Ολοκληρώθηκε το Έκτακτο Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ

-
Πριν από 13 λεπτά

G7: Καταδικάζει την επίθεση του Ιράν - Πλήρης υποστήριξη στο Ισραήλ

Σε γραπτή ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της ομάδας της G7, αναφέρεται ότι «στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης «οι ηγέτες υιοθέτησαν κοινή δήλωση, στην οποία καταδικάζεται απερίφραστα η εκτόξευση ντρόουν και πυραύλων από το Ιράν και επαναλαμβάνεται η πλήρης υποστήριξη στη ασφάλειαςτου Ισραήλ».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι χώρες της ομάδας της G7 υπογράμμισαν την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και κάλεσαν τα εμπλεκόμενα μέρη να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που θα είχαν ως στόχο την αύξηση της έντασης στην όλη περιοχή».

«Για τον σκοπό αυτό-καταλήγει η ανακοίνωση- οι G7 απηύθυναν έκκληση να τεθεί τέρμα στην κρίση στην Γάζα, μέσω του τερματισμού των εχθροπραξιών και της απελευθέρωσης των ομήρων από την Χαμάς» ενώ «εγγυήθηκαν την συνέχιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό».

Πριν από 20 λεπτά

Ολοκληρώθηκε το Έκτακτο Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πολέμου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες, αλλά τις τελευταίες ώρες προκρίνεται το σενάριο πρότασης δημιουργίας ενός ενιαίου συνασπισμού στην περιοχή που θα στηρίξει το  Ισραήλ.

Πριν από 29 λεπτά

ΚΥΣΕΑ: Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση στο Ισραήλ - Ανάγκη για αυτοσυγκράτηση

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής λίγο πριν τις 8, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Η θέση της Ελλάδας στη διαμάχη Ιράν - Ισραήλ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Πριν από 43 λεπτά

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ

Πριν από 1 ώρα , 1 λεπτά

Εικόνα από το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ

Πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ

Πριν από 1 ώρα , 3 λεπτά

Πόλεμος προπαγάνδας ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν, μέσω βίντεο

Πριν από 1 ώρα , 7 λεπτά

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ η αναχαίτιση της ιρανικής επίθεσης;

Το Ισραήλ κατάφερε χθες σύμφωνα με αξιωματούχους να αναχαιτίσει το 99% των πυραύλων και των drones που εκτόξευσε το Ιράν. Το κόστος της επιχείρησης, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ αγγίζει έως τα 1,35 δισ. δολάρια.

«Το κόστος της άμυνας χθες το βράδυ υπολογίζεται μεταξύ 4-5 δισεκατομμυρίων σέκελ (1,08-1,35 δισ. δολάρια)», τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα Yedioth Ahronoth ο ταξίαρχος Ram Aminach πρώην οικονομικός σύμβουλος του αρχηγού του ισραηλινού επιτελείου στρατού.

Πριν από 1 ώρα , 8 λεπτά

Το Ιράν χρησιμοποίησε ελάχιστες δυνάμεις;

Σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, Ρώσοι αναλυτές εκτιμούν ότι στην χθεσινή επίθεση το Ιράν χρησιμοποίησε ελάχιστες δυνάμεις και μάλιστα όπλα παλιάς τεχνολογίας και μπορούν να πραγματοποιήσουν πολύ ισχυρότερο χτύπημα αν το θελήσουν.

Πριν από 1 ώρα , 13 λεπτά

Σε εξέλιξη το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, (ΚΥΣΕΑ) ξεκίνησε να συνεδριάζει στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (14/04) υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν από 1 ώρα , 24 λεπτά

Θα αποτρέψει ο Μπάιντεν τα αντίποινα; Προτάσεις για επίθεση στο Έκτακτο Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ

Δεν έχει τελειώσει ακόμα το Έκτακτο Πολεμικό Συμβούλιο  του Ισραήλ που συνεδριάζει τις τελευταίες ώρες για να αποφασίσει ποια θα είναι η απάντηση της χώρας στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Ιερουσαλήμ Αδαμαντία Λιόλιου, πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του συμβουλίου κάποιοι υπουργοί έθεσαν αρχικά την πρόταση, το Ισραήλ να προχωρήσει αμέσως σε αντίποινα. 

Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου που συμμετέχει στο συμβούλιο, μετά την επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν αρνήθηκε κάτι τέτοιο και ενημέρωσε σχετικά τα μέλη.

Σημειώνεται ότι οι Αμερικανοί του έχουν ζητήσει από τον Νετανιάχου να συγκρατηθεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν μεταδώσει Αμερικανικά δίκτυα, ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ πως οι ΗΠΑ θα του προσφέρουν βοήθεια μόνο για αμυντικούς σκοπούς και όχι για μία πιθανλη επίθεση προς την Τεχεράνη.

