Live blog - Πόλεμος στο Ισραήλ: Μάχες χωρίς τέλος στη Μέση Ανατολή - Όλες οι εξελίξεις από την εμπόλεμη ζώνη

-
To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
12.10.2023 17:40

Στέλεχος Χαμάς: Προληπτικό το χτύπημά μας, σχεδίαζε επίθεση το Ισραήλ

Ο Salah al-Aruri, αναπληρωτής επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al-Jazeera ότι η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ είχε ως αποκλειστικό στόχο στρατιώτες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η Χαμάς είχε λάβει πληροφορίες που έδειχναν ότι το Ισραήλ σκόπευε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της οργάνωσης μετά τη γιορτή Sukkot, εξ ου και η απόφαση για ένα »προληπτικό χτύπημα». Και πρόσθεσε: »Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις κατεδαφίστηκαν μέσα σε τρεις ώρες, εκπλήσσοντάς μας μάλιστα. Το Ισραήλ επιδιώκει να αποσπάσει την προσοχή από τη δική του παραβατική συμπεριφορά».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μετά την πτώση της διοίκησης της Μεραρχίας της Γάζας, οι μαχητές της Χαμάς πήραν αρχικά μόνο στρατιώτες ως αιχμαλώτους, αλλά αργότερα μπήκαν στη σκηνή ένοπλοι πολίτες, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος. «Ο ισραηλινός στρατός ακολούθησε την οδηγία του Αννίβα σε πολλά σημεία, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλο αριθμό απωλειών», είπε. «Οι κατηγορίες κατά του Ισραήλ και της Δύσης ότι διαπράττουμε εγκλήματα είναι ψέματα. Το Ισραήλ είναι αυτό που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το Ισραήλ δεν στοχεύει μόνο τις υποδομές της Χαμάς, αλλά και τους αμάχους».

Ανέφερε ακόμη ότι η Χαμάς είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο, συμπεριλαμβανομένης μιας χερσαίας εισβολής. Πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για το θέμα των αιχμαλώτων θα γίνουν μόνο «μετά το τέλος των μαχών».

12.10.2023 17:37

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς καταδικάζει τη βία κατά αμάχων

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τη βία εναντίον αμάχων μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και το συνεχές σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Απορρίπτουμε την πρακτική της δολοφονίας πολιτών ή της κακομεταχείρισής τους και από τις δύο πλευρές επειδή είναι ενάντια στην ηθική, τη θρησκεία και το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο Αμπάς, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.

12.10.2023 17:36

12 νεκροί Γάλλοι στο Ισραήλ: Αγνοείται η τύχη άλλων 17 εκ των οποίων 4 παιδιά

Στους 12 ανέρχονται οι Γάλλοι πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι αγνοείται η τύχη άλλων 17 Γάλλων των οποίων, όπως αναφέρει, «η εξαφάνιση κρίνεται εξαιρετικά ανησυχητική».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τους επικεφαλής των γαλλικών πολιτικών κομμάτων δήλωσε ότι μεταξύ των αγνοουμένων υπάρχουν και τέσσερα παιδιά, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα ονόματα των Γάλλων που έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ ωστόσο δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο ήταν στο «ρέιβ πάρτι» που αποτέλεσε στόχο της Χαμάς, ενώ άλλοι δύο που είχαν υπηκοότητα τόσο γαλλική όσο και ισραηλινή υπηρετούσαν στον ισραηλινό στρατό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις Γάλλοι που ήταν στο «ρέιβ πάρτι» συγκαταλέγονται μεταξύ των ομήρων, οι οποίοι κρατούνται από τη Χαμάς.

Στο μεταξύ αναμένεται να φτάσει σήμερα το βράδυ στη Γαλλία η πρώτη από τις ειδικές πτήσεις που οργανώνει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για τη μεταφορά Γάλλων πολιτών από το Ισραήλ στη Γαλλία. Σε αυτή την πτήση δικαίωμα επιβίβασης έχουν «οι πλέον ευάλωτες περιπτώσεις», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν κι άλλες πτήσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο, στο Ισραήλ διαμένουν περίπου 80.000 Γάλλοι πολίτες.

12.10.2023 17:33

Στους 1.417 οι Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Σε 1.417 ανέρχεται ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στον αποκλεισμένο αυτό παλαιστινιακό θύλακα το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της περιοχής. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 447 παιδιά και 248 γυναίκες. Επίσης, 6.268 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκεί.

12.10.2023 17:10

«Τα νοσοκομεία είναι τώρα γεμάτα νεκρούς και τραυματίες»

«Ο κόσμος παρακολουθεί δύο εκατομμύρια ανθρώπους στη Γάζα χωρίς φαγητό, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς φάρμακα», δήλωσε στο Al Jazeera ο Mohammed Abu Ali, δημοσιογράφος στη Γάζα.

«Τα νοσοκομεία είναι τώρα γεμάτα νεκρούς και τραυματίες -δεν υπάρχουν κρεβάτια σε αυτά τα νοσοκομεία».

12.10.2023 17:06

Ρωσία και Παλαιστίνιος αξιωματούχος καλούν σε κατάπαυση του πυρός

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και ο γενικός γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Χουσεΐν Αλ Σέιχ, πραγματοποίησαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία.

