι πυροσβέστες για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τη δουλειά της πυροσβεστικής, ενώ όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης θα επιμείνουν τις επόμενες ώρες, από βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η ένταση των ανέμων θα παραμείνει υψηλή τις επόμενες ώρες, στα 6 με 7 μποφόρ μέχρι και νωρίς το βράδυ, ενώ όπως εξήγησε, είναι χαρακτηριστικό των μελτεμιών η μέγιστη έντασή τους να παρουσιάζεται κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα και μέσα στη νύχτα να υποχωρούν.

19.06.2024 15:54

Πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα στο Κίτσι

Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr, δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στην οδό Σαρακίνας στο Κίτσι καθώς υπάρχουν πληροφορίες για 7 εγκλωβισμένα άτομα. Μεταξύ αυτών είναι 4 παιδιά και ένα άτομο ΑΜΕΑ.

19.06.2024 15:52

Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Εκκενώνονται ιππικός όμιλος και σχολεία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αρχές εκκένωσαν κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή Κίτσι, ενώ σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δήλωσε ότι η φωτιά έχει αρχίσει να μπαίνει σε σπίτια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

19.06.2024 15:49

Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Νέο 112 στους κατοίκους

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου που έχει ξεσπάσει στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, με το 112 να στέλνει συνεχώς μηνύματα στους κατοίκους της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

19.06.2024 15:45

Σκληρή μάχη στο πύρινο μέτωπο της Βάρης-Κορωπίου, με σχολεία και ιππόδρομο να εκκενώνονται. H φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων ενώ υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια προς τα Λαμπρικά.

Την ίδια ώρα, πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει και σε Αργολίδα, Λάρισα και Αρκαδία.