Πριν από 1 ώρα , 36 λεπτά

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Αν μας ζητηθεί, πρέπει να ανταποκριθούμε,

Σε δήλωση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προέβη ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δήλωση έχει ως εξής: «Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, που ελπίζω ότι θα υπάρξει αυτοσυγκράτηση και δεν θα συνεχιστεί. Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση όλοι για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές μας, τις αξίες μας, την εδαφική μας ακεραιότητα. Ήδη, στην Ευρώπη συνεδριάζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα για να εξετάσουν την πολύ σοβαρή κατάσταση και τις επόμενες κινήσεις που ελπίζουμε και ευχόμαστε να επικρατήσουν η λογική και η ειρήνη.

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, αν μας ζητηθεί, πρέπει να ανταποκριθούμε, ώστε να βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη ακόμη πιο γρήγορα. Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τις αρχές, τις αξίες μας, τον δυτικό τρόπο ζωής».

Πριν από 1 ώρα , 52 λεπτά

Βίντεο που δείχνει το σύστημα αναχαίτισης από την ισραηλινή εναέρια άμυνα

Πριν από 1 ώρα , 53 λεπτά

Η Σαουδική Αραβία καλεί σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση

Η Σαουδική Αραβία κάλεσε σε ψυχραιμία για τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ.

«Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της Σαουδικής Αραβίας για τη στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή και τις σοβαρές επιπτώσεις της», αναφέρει ανακοίνωση.

«Όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να προστατεύσουν την περιοχή και τους ανθρώπους της από τους κινδύνους του πολέμου», προσθέτει.

Το βασίλειο αποκατέστησε τις σχέσεις του με το Ιράν τον περασμένο Μάρτιο - και σύνφωνα με αναφορές το Ριάντ ζήτησε από την Τεχεράνη να μην επιτεθεί στο Ισραήλ.

Πριν από 2 ώρες , 23 λεπτά

Ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα: «Είμαστε δυνατοί, είμαστε έτοιμοι, είμαστε ανθεκτικοί»

Η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα, με μία ανάρτηση στο Χ, σχολίασε με την επίθεση που πραγματοποίησε το Ιράν στο Ισραήλ τονίζοντας πως: «Είμαστε δυνατοί, είμαστε έτοιμοι, είμαστε ανθεκτικοί»,


Πριν από 2 ώρες , 31 λεπτά

Πρόεδρος Χέρτζογκ: «Πρόκειται για κήρυξη πολέμου κατά του Ισραήλ»

Η χθεσινή επίθεση του Ιράν κάνει το Ισραήλ να αισθάνεται σαν να βρίσκεται σε πόλεμο με την Τεχεράνη, δήλωσε ο πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ στο Sky News. «Υπάρχει μια αυτοκρατορία του κακού στην Τεχεράνη με πυρήνες σε όλο τον κόσμο», είπε και πρόσθεσε: «Ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για να υπονομεύσουν τη σταθερότητα στην περιοχή»

«Μας επιτέθηκαν χθες το βράδυ από τέσσερις γωνιές της Μέσης Ανατολής εκτοξεύοντας πυραύλους και βαλλιστικούς πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ, ενώ συνεργάτες τους μας πυροβολούσαμ».

«Αυτό είναι σαν πραγματικός πόλεμος. Θέλω να πω, πρόκειται για κήρυξη πολέμου», είπε, πριν προσθέσει ότι το Ισραήλ θα επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Πριν από 2 ώρες , 56 λεπτά

Ίσες αποστάσεις από τον Τούρκο αντιπρόεδρο, στην πρώτη επίσημη δήλωση της Άγκυρας

Μετά την μέσω "διπλωματικών πηγών" ενημέρωση περί τηλεφωνικής συνομιλίας Τούρκου και Ιρανού υπουργού Εξωτερικών, όπου εκφράστηκε, η "επιθυμία της Άγκυρας για αποκλιμάκωση", ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ προέβη σε δήλωση ‘ίσων αποστάσεων’ με έμφαση σε μία λύση στο Παλαιστινιακό.

«Ελπίζουμε ότι η αυξανόμενη ένταση στην περιοχή μας θα μειωθεί το συντομότερο δυνατό και η προσοχή θα επικεντρωθεί στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα.

Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την κατάπαυση του πυρός, την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό και την έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας για την επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης δύο κρατών.

Όσοι υποστηρίζουν άνευ όρων το Ισραήλ σιωπώντας για τις σφαγές αυξάνουν τις περιφερειακές εντάσεις και είναι συνένοχοι στα εγκλήματα της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Είναι τόσο ιστορική και στρατηγική όσο και ανθρωπιστική ανάγκη η διεθνής κοινότητα να επιστρέψει στο δίκαιο, να σταθεί στο πλευρό του δικαίου και να πάρει θέση για να σταματήσει η ισραηλινή κυβέρνηση τις επιθέσεις της. Δεν υπάρχουν νικητές στον πόλεμο και δεν υπάρχουν χαμένοι στη δίκαιη ειρήνη», δήλωσε.