Συμφώνησαν στην ανάγκη κατάπαυσης του πυρός και στο άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στον πληθυσμό της Γάζας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια πρέπει επίσης να αποκατασταθούν στη Γάζα, τόνισαν και οι δύο πλευρές.

12.10.2023 17:02

Στο Τελ Αβίβ η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, θα μεταβεί την Παρασκευή στο Τελ Αβίβ, σε μια ένδειξη στήριξης του Βερολίνου μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ανακοίνωσε το γερμανικό ΥΠΕΞ.

12.10.2023 16:49

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ είδαν «φρικτό» βίντεο από την επίθεση της Χαμάς

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, έδειξε στους άναυδους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ ένα βίντεο από την επίθεση της Χαμάς κατά αμάχων.

Το υλικό χαρακτηρίστηκε ως «σοκαριστικό και φρικτό».

«Ήταν φρικτό. Επισήμανε σε όλους τι συνέβη στην πραγματικότητα», δήλωσε δυτικός διπλωμάτης.

12.10.2023 16:48

Μετά τον Μπλίνκεν και ο επικεφαλής του Πενταγώνου θα επισκεφθεί το Ισραήλ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, θα επισκεφθεί το Ισραήλ την Παρασκευή.

12.10.2023 16:38

«Μυστική» συνεδρίαση στο τουρκικό κοινοβούλιο για τη Γάζα

Το τουρκικό κοινοβούλιο συνεδρίασε για να συζητήσει τις συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Και τα 6 κόμματα καταδίκασαν τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων. Στην κοινή δήλωση που εξέδωσε το Κοινοβούλιο, αναφέρεται ότι «πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Θα πρέπει να αποφευχθεί η εφαρμογή της συλλογικής τιμωρίας. Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις που στοχεύουν άμεσα αμάχους».

Μετά από πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος ΑΚP, η συνεδρίαση κατέστη «μυστική». Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν θα μιλήσει στη συνεδρίαση εκ μέρους της κυβέρνησης. Τα όσα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση θα παραμείνουν μυστικά για 10 χρόνια.

12.10.2023 16:37

447 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα

447 παιδιά και περίπου 248 γυναίκες έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των συνολικά 1.417 νεκρών από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

12.10.2023 16:35

Σκίτσο του Charlie Hebdo για τον πόλεμο στο Ισραήλ

«Μέχρι πού θα φτάσει η βαρβαρότητα», αναφέρεται στο νέο σκίτσο του Charlie Hebdo για το Ισραήλ:

12.10.2023 16:27

Οι πρώτες δηλώσεις του αρχηγού του ισραηλινού στρατού

Στην πρώτη του δήλωση μετά το ξέσπασμα του πολέμου το Σάββατο, ο αρχηγός του επιτελείου των IDF, Herzl Halevi, δήλωσε ότι «οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών του και το Σάββατο το πρωί, στις συνοριακές κοινότητες της Γάζας, δεν εκπληρώσαμε αυτή την ευθύνη. Θα μάθουμε, θα ερευνήσουμε, αλλά τώρα είναι ώρα για πόλεμο».

Ο ίδιος, σύμφωνα με τη Haaretz, δήλωσε: «Θα φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου αυτοί που ηγούνται της Γάζας θα αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες, θα τους διαλύσουμε. Όσοι παραμένουν εκεί θα πρέπει να καταλάβουν πολύ καλά ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνονται εναντίον του κράτους του Ισραήλ. Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή».

12.10.2023 16:24

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα βρίσκονται για πάντα στο πλευρό του Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δεσμεύτηκε σήμερα από το Τελ Αβίβ ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίζουν «πάντα» το Ισραήλ, τονίζοντας ότι οι «θεμιτές φιλοδοξίες» των Παλαιστινίων δεν εκπροσωπούνται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Μπορεί να είστε αρκετά ισχυροί για να υπερασπιστείτε μόνοι σας τον εαυτό σας, αλλά όσο υφίστανται οι ΗΠΑ, δεν θα χρειαστεί ποτέ να το κάνετε μόνοι σας. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

12.10.2023 16:22

Ταυτόχρονα χτυπήθηκαν τα αεροδρόμια στη Συρία

Πύραυλοι έπληξαν ταυτόχρονα αεροδρόμια στη Δαμασκό και το Χαλέπι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο συριακή στρατιωτική πηγή.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι τα πλήγματα ήταν μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τον πόλεμο του Ισραήλ με τους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα.

Αλλά το Reuters επικαλείται πηγές που αναφέρουν πως τα πλήγματα είχαν ως στόχο να διακόψουν τις ιρανικές γραμμές εφοδιασμού στη Συρία.

12.10.2023 16:14

Πάνω από 1.410 νεκροί Παλαιστίνιοι

1.417 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 6.268 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα από το Σάββατο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας.

12.10.2023 16:05

Πληροφορίες πως ο αδερφός του ηγέτη της Χαμάς είναι νεκρός

Ο αδελφός του ανώτερου ηγέτη της Χαμάς Γιουσούφ Αμπού Μαρζούκ σκοτώθηκε σε έκρηξη στη Ράφα, μεταδίδει το ραδιόφωνο της Χαμάς.

12.10.2023 16:04

Ισραηλινός υπουργός: Δεν θα δοθεί νερό ή καύσιμα στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ δεσμεύτηκε ότι το Τελ Αβίβ δεν θα επιτρέψει την είσοδο βασικών πόρων ή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα έως ότου η Χαμάς απελευθερώσει τους αιχμαλώτους, μεταδίδει το Al Jazeera.

12.10.2023 16:02

«Η Γάζα δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια»

«Η Γάζα δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια», λέει ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού στα πρώτα δημόσια σχόλια από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς.

12.10.2023 16:02

Το Ισραήλ σκότωσε τουλάχιστον 151 Παλαιστίνιους σήμερα

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 151 Παλαιστίνιους σε σημερινούς βομβαρδισμούς, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Το Wafa ανέφερε ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν ασταμάτητα επί ώρες, με δεκάδες πυραύλους και βόμβες να πλήττουν κτίρια σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

12.10.2023 16:00

Ο Μπλίνκεν στο Κατάρ για να συζητήσει την απελευθέρωση αιχμαλώτων

Σύμφωνα με το BBC, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί αύριο στο Κατάρ.

Θα συζητήσει τις προσπάθειες του Κατάρ και των ΗΠΑ για την απελευθέρωση των Ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται από τη Χαμάς, καθώς και την περαιτέρω διαμεσολάβηση.

12.10.2023 15:58

«Έρχομαι εδώ και ως Εβραίος»: Ο Μπλίνκεν μιλάει για τις εβραϊκές του ρίζες

Σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησε για τη δική του οικογένεια.

«Έρχομαι ενώπιόν σας όχι μόνο ως υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και ως Εβραίος» είπε, εξηγώντας πώς ο παππούς του διέφυγε από τα πογκρόμ στη Ρωσία και πώς ο πατριός του επέζησε από το στρατόπεδο θανάτου των Ναζί στο Άουσβιτς.

12.10.2023 15:52

Συνάντηση Δένδια με τον πρέσβη του Ισραήλ

Με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νοάμ Κατζ, συναντήθηκε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Νίκος Δένδιας αναφέρει ότι εξέφρασε στον πρέσβη την «αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον Ισραήλ και τον λαό του, για τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, ιδίως εναντίον αμάχων και παιδιών».

12.10.2023 15:51

Ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις του Σαββάτου στο Ισραήλ ανέρχεται σε 1.300

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Ισραήλ έχει πλέον αυξηθεί σε 1.300 ανθρώπους. Πρόκειται κυρίως για πολίτες που σκοτώθηκαν από ενόπλους της Χαμάς στα σπίτια τους και σε φεστιβάλ χορού, σύμφωνα με το BBC.

12.10.2023 15:49

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χαμάς άφησε σημαίες του ISIS στους τόπους σφαγής

Ισραηλινοί αξιωματούχοι μοιράστηκαν φωτογραφίες που ισχυρίζονται ότι δείχνουν σημαίες του ISIS που άφησαν πίσω τους μαχητές της Χαμάς.

Είπαν ότι οι σημαίες έμειναν πίσω μετά από σφαγές ισραηλινών πολιτών - κάτι που το Sky News δεν μπορεί να επιβεβαιώσει.

12.10.2023 15:47

Ινδία: Η κυβέρνηση καταδικάζει την «τρομοκρατική επίθεση» της Χαμάς

Η Ινδία θεωρεί πως το χτύπημα που διενήργησαν μαχητές της Χαμάς στο Ισραήλ είναι «τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Υπάρχει μια καθολική ευθύνη για απάντηση στην τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές», δήλωσε ο Αριντάμ Μπάγκτσι στους δημοσιογράφους σημειώνοντας ταυτόχρονα: «Η Ινδία τασσόταν πάντοτε υπέρ μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης».

12.10.2023 15:35

Το Ισραήλ μοιράζει φυλλάδια προειδοποιώντας τους κατοίκους της Γάζας να βρουν καταφύγιο

Ισραήλ - φυλλάδια

12.10.2023 15:34

Ιρανικά ΜΜΕ: Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ ότι επιδιώκει «γενοκτονία» με την πολιορκία της Γάζας

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιδιώκει «γενοκτονία» με το να επιβάλλει πολιορκία της Γάζας, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, πριν από την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

12.10.2023 15:29

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητά "προσωρινή κατάπαυση του πυρός»

Η Ευρωμεσογειακή Επιτροπή Παρακολούθησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί τη διεθνή κοινότητα να πιέσει για μια «προσωρινή κατάπαυση του πυρός για 24 ώρες στη Γάζα», ώστε να αποτραπεί μια επικείμενη μεγάλη καταστροφή.

«Η Γάζα έχει ξεμείνει από πόσιμο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα. Ο τομέας της υγείας καταρρέει. Κάθε λεπτό μετράει», ανέφερε στο Χ.

12.10.2023 15:24

Σχεδόν 350.000 Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας. Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ αναφέρει ότι αναμένει πως οι εκτοπισμοί θα αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

Πριν την πρόσφατη βιαιοπραγία υπήρχαν περίπου 3.000 εκτοπισμένοι στη Γάζα. Ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 40.000 μέσα στην πρώτη ημέρα και έκτοτε έχει οκταπλασιαστεί σε σχεδόν 350.000, σύμφωνα με το Sky News.

12.10.2023 15:16

Δύο αεροδρόμια της Συρίας εκτός λειτουργίας μετά τις ισραηλινές επιθέσεις

Τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ, ανέφεραν τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδει το Sky News.

12.10.2023 15:14

18 Παλαιστίνιοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές σε προσφυγικό καταυλισμό

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε προσφυγικό καταυλισμό στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς.