Πριν από 3 ώρες , 6 λεπτά

Αναφορές ότι ο Μπάιντεν είπε στον Νετανιάχου πως οι ΗΠΑ δεν θα συμμετέχουν σε αντεπίθεση

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το CNN και η Wall Street Journal επικαλούνται ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους λέγοντας ότι ο κ. Μπάιντεν είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι μια απάντηση δεν είναι απαραίτητη.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βοηθούν το Ισραήλ να αμυνθεί, αλλά δεν επιθυμούν πόλεμο με το Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι στο ABC News.

Τζο Μπάιντεν (AP)

Πριν από 3 ώρες , 17 λεπτά

Ανταποκρίτρια OPEN στο Ισραήλ: Η νύχτα τρόμου και η εφαρμογή που ενημερώνει για την απειλή

Η ιρανική επίθεση στο Ισραήλ που εξαπολύθηκε κατά τις νυκτερινές ώρες του Σαββάτου (13/4) με σμήνος αποτελούμενο από περισσότερα από 300 εκρηκτικά drones και πυραύλους που στόχευσαν ισραηλινούς στόχους, σε αντίποινα για την επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό προκάλεσε τον φόβο και τον τρόμο των πολιτών.

Η Αδαμαντία Λιόλιου περιέγραψε στο OPEN τις στιγμές αγωνίας των κατοίκων του Ισραήλ και όλα όσα εκτυλίχθηκαν τις βραδινές ώρες. «Οι πολίτες γνωρίζουν τι ακριβώς μπορεί να συμβεί αν φτάσει drone ή πύραυλος στο Ισραήλ. Υπάρχει εφαρμογή που ενημερώνει για την απειλή που έρχεται και πρέπει να γνωρίζουν τα μέτρα ασφαλείας. Όταν στρέφεις τα μάτια στον ουρανό βλέπεις τις ρουκέτες αναχαίτισης που αναχαιτίζουν τα drone και τους πυραύλους που απειλούν τη χώρα. Μετά από δευτερόλεπτα ακούγεται και ο ήχος της έκρηξης» υπογράμμισε η απεσταλμένη του OPEN.

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από 3 ώρες , 26 λεπτά

Συρία και Χούθι υποστηρίζουν την επίθεση του Ιράν

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας χαρακτήρισε την επίθεση του Ιράν «νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας».

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης δήλωσαν επίσης ότι πρόκειται για νόμιμη πράξη - απάντηση στην ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.  Εκπρόσωπος των Χούθι πρόσθεσε ότι εκείνοι βρίσκονται σε άμεση αντιπαράθεση με το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.

Πριν από 3 ώρες , 35 λεπτά

Κίρμπι: Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν «ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή»

Ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν «έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή», παρόλο που βοήθησαν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στην επίθεση του Ιράν χθες το βράδυ.

«Δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση», λέει ο Κίρμπι, και προσθέτει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Τζον Κίρμπι

Πριν από 3 ώρες , 50 λεπτά

Υπουργός Ισραήλ: «Το γεγονός δεν έχει τελειώσει» και το Ισραήλ «θα εισπράξει αντίτιμο»

Ο υπουργός πολεμικών θεμάτων του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ υποσχέθηκε απάντηση στο χτύπημα του Ιράν και τόνισε ότι η χώρα του θα εισπράξει αντίτιμο με τρόπο και χρόνο που θα «είναι σωστοί  για εμάς» 

«Χθες, το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ - και συνάντησε τη δύναμη του ισραηλινού συστήματος ασφαλείας», ανέφερε σε δήλωσή του - λίγο πριν από την αναμενόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πολέμου.  Περιέγραψε το Ιράν ως «παγκόσμιο πρόβλημα» καθώς και ως περιφερειακή πρόκληση. 

«Αυτό το γεγονός δεν έχει τελειώσει - η στρατηγική συμμαχία και το σύστημα περιφερειακής συνεργασίας που οικοδομήσαμε άντεξε τη δοκιμασία και πρέπει να ενισχυθεί τώρα», πρόσθεσε. «Αντιμέτωποι με την απειλή του Ιράν - θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα εισπράξουμε το αντίτιμο από το Ιράν, με τον τρόπο και τη στιγμή που μας βολεύει», είπε.

Πριν από 4 ώρες , 0 λεπτά

Ιταλία: Αρχίζει η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 για τη Μέση Ανατολή

Ξεκινά αυτή την ώρα η τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που μετέχουν στην Ομάδα της G7, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοινώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της G7.

«Η κυβέρνησή μας καθιστά και πάλι σαφή την καταδίκη των επιθέσεων του Ιράν κατά του Ισραήλ», υπογράμμισε σε ανάρτησή της η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Εκφράζουμε έντονη ανησυχία για την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της περιοχής και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να μπορέσει να αποφευχθεί», πρόσθεσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Πριν από 4 ώρες , 11 λεπτά

ΕΕ: Εκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη των κορυφαίων διπλωματών του ευρωπαϊκού μπλόκ την Τρίτη, προκειμένου «να συμβάλει στην αποκλιμάκωση και την ασφάλεια στην περιοχή».

Πριν από 4 ώρες , 20 λεπτά

Πρώτη αντίδραση Τουρκικού ΥΠΕΞ για την επίθεση του Ιράν: «Δεν επιθυμούμε κλιμάκωση στην περιοχή...»

Μετά από μια αισθητή καθυστέρηση στην αντίδρασή του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν εξέφρασε επιτέλους -και μάλιστα μέσω διπλωματικών καναλιών, όχι με άμεση δήλωση- την πρώτη επίσημη αντίδραση της Άγκυρας για την επίθεση του Ιράν ενάντια στο Ισραήλ. Μετά από μία σημαντική συνομιλία που είχε ο Χακάν Φιντάν με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Huseyin Emir Abdullahiyan, ‘διπλωματικές πηγές’ επιβεβαίωσε την επιθυμία της Τουρκίας για αποκλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Η επίσημη θέση της Τουρκίας, όπως περιγράφεται από τον Φιντάν, επιδιώκει να αποτρέψει περαιτέρω επιθετικά βήματα στην περιοχή, ενώ ο Abdullahiyan από την πλευρά του δηλώνει το πέρας της ιρανικής αντεπίθεσης και την αποφασιστικότητα για αυστηρότερη απάντηση σε περίπτωση νέων επιθέσεων. 

Σύμφωνα με τις τουρκικές διπλωματικές πηγές, «ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε σήμερα (14 Απριλίου) τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Hossein Amir Abdullahiyan. Ο υπουργός Φιντάν μετέφερε στον συνομιλητή του ότι “δεν επιθυμούμε περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή μετά τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ τη νύχτα της 13ης Απριλίου και ότι επιθυμούμε τον τερματισμό των βημάτων που θα αυξήσουν την ένταση».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Abdullahiyan δήλωσε ότι η επιχείρηση αντιποίνων κατά του Ισραήλ έχει λήξει και ότι το Ιράν δεν θα ξεκινήσει νέα επιχείρηση εκτός εάν δεχθεί επίθεση. Ο Abdullahiyan δήλωσε ότι αν το Ιράν δεχθεί νέα επίθεση, θα απαντήσει πιο έντονα αυτή τη φορά.

Πριν από 4 ώρες , 23 λεπτά

Οι IDF λένε ότι κατασκεύασαν γέφυρες για τα άρματα μάχης ώστε να διασχίσουν τον ποταμό Wadi Gaza και να χτυπήσουν τρομοκρατικούς στόχους

Καθώς οι IDF συνεχίζουν μια επιχείρηση ακριβείας κατά της Χαμάς στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ο στρατός λέει ότι οι μηχανικοί μάχης κατασκεύασαν γέφυρες για τα άρματα μάχης για να διασχίσουν τον ποταμό Wadi Gaza.

Δύο γέφυρες χρησιμοποιήθηκαν από τα στρατεύματα για να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον τρομοκρατικών ομάδων στο νότο

Τα στρατεύματα αποκάλυψαν και κατέστρεψαν επίσης αρκετούς εκτοξευτές ρουκετών, οι οποίοι ήταν προετοιμασμένοι για επιθέσεις κατά του Ισραήλ, αναφέρει ο στρατός.

Πριν από 4 ώρες , 49 λεπτά

Το Ιράν λέει ότι ειδοποίησε 72 ώρες πριν από την επίθεση «τους φίλους και τους γείτονες»

Το Ιράν ενημέρωσε τους γείτονές του για την επίθεσή του στο Ισραήλ 72 ώρες νωρίτερα, λέει ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

«Περίπου 72 ώρες πριν από τις επιχειρήσεις μας, ενημερώσαμε τους φίλους και τους γείτονές μας στην περιοχή ότι η απάντηση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν βέβαιη, νόμιμη και αμετάκλητη», λέει ο Αμιραμπντολαχιάν σε συνέντευξη Τύπου.

Πριν από 5 ώρες , 22 λεπτά

Αξιωματούχος λέει ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν

Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, αλλά οι ιθύνοντες δεν έχουν καταλήξει στο είδος της απάντησης, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο CNN.

Πριν από 5 ώρες , 48 λεπτά

Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ ήταν ενήμερες ότι θα πραγματοποιήσει «περιορισμένες» επιθέσεις

Το Ιράν ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις του κατά του Ισραήλ θα είναι «περιορισμένες» και για λόγους αυτοάμυνας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Πρόσθεσε ότι το Ιράν είχε ενημερώσει τους γείτονές του για τα χτυπήματα 72 ώρες νωρίτερα.