Το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει σε σημεία όπου κρύβονται μαχητές της Χαμάς, αν και έχουν πληγεί και άμαχοι, όπως μεταδίδει το Sky News.

12.10.2023 15:07

Η Βρετανία δίνει εντολή στις οικογένειες των διπλωματών της να εγκαταλείψουν το Ισραήλ

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε σήμερα εντολή στις οικογένειες των διπλωματών της στο Ισραήλ να εγκαταλείψουν τη χώρα στο πλαίσιο "προληπτικών μέτρων" που λαμβάνει μετά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που οδήγησε το Ισραήλ να κηρύξει πόλεμο και να δώσει εντολή για πολιορκία της Γάζας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι οι διπλωμάτες του θα παραμείνουν σε ενεργό υπηρεσία στη χώρα.

12.10.2023 15:00

To αεροδρόμιο της Δαμασκού βομβαρδίστηκε λίγα λεπτά πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο με τον Ιρανό ΥΠΕΞ

12.10.2023 15:00

Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις: «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Παλαιστίνη»

Σε ανακοίνωση του τ/υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για την παράδοση βοήθειας στην Παλαιστίνη κατόπιν οδηγιών του Τούρκου προέδρου.

12.10.2023 14:59

Ένας Τούρκος πολίτης έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις στη Γάζα

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, ένας Τούρκος υπήκοος με διπλή υπηκοότητα έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αγνοείται κι άλλος ένας Τούρκος πολίτης.

12.10.2023 14:58

Ένας Τούρκος πολίτης έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις στη Γάζα

Ένας Τούρκος πολίτης με διπλή υπηκοότητα (τουρκική και ισραηλινή) έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, ένας Τούρκος υπήκοος με διπλή υπηκοότητα έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αγνοείται κι άλλος ένας Τούρκος πολίτης.

12.10.2023 14:53

Καπνοί στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

12.10.2023 14:43

Κόρμπιν: Πόσες αθώες παλαιστινιακές ζωές θα πρέπει να εξαλειφθούν στο όνομα της αυτοάμυνας;

Νέα τοποθέτηση για το Μεσανατολικό και τις συγκρούσεις που μαίνονται έκανε ο πρώην επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν. «Θα πρέπει να καταδικάσουμε τη στοχοποίηση όλων των αμάχων, ανεξάρτητα από το ποιος το κάνει. Γιατί οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτή τη βασική ηθική αρχή και να υπερασπιστούν το διεθνές δίκαιο καθολικά και ισότιμα; Πόσες αθώες παλαιστινιακές ζωές θα πρέπει να εξαλειφθούν στο όνομα της αυτοάμυνας;» έγραψε σε ανάρτησή του στο X.

12.10.2023 14:36

Μπλίνκεν: 25 οι νεκροί Αμερικανοί από τις επιθέσεις της Χαμάς

Τουλάχιστον 25 Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στην επίθεση του Σαββάτου

12.10.2023 14:34

Εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου

Λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών νωρίτερα.

12.10.2023 14:30

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Όπως συντρίψαμε το ISIS, θα συντρίψουμε και τη Χαμάς - Ευχαριστούμε που στηρίζετε το Ισραήλ σήμερα, αύριο και πάντα

Κοινή συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ξεκινώντας ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν είχε δίκιο όταν αποκάλεσε αυτό που έκανε η Χαμάς «καθαρό κακό».

Τόνισε ότι τα εγκλήματα της Χαμάς περιλαμβάνουν τη «σφαγή ολόκληρων οικογενειών», το «κάψιμο ζωντανών ανθρώπων» και «αποκεφαλισμούς». Θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται όπως και το Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Αντονι Μπλίνκεν συμφώνησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ότι η Χαμάς είναι σαν το ISIS.

12.10.2023 14:24

«Αηδιασμένος» δήλωσε ο Βασιλιάς Κάρολος από τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ

12.10.2023 14:17

Πόλεμος στο Ισραήλ - ΚΥΣΕΑ: Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση

Οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12.10.2023 14:16

Η Συρία κατηγορεί το Ισραήλ βομβαρδίζει πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

12.10.2023 14:15

Ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ

Αναφορές για σειρήνες που ακούγονται στην πόλη. Δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί.

12.10.2023 14:13

Συνέντευξη Τύπου γίνεται αυτή την ώρα στο Λονδίνο από τους συγγενείς ομήρων που κρατά η Χαμάς

12.10.2023 14:08

Με τραγούδια υποδέχονται τους εφέδρους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

300.000 έφεδροι έχουν κληθεί από το Ισραήλ για να πολεμήσουν

12.10.2023 14:06

Ισραήλ: Σειρήνες ηχούν στην πόλη Μπέιτ Σεμές

Σύμφωνα με τη Haaretz, προειδοποιητικές σειρήνες ηχούν στην πόλη Μπέιτ Σεμές, 30 χιλιόμετρα δυτικά της Ιερουσαλήμ.

12.10.2023 14:03

Με την πλάτη στον τοίχο ο Νετανιάχου

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ κλονίζει συθέμελα την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι καταστροφικές αποτυχίες του ισραηλινού στρατού, των υπηρεσιών Πληροφοριών και της ισραηλινής κυβέρνησης που έδωσαν την δυνατότητα στην Χαμάς να πραγματοποιήσει την πρωτοφανή στην ιστορία του Ισραήλ επίθεση θέτουν σε σοβαρή αμφιβολία την επιβίωση του σημερινού κυβερνητικού σχήματος και του ίδιου του Νετανιάχου, όταν ο πόλεμος θα έχει τελειώσει.