«Ενημερώσαμε τους φίλους και τους γείτονές μας στην περιοχή ότι η απάντηση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν βέβαιη, νόμιμη και αμετάκλητη», δήλωσε ο κ. Amirabdollahian σε συνέντευξη Τύπου.

Πριν από 5 ώρες , 56 λεπτά

ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δηλώνει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις «αμυντικές επιχειρήσεις, αλλά θα προστατευθεί από κάθε νέα επίθεση».

«Η άσκηση του δικαιώματος της νόμιμης άμυνας δείχνει την υπεύθυνη προσέγγιση του Ιράν στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», γράφει ο Hossein Amir-Abdollahian στο X.

«Σε αυτό το σημείο, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει τις αμυντικές επιχειρήσεις, αλλά αν χρειαστεί, δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντά της από οποιαδήποτε νέα επίθεση», καταλήγει.

Πριν από 5 ώρες , 58 λεπτά

«Η Βρετανία συμμετέχει πλέον ενεργά στη σύγκρουση»

Από τη στιγμή που πολεμικά αεροσκάφη της RAF συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάρριψης ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποδεχθεί πως έχει εμπλακεί ενεργά στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή: Αυτό δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Άμυνας της χώρας και μέχρι τον Σεπτέμβριο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων, Τόμπιας Έλγουντ.

Είναι πασιφανές ότι η Βρετανία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση των πολιτών του και του εδάφους του, είπε ο Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται χωρίς κανένας να είναι σε θέση να προβλέψει που οδηγείται η κατάσταση».

Πριν από 6 ώρες , 13 λεπτά

Ο Σούνακ επιβεβαιώνει πως η Βρετανία αναχαίτισε drones

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε «έναν αριθμό» ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, λέει ο Ρίσι Σούνακ.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε «πρόσθετα αεροσκάφη» στην περιοχή στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο Ιράκ και τη Συρία.

Πριν από 6 ώρες , 17 λεπτά

Ιράν: Στο ΥΠΕΞ κλήθηκαν για εξηγήσεις οι πρεσβευτές της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας

Στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκαν σήμερα οι πρεσβευτές της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για να τους επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας σε σχέση με τις δηλώσεις των αρχών των χωρών τους μετά τα ιρανικά πλήγματα εν είδει αντιποίνων που διεξήχθησαν τη χθεσινή νύχτα κατά του Ισραήλ.

Πριν από 7 ώρες , 5 λεπτά

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει το απόγευμα

Η συνεδρίαση για να συζητηθεί η ισραηλινή απάντηση στην ιρανική επίθεση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15:30.

Πριν από 7 ώρες , 8 λεπτά

Το ΝΑΤΟ καταδικάζει την κλιμάκωση του Ιράν

Το ΝΑΤΟ «καταδικάζει την κλιμάκωση από το Ιράν», το οποίο πραγματοποίησε μια πρωτόγνωρη επίθεση χθες, Σάββατο, κατά του Ισραήλ και «καλεί σε αυτοσυγκράτηση» ώστε «η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει ανεξέλεγκτη», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Καταδικάζουμε την κλιμάκωση από το Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης. Είναι βασικό η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει ανεξέλεγκτη», δήλωσε η εκπρόσωπος Φάραχ Νταχλάλα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Πριν από 7 ώρες , 30 λεπτά

Το Κατάρ εκφράζει βαθιά ανησυχία, προτρέπει σε αποκλιμάκωση

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη «βαθιά ανησυχία» του και καλεί όλα τα μέρη να σταματήσουν την κλιμάκωση, να προωθήσουν την ηρεμία και να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση.

Πριν από 7 ώρες , 34 λεπτά

Ο Ραϊσί προειδοποιεί το Ισραήλ με «πιο ισχυρή» αντίδραση

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί προειδοποίησε ότι η αντίδραση της χώρας του θα είναι «πιο ισχυρή» σε περίπτωση που υπάρξει «απρόσεκτη συμπεριφορά» από το Ισραήλ, μετά την πρωτόγνωρη ιρανική επίθεση.

«Η τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε», δήλωσε εκφράζοντας ικανοποίηση ο Ραϊσί σύμφωνα με ανακοίνωση, και πρόσθεσε ότι «εάν το σιωνιστικό καθεστώς ή οι υποστηρικτές του επιδείξουν απρόσεκτη συμπεριφορά, θα λάβουν αποφασιστική και πολύ πιο ισχυρή απάντηση».

Πριν από 7 ώρες , 48 λεπτά

Αεροδρόμια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις ακυρώνουν τις εσωτερικές πτήσεις

Τα διεθνή αεροδρόμια Ιμάμ Χομεϊνί και Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, όπως και αεροδρόμια σε πολλές άλλες ιρανικές πόλεις ακύρωσαν τις εσωτερικές τους πτήσεις έως το πρωί της Δευτέρας λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων ISNA και Mehr, καθώς ο δυτικός εναέριος χώρος του Ιράν παραμένει κλειστός για πτήσεις.

Πριν από 7 ώρες , 51 λεπτά

Η Μόσχα απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση

Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα εξαιρετική ανησυχία για τα ιρανικά πλήγματα εναντίον του Ισραήλ και κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, πρόσθεσε όμως ότι οι εντάσεις θα παραμείνουν αυξημένες μέχρι να επιλυθεί η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους.

Πριν από 8 ώρες , 8 λεπτά

Μεντβέντεφ: Η Αμερική δεν θέλει έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι ένας πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν θα επιδείνωνε τις προοπτικές του Τζο Μπάιντεν να επανεκλεγεί.

«Η Αμερική δεν θέλει έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Πριν από 8 ώρες , 14 λεπτά

Τι λέει εκπρόσωπος των IDF

Ερωτηθείς αν το Ισραήλ θα απαντήσει, εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ απάντησε στο Sky News: «Είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Περιμένουμε την κυβέρνηση σήμερα. Η κυβέρνηση θα συνεδριάσει αργότερα και θα λάβει τις αποφάσεις της και θα δώσει ανάλογες οδηγίες στον στρατό».

Οι IDF θα «προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο».

Πριν από 8 ώρες , 18 λεπτά

Η επίθεση εναντίον του Ισραήλ «πέτυχε όλους τους στόχους της», σύμφωνα με τον αρχηγό των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων

Ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων υποστήριξε σήμερα πως η επίθεση που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα εναντίον του Ισραήλ «πέτυχε όλους τους στόχους της», διεκρινίζοντας ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι του Ιράν δεν είχαν στόχο κανένα αστικό ή οικονομικό κέντρο.

«Η επιχείρηση Τίμια Υπόσχεση διεξήχθη με επιτυχία από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί και πέτυχε όλους τους στόχους της», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση ο στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί.

Πριν από 8 ώρες , 33 λεπτά

7χρονη που τραυματίστηκε υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση για σοβαρό τραύμα

Το 7χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την αναχαίτιση πυραύλου που εκτοξεύθηκε από το Ιράν χθες το βράδυ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, αναφέρει το Ιατρικό Κέντρο Soroka.

Πριν από 8 ώρες , 52 λεπτά

Ισραηλινός υπουργός: Το θράσος του Ιράν σε μια τέτοια επίθεση πρέπει να εξαλειφθεί

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ δηλώνει ότι η απειλή για επίθεση στο Ιράν μετά από αντίποινα, εξακολουθεί να ισχύει:

«Είπαμε ότι αν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ, θα του επιτεθούμε και εμείς και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Πρέπει να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τους συμμάχους μας. Θα ηγηθώ μιας πολιτικής επίθεσης κατά του Ιράν», δήλωσε, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Πριν από 9 ώρες , 15 λεπτά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδικάζει την επίθεση

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του.

«Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή», τονίζει μεταξύ άλλων.

Πριν από 9 ώρες , 44 λεπτά

Σύσκεψη της G7 για τις επιθέσεις

Η G7 θα προχωρήσει σε σύσκεψη το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News.

Πριν από 9 ώρες , 54 λεπτά

«Πύραυλος έπεσε στο σπίτι μας» - Η μαρτυρία πατέρα 7χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες του πατέρα ενός 7χρονου κοριτσιού που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την αναχαίτιση βλήματος που εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 10 ώρες , 4 λεπτά

Σε αναχαίτιση ιπτάμενων αντικειμένων προχώρησε η Ιορδανία

Η Ιορδανία αναχαίτισε μερικά ιπτάμενα αντικείμενα που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της κατά τη χθεσινή νύχτα.

Οι αναχαιτίσεις έγιναν για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών της, όπως ανέφερε μία σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση.

Πριν από 10 ώρες , 10 λεπτά

Ιράν - Ισραήλ: Ποια χώρα είναι περισσότερο εξοπλισμένη;

Ποια χώρα έχει το πάνω χέρι; Το Ιράν ή το Ισραήλ; Με μία πρώτη ματιά, οι αριθμοί ευνοούν το Ιράν. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 10 ώρες , 15 λεπτά

Ιρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν κατά της επίθεσης με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε τη νύχτα, κατά περιοχών του, η Τεχεράνη.

Το Ιράν πρόσθεσε ότι έχει προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον να μην υποστηρίξει οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια του Ισραήλ.