Μέχρι τότε, το συλλογικό τραύμα που προκάλεσε στο Ισραήλ η πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς υποχρεώνουν τον Νετανιάχου να επικεντρωθεί σε μία και μοναδική αποστολή που του υπαγορεύει η ισραηλινή κοινή γνώμη: τη διάλυση των υποδομών της ισλαμιστικής οργάνωσης στην Γάζα.

«Ο Νετανιάχου βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ολοι ασκούν πίεση επάνω του, ακόμη και το κόμμα του», το Λικούντ, εξηγεί ο πολιτικός σχολιαστής Ακίβα Ελντάρ.

12.10.2023 13:51

Μπλίνκεν σε Νετανιάχου: «Είμαστε εδώ δεν πηγαίνουμε πουθενά»

«Είμαστε εδώ δεν πηγαίνουμε πουθενά», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνάντησης τους.

12.10.2023 13:50

Αίγυπτος: Το μεθοριακό πέρασμα του Ραφάχ παραμένει ανοιχτό

Το μεθοριακό πέρασμα του Ραφάχ στα σύνορα με τη Γάζα παραμένει ανοιχτό, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

INTERACTIVE Gaza Rafah map-80-1696847424

Το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε μάλιστα ότι κατευθύνει τη διεθνή βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας στο αεροδρόμιο Al Arish στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.

Επιπλέον, το Κάιρο ζήτησε από το Ισραήλ να αποφεύγει να στοχοθετεί την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος καθώς τα πλήγματα είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή των επιχειρήσεων στο σημείο.

12.10.2023 13:50

UEFA: Καταδικάζει τις πράξεις βίας κατά του Ισραήλ

Ο πρόεδρος της UEFA καταδίκασε τις "παράλογες πράξεις βίας" σε επιστολή του προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισραήλ με την οποία εκφράζει "ειλικρινή συλλυπητήρια".

12.10.2023 13:47

Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Νέες εικόνες φρίκης από τις θηριωδίες της Χαμάς

12.10.2023 13:46

Γάζα: Χιλιάδες νεκροί από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς

12.10.2023 13:45

Το OPEN στην εμπόλεμη Ζώνη

12.10.2023 13:29

"Περιορισμένος" προς το παρόν ο κίνδυνος επιπτώσεων στον εφοδιασμό πετρελαίου από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση ανάμεσα στη Χαμάς και στο Ισραήλ που βρίσκεται σε εξέλιξη "δεν είχε άμεση επίπτωση στις πετρελαϊκές ροές" αφότου ξεκίνησε το Σάββατο και "η προοπτική" ενός κινδύνου στις ροές εφοδιασμού με πετρέλαιο παραμένει "αυτή τη στιγμή περιορισμένη", όπως εκτίμησε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ).

"Μολονότι η προοπτική μιας επίδρασης στις ροές εφοδιασμού με πετρέλαιο παραμένει αυτή τη στιγμή περιορισμένη, τα φονικά πλήγματα έκαναν τους χρηματιστές να ενσωματώσουν μια αυξημένη αμοιβή κινδύνου", εξηγεί ο ΔΟΕ στη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 5% τη Δευτέρα προτού αρχίσουν να υποχωρούν από προχθές, Τρίτη.

12.10.2023 13:15

Τι είναι οι βόμβες λευκού φωσφόρου που καταγγέλλεται πως χρησιμοποιεί το Ισραήλ

Ο λευκός φώσφορος είναι μια η τοξική ουσία κυκλοφορεί σε λευκό έως κίτρινο διάφανο χρώμα. Έχει μια πικρή οσμή που μοιάζει με σπίρτο ή σκόρδο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12.10.2023 13:11

Στους 12 οι νεκροί υπάλληλοι του ΟΗΕ

Σύμφωνα με ανάρτηση του ΟΗΕ, 12 υπάλληλοι των γραφείων του έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς. «Είμαστε συντετριμμένοι» γράφει η ανάρτηση.

12.10.2023 13:07

British Airways: Αναστέλλονται οι πτήσεις στο Ισραήλ για 3 εβδομάδες

Η British Airways αποφάσισε να "ακυρώσει τις πτήσεις του στο Ισραήλ για τρεις εβδομάδες", ανέφερε το Reuters.

12.10.2023 12:57

Αναβλήθηκε ο αγώνας της Εθνικής Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro

Ο αγώνας του Ισραήλ με το Κόσοβο για τα προκριματικά του Euro 2024 που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή αναβλήθηκε αφού οι ισραηλινές αρχές δεν επιτρέπουν στην εθνική ομάδα να ταξιδέψει στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε η UEFA.

12.10.2023 12:54

Εκατόμβη νεκρών: Πάνω από 1.350 οι νεκροί - Βίντεο γροθιά στο στομάχι

Γεμάτα πτώματα τα νοσοκομεία στη Γάζα καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1.300 από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

https://twitter.com/TheMuslim786/status/1712385149378457937

12.10.2023 12:53

Ερυθρός Σταυρός: Τα καύσιμα στη Γάζα μπορεί να τελειώσουν εντός των επόμενων ωρών

12.10.2023 12:49

ΔΝΤ: Νέα σύννεφο για την παγκόσμια οικονομία ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα χαρακτήρισε σήμερα "θλιβερή" τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς και εκτίμησε ότι αυτή απειλεί να αμαυρώσει την ήδη "χλιαρή" παγκόσμια οικονομική προοπτική.