Πριν από 10 ώρες , 43 λεπτά

Το Ιράν απειλεί με μεγαλύτερη επίθεση αν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα

Ο Ιρανός αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι τυχόν ισραηλινά αντίποινα θα αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη επίθεση από τη χθεσινή νύχτα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταδίδεται επίσης ότι ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα προβεί σε αντίποινα σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση κατά των συμφερόντων, των αξιωματούχων ή των πολιτών της.

«Η απάντησή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη, εάν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα κατά του Ιράν», είπε, όπως μεταδίδει το Sky News.

Πριν από 10 ώρες , 51 λεπτά

Η Γαλλία βοήθησε στην άμυνα του Ισραήλ

O εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ δήλωσε ότι η Γαλλία ήταν μεταξύ των χωρών που ενεπλάκησαν στην άμυνα του Ισραήλ κατά της επίθεσης που δέχθηκε από το Ιράν τη νύχτα.

Πριν από 11 ώρες , 6 λεπτά

Η Χαμάς λέει ότι η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ είναι το «δικαίωμά του»

«Η στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγεται από το Ιράν κατά της σιωνιστικής οντότητας είναι φυσικό δικαίωμα και η δέουσα απάντηση στο έγκλημα της στοχοποίησης του προξενείου στη Δαμασκό», ανέφερε η παλαιστινιακή ομάδα σε ανάρτησή της στο Telegram.

Πριν από 11 ώρες , 8 λεπτά

Το Ιράκ άνοιξε τον εναέριο χώρο του

Μετά από την Ιορδανία και το Ιράκ άνοιξε τον εναέριο χώρο του, καθώς η αεροπορική αρχή της χώρας ανακοίνωσε ότι δεν υφίστανται οι κίνδυνοι ασφάλειας από την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Πριν από 11 ώρες , 19 λεπτά

Ο Μπλίνκεν θα διαβουλεύεται με τους συμμάχους

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δηλώνει ότι «θα διαβουλεύεται με συμμάχους και εταίρους στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο τις επόμενες ώρες και ημέρες».

Πριν από 11 ώρες , 23 λεπτά

Το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά τη Γάζα μετά την επίθεση του Ιράν

Παρά την επίθεση του Ιράν, το Ισραήλ σφυροκοπεί τις τελευταίες ώρες τη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας καταστράφηκαν πολλά κτίρια στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat, όπου υπήρξαν θύματα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο al-Awda και al-Aqsa, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Πριν από 11 ώρες , 27 λεπτά

Καταδικάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια.

Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, καθώς και τον ΟΗΕ και την ΕΕ, να προβούν στις δέουσες ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση και στην απαραίτητη διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας».

Πριν από 11 ώρες , 32 λεπτά

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Όλοι οι παράγοντες να απέχουν

«Kαταδικάζω έντονα την κατάφωρη και αδικαιολόγητη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, καλώντας «το Ιράν και τους αντιπροσώπους του να σταματήσουν αμέσως αυτές τις επιθέσεις».

Η ίδια υπογραμμίζει ότι «όλοι οι παράγοντες πρέπει τώρα να απέχουν από περαιτέρω κλιμάκωση και να εργαστούν για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή».

Πριν από 11 ώρες , 41 λεπτά

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 11 ώρες , 54 λεπτά

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για Μέση Ανατολή

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 12 ώρες , 4 λεπτά

Καρέ - καρέ ιρανική επίθεση στο Ισραήλ

Πριν από 12 ώρες , 11 λεπτά

Η Ιαπωνία λέει ότι η επίθεση στο Ιράν «επιδεινώνει περαιτέρω» την κατάσταση

Η Ιαπωνία είναι η τελευταία χώρα που εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση του Ιράν.

«Αυτή η επίθεση είναι μια επίθεση που επιδεινώνει περαιτέρω την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή», αναφέρεται στη δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Εξωτερικών.

Πριν από 12 ώρες , 12 λεπτά

Η Χαμάς απορρίπτει την τελευταία πρόταση για συμφωνία ομηρίας

Μακριά από το Ιράν, o Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χαμάς απέρριψε την τελευταία πρόταση για συμφωνία επιστροφής των Ισραηλινών ομήρων.

Πριν από 12 ώρες , 19 λεπτά

Σύντομη ανασκόπηση

  • Ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Daniel Hagari λέει ότι το 99% των 300 βλημάτων που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας αναχαιτίστηκαν.
  • Σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Ιράν λέει ότι δεν επεδίωκε κλιμάκωση και απάντησε στις ισραηλινές επιθέσεις στο προξενείο του στη Δαμασκό.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν επιδιώκουν κλιμάκωση» αλλά θα «συνεχίσουν να υποστηρίζουν» την άμυνα του Ισραήλ.
  • Οι κυβερνήσεις της Βραζιλίας και της Κίνας συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που ζητούν επίσης να υπάρξει αυτοσυγκράτηση μετά την επίθεση.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ, στις 16:00 ώρα Νέας Υόρκης (20:00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή.