"Παρακολουθούμε στενά πώς εξελίσσεται η κατάσταση, πώς επηρεάζει, κυρίως τις πετρελαϊκές αγορές", είπε η Γκεοργκίεβα και επισήμανε ότι υπάρχουν κάποιες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου και στις αντιδράσεις των αγορών, αλλά είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τον οικονομικό αντίκτυπο.

"Με λίγα λόγια, αυτό είναι ένα νέο σύννεφο στον όχι και ασφαλέστερο ορίζοντα για την παγκόσμια οικονομία, ένα νέο σύννεφο που σκοτεινιάζει τον ορίζοντα και, φυσικά, που δεν χρειαζόταν", δήλωσε η Γκεοργκίεβα σε συνέντευξη Τύπου κατά τις ετήσιες συνόδους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

12.10.2023 12:25

ΝΑΤΟ: Καταδίκασε τη Χαμάς - Αναγνώρισε το δικαίωμα το Ισραήλ στην Άμυνα και υποσχέθηκε στήριξη

Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ στην Σύνοδο των Υπουργών 'Αμυνας της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο Ισραήλ, καθιστώντας σαφές ότι έχει το δικαίωμα να αμύνεται με αναλογικότητα έναντι αυτών των αδικαιολόγητων τρομοκρατικών ενεργειών.

Ο Υπουργός 'Αμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ ενημέρωσε τους υπουργούς μέσω τηλεδιάσκεψης για τις φρικαλεότητες που διαπράττει η Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων και υπηκόων πολλών Συμμάχων του ΝΑΤΟ. Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο, επισημαίνοντας ότι «το Ισραήλ δεν είναι μόνο του».

Οι Σύμμαχοι κάλεσαν τη Χαμάς να απελευθερώσει αμέσως όλους τους ομήρους και να προστατεύσει τους αμάχους. Κατέστησαν επίσης σαφές ότι κανένα έθνος ή οργάνωση δεν πρέπει να επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ή να την κλιμακώσει.

Ορισμένοι Συμμάχοι του ΝΑΤΟ κατέστησαν σαφές ότι παρέχουν πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

12.10.2023 12:23

Εβραίοι έποικοι σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Εβραίοι έποικοι σκότωσαν σήμερα δύο Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ένας πατέρας και ο γιος του σκοτώθηκαν όταν έποικοι άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκόμενων σε κηδεία τεσσάρων Παλαιστινίων που είχαν σκοτωθεί από ένοπλους εποίκους και Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Κούσρα, κοντά στην πόλη Ναμπλούς, χθες Τετάρτη.

12.10.2023 12:16

Τουρκία: Πολύ δύσκολη η αποστολή βοήθειας στη Γάζα υπό τις παρούσες συνθήκες

Αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες.

12.10.2023 12:15

«Ξαναζούμε το Ολοκαύτωμα»: Νεαρή αναζητά τα ξαδέρφια της που ήταν μουσικό φεστιβάλ κατά την επίθεση της Χαμάς

«Δεν τρώμε, δεν κοιμόμαστε, είναι σαν να ξαναζούμε το Ολοκαύτωμα» δήλωσε στο Sky news φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, της οποίας τα δύο ξαδέλφια Noa και Gidi Chiel αγνοούνται μετά την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ Supernova το Σάββατο 

"Δεν ξέρουμε πού βρίσκονται - αν είναι νεκροί ή ζωντανοί", λέει.

Η οικογένεια έχει "ψάξει τα νοσοκομεία" και "δεν τους έχει δει σε καμία λίστα".

Προσθέτει ότι τα πτώματα που βρέθηκαν στο χώρο του φεστιβάλ είναι πλέον "μη αναγνωρίσιμα" και στην οικογένειά της "ζητήθηκε να φέρουν DNA".

12.10.2023 12:07

Κλειστά τα Πανεπιστήμια στο Ισραήλ μέχρι τις 5 Νοεμβρίου

12.10.2023 12:04

Ο πρόεδρος του Ισραήλ διαμήνυσε ότι ο πόλεμος κατά της Χαμάς θα είναι μακροχρόνιος

12.10.2023 12:01

Στους 97 οι όμηροι σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό

Ανεβαίνει ο επίσημος αριθμός των ομήρων. 97 οικογένειες έχουν ενημερωθεί για τους αγνοούμενους συγγενείς τους. Σημειώνεται ότι η Χαμάς υποστηρίζει ότι έχει 130 αιχμαλώτους.

12.10.2023 12:00

Ο Ιρανός πρόεδρος, Ραϊσί, κατηγορεί το Ισραήλ για «γενοκτονία»

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία», προσθέτοντας πως η πολιορκία της Γάζας, όπου έχει διακοπει η παροχή νερού, καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος, παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.

12.10.2023 11:58

Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά στην πόλη Σντερότ από ρουκέτα

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από την τελευταία επίθεση με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας στη νότια πόλη Σντερότ, λένε οι γιατροί.