Πριν από 12 ώρες , 23 λεπτά

Σοβαρά προβληματισμένο το Πεκίνο

H Κίνα είναι σοβαρά προβληματισμένη από την κλιμάκωση της έντασης μετά την εκτόξευση ιρανικών drones, αλλά και πυραύλων κατά του Ισραήλ, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών σε δηλώσεις του, που αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου.

«Η Κίνα καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να παραμείνουν ήρεμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων», ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ιρανικές εκτοξεύσεις.

Πριν από 12 ώρες , 27 λεπτά

Ανοίγει εκ νέου ο ισραηλινός εναέριος χώρος

Ο ισραηλινός εναέριος χώρος άνοιξε και πάλι, αφού είχε κλείσει λόγω της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ.

Πριν από 12 ώρες , 30 λεπτά

Ο Μπλίνκεν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν επιζητούν κλιμάκωση

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε επίσης ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις ιρανικές εκτοξεύσεις.

Ο Άντονι Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «δεν επιδιώκουν κλιμάκωση», αλλά θα «συνεχίσουν να υποστηρίζουν» την άμυνα του Ισραήλ, μεταδίδει το Al Jazeera.

Πριν από 12 ώρες , 32 λεπτά

Θα απαντήσει το Ισραήλ;

Ο πλανήτης πλέον ανησυχεί για την αντίδραση του Ισραήλ. Ανώτατη ισραηλινή πηγή, που επικαλείται το Κανάλι 12, ανέφερε ότι «η επίθεση του Ιράν ήταν μια στρατηγική αποτυχία».

«Τώρα μπορούν να ετοιμαστούν και να μείνουν άυπνοι», προσέθεσε η ίδια πηγή.

Πριν από 12 ώρες , 40 λεπτά

Οι ΗΠΑ βοήθησαν το Ισραήλ στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones

Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συμβολή στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones και των πυραύλων που εξαπολύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Πριν από 12 ώρες , 40 λεπτά

Οι ΗΠΑ στο πλευρό του Ισραήλ

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξής του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η κυβέρνησή του θα εναντιωθεί σε οποιαδήποτε αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, μετά την άνευ προηγουμένου ιρανική επίθεση με drones και πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, αναφέρει ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios -επικαλούμενος πηγή του στον Λευκό Οίκο ενήμερη για όσα ειπώθηκαν μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Πριν από 12 ώρες , 41 λεπτά

Η Χεζμπολά λέει πως εξαπέλυσε νέα ομοβροντία ρουκετών εναντίον του Ισραήλ

Η λιβανική παράταξη Χεζμπολά ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε νέα ομοβροντία ρουκετών, για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ώρες, εναντίον ισραηλινών θέσεων στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, με την πρώτη να εξαπολύεται ενώ βρισκόταν παράλληλα σε εξέλιξη άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ με drones και πυραύλους.

Πριν από 12 ώρες , 44 λεπτά

Αμερικανός υπ. Άμυνας: «Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε»

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν δεκάδες πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπολύθηκαν από το Ιράν -καθώς και από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη- εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές από το Ιράν και τα ενεργούμενά του» και «καλούμε το Ιράν να σταματήσει αμέσως οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις», ανέφερε ο Όστιν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αξίωσε το Ιράν να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, προσθέτοντας πως «δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να υποστηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ».

Πριν από 12 ώρες , 48 λεπτά

Ο Νετανιάχου, στην πρώτη του αντίδραση, υπόσχεται τη νίκη

Το Ισραήλ θα επιτύχει τη νίκη αφού απέκρουσε μια ομοβροντία ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε», έγραψε ο Νετανιάχου σε σύντομη ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Πριν από 12 ώρες , 53 λεπτά

Πάνω από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ

Ο Ισραηλινός στρατιωτικός eκπρόσωπος Daniel Hagari έδωσε μόλις μια ενημέρωση μετά την επίθεση στο Ισραήλ από το Ιράν.

Είπε ότι περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας, το 99% των οποίων αναχαιτίστηκαν.

Πριν από 12 ώρες , 59 λεπτά

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκλήθηκε και πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως εντός της ημέρας για να συζητήσει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

14.04.2024 20:09

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας τερμάτισαν τις πρώτες πρωινές ώρες τον συναγερμό που κήρυξαν εξαιτίας της επίθεσης του Ιράν με drones και πυραύλους. Η λήξη του σημαίνει πως οι κάτοικοι δεν είναι απαραίτητο να παραμείνουν εντός ή πλησίων καταφυγίων.

Κατά ισραηλινές πηγές, ως τώρα έχουν αναφερθεί μόνο υλικές ζημιές σε στρατιωτική βάση και ο τραυματισμός κοριτσιού στο νότιο Ισραήλ.