Οι γιατροί μεταφέρουν μια γυναίκα γύρω στα 20 και έναν άνδρα γύρω στα 30 στο νοσοκομείο Barzilai στο Ashkelon, αφού το ζευγάρι τραυματίστηκε σοβαρά από θραύσματα ρουκέτας.

12.10.2023 11:51

Αναφορές για τραυματισμούς στον καταυλισμό προσφύγων Σατί

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Παλαιστίνιος χειρουργός Ghassan Abu Sitta αναφέρθηκε σε τραυματισμούς από ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Shati το πρωί της Πέμπτης.

«Ενα μωρό λίγων μηνών με τραύμα στο κεφάλι, ένα 4χρονο που δεν πρόκειται να τα καταφέρει και ένα 11χρονο με σοβαρά εγκαύματα», έγραψε στο Χ.

12.10.2023 11:50

Βρέθηκαν σημαίες του ISIS σε στρατιώτες της Χαμάς

Ο στρατός επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς ότι στρατιώτες βρήκαν μια σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο γιλέκο ενός τρομοκράτη που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης στο Kibbutz Sufa, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε  μια φωτογραφία που δείχνει στρατιώτες να κρατούν τη σημαία.

An undated pic on Islamic State flag found on terrorist killed during attack on Kibbutz Sufa (Israel Defense Forces)

12.10.2023 11:44

Euro-Med Human Rights Monitor: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί λευκό φώσφορο

Η διευθύντρια στρατηγικής της Euro-Med Human Rights Monitor, λέει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί το διεθνώς απαγορευμένο λευκό φώσφορο στις επιθέσεις του στη Γάζα.

«Αυτά τα πυρομαχικά είναι ένα αδιάκριτο εμπρηστικό όπλο που αναφλέγεται σε επαφή με το οξυγόνο. Σε κλειστούς χώρους, οι τοξικές αναθυμιάσεις μπορούν να προκαλέσουν ασφυξία & μόνιμες αναπνευστικές βλάβες», έγραψε στο Χ.

12.10.2023 11:38

Ευχές για τα γενέθλιά της στέλνουν μέσω του Ισραηλινού ΥΠΕΞ οι γονείς μιας ομήρου

Πρόκειται για την Νόα Αργκαμάνι, 25 ετών, φοιτήτρια που είχε περάσει τη νύχτα στο ρέιβ πάρτι με τον φίλο της και την πήραν όμηροι ένοπλοι της Χαμάς. Σε απόγνωση, φώναξε: "Μη με σκοτώσετε! Όχι, όχι, όχι...». Το βίντεο με την αρπαγή της έκανε το γύρο του Διαδικτύου σοκάροντας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ η όμηρος γίνεται σήμερα 26 ετών και οι γονείς της «ζητούν από όλουςνα της ευχηθούν χρόνια πολλά με την ελπίδα ότι ίσως με κάποιο τρόπο αυτά τα μηνύματα να φτάσουν σε αυτήν».

12.10.2023 11:25

«Είναι σαν να έγινε σεισμός»: Ισοπεδομένες ολόκληρες συνοικίες στη Γάζα

Δημοσιογράφος δείχνει με την κάμερα του την απόλυτη καταστροφή καθώς ορισμένες συνοικίες στη Γάζα έχουν ισοπεδωθεί ολοσχερώς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

12.10.2023 11:22

OHE: 340.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους στη Γάζα

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανέφερε ότι σχεδόν 218.600 άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο σε 92 σχολεία της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας.

Πολλοί άλλοι είναι εκτοπισμένοι σε κυβερνητικά σχολεία και άλλα κτίρια.

Συνολικά, τουλάχιστον 340.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί σε όλη τη Γάζα.

12.10.2023 11:21

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ δείχνει ότι το 56% θέλει την παραίτηση του Νετανιάχου μετά τον πόλεμο

Ενώ το 94% πιστεύει ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου ευθύνεται για την τεράστια αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών ενώ το 59% δεν έχει μεγάλη πίστη στην κυβέρνηση

12.10.2023 11:16

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ ξεκινά σήμερα περιφερειακή περιοδεία

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν αρχίζει σήμερα περιφερειακή περιοδεία, κατά την οποία θα μεταβεί στο Ιράκ και στον Λίβανο, για να συζητήσει για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο Αμιραμπντολαχιάν θα συναντηθεί σήμερα με Ιρακινούς αξιωματούχους, πρόσθεσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

"Υπό το φως των τρεχουσών παλαιστινιακών γεγονότων, των εγκλημάτων που διαπράττονται κατά της Γάζας και των επικίνδυνων επακολούθων τους, η περιφερειακή περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών θα αρχίσει σήμερα", μετέδωσε το Tasnim, επικαλούμενο δηλώσεις του πρεσβευτή του Ιράν στον Λίβανο

12.10.2023 11:12

Τρεις Κινέζοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών

Τρεις Κινέζοι πολίτες σκοτώθηκαν στο πλαίσιο της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τους μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Είχαμε την επιβεβαίωση ότι τρεις Κινέζοι πολίτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

12.10.2023 11:05

Η Γερμανία απαγορεύει τη φιλοπαλαιστινιακή ομάδα Samidoun

Η Γερμανία θα απαγορεύσει τη φιλοπαλαιστινιακή ομάδα Samidoun, δήλωσε την Πέμπτη ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς, τονίζοντας πως τα μέλη της γιορτάζουν στους δρόμους της χώρας τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.

https://twitter.com/samidoun_de/status/1712230720645595242

Η Samidoun, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστίνιων Κρατουμένων, δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες ακτιβιστών που μοιράζουν γλυκά στο Βερολίνο, για να γιορτάσουν την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο.

12.10.2023 10:58

Η Χαμάς αρνείται τους ισχυρισμούς του Μπάιντεν ότι ειδε φωτογραφίες αποκεφαλισμένων μωρών

Η Χαμάς διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι οι μαχητές της στόχευσαν αμάχους κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Σαββάτου στο Ισραήλ που άφησε εκατοντάδες νεκρούς.

"Δώστε μας μια εικόνα ότι η Χαμάς σκότωσε αμάχους, ότι η Χαμάς σκότωσε παιδιά, ότι η Χαμάς σκότωσε γυναίκες. Δεν σκοτώνουμε αμάχους", δήλωσε στο Al Jazeera ο Ghazi Hamad, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς.

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος αναίρεσε τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι έχει δει εικόνες μαχητών της Χαμάς να αποκεφαλίζουν παιδιά στο νότιο Ισραήλ.

12.10.2023 10:54

650.000 κάτοικοι της Γάζας έχουν μείνει χωρίς νερό

Η ανθρωπιστική υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός της Γάζας έχει ισοπεδώσει 1.000 σπίτια από το περασμένο Σάββατο και πολλοί στην περιοχή αντιμετωπίζουν τρομερές ελλείψεις σε νερό, καύσιμα και ιατρικές προμήθειες.

12.10.2023 10:47

Μήνυμα Σολτς στη Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έστειλε μήνυμα στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς.

12.10.2023 10:38

Σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες στις συνοριακές κοινότητες της Γάζας

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

12.10.2023 10:21

Έφτασε ο Μπλίκεν στο Ισραήλ

Θα συναντήσει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Μαχμούτ Αμπάς

12.10.2023 10:05

Ιορδανία: Στέλνει βοήθεια στη Γάζα

Η Ιορδανία έστειλε την πρώτη αποστολή βοήθειας που προορίζεται για τη Γάζα από την έναρξη της τελευταίας σύγκρουσης, ανέφερε η κρατική τηλεόραση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

12.10.2023 10:04

Το Twitter (νυν Χ) διαγράφει λογαριασμούς που συνδέονται με τη Χαμάς ή την υποστηρίζουν

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, προχώρησε στη διαγραφή εκατοντάδων λογαριασμών «που συνδέονται με τη Χαμάς» ενώ προχώρησε και στην αφαίρεση περιεχομένου που σχετίζονταν με τις επιθέσεις της Χαμάς το Σάββατο.

12.10.2023 10:00

Σε ενότητα των Ισλαμικών χωρών σε σχέση με το Παλαιστινιακό καλούν οι πρόεδρου του Ιράν και της Συρίας

Άσαντ και Ραΐσί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συζήτησαν τα πρόσφατα γεγονότα στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Προέτρεψαν τις ισλαμικές χώρες να κρατήσουν ενιαία θέση υπέρ των Παλαιστινίων, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με την κορυφαία υπηρεσία ασφαλείας του Ιράν.

12.10.2023 09:52

Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας: Δεν θα υπάρξει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αν δεν απελευθερωθούν οι άμαχοι

Ο υπουργός Ενέργειας Ισραέλ Κατζ διαμήνυσε σήμερα ότι δεν θα παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό στη Γάζα μέχρι να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσοι απήχθησαν από τη Χαμάς.

«Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα; Κανένας ηλεκτρικός διακόπτης δεν θα ανοίξει, καμία αντλία νερού δεν θα ανοίξει και κανένα φορτηγό με καύσιμα δεν θα μπει μέχρι να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί απαχθέντες στην πατρίδα τους», γράφει στο X, πρώην Twitter.

12.10.2023 09:44

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δηλώνει ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς το Ισραήλ

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς πριν από λίγο ανακοίνωσε την έναρξη επίθεσης στο Ισραήλ με ρουκέτες.

Η Χαμάς σημειώνει ότι αυτή είναι η απάντηση για τη στοχοποίηση αμάχων στη Γάζα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ακούστηκαν σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ, αλλά και στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τη Haaretz.

12.10.2023 09:43

Η Αίγυπτος αρνείται τη δημιουργία ασφαλούς διαδρομής για τους Παλαιστίνιους που φεύγουν από τη Γάζα

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση για τη δημιουργία διαδρόμων έξω από τη Γάζα για τους Παλαιστίνιους που διαφεύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς αντιποίνων στη Γάζα, λέει ανώτερος Αιγύπτιος αξιωματούχος.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου αναφέρουν ότι η επίθεση του Ισραήλ αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για την εκκένωση του παλαιστινιακού θύλακα.

Την ίδια ώρα έχει εμπλακεί σε εντατικές συνομιλίες με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιτρέψει την παράδοση βοήθειας και καυσίμων μέσω του σημείου διέλευσης στη Ράφα.

12.10.2023 09:29

Η Μαλαισία στέλνει έκτακτη οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ταμείο έκτακτης ανάγκης για τους Παλαιστίνιους αφού το Ισραήλ διέκοψε τις προμήθειες προς τη Γάζα μετά την κήρυξη πολέμου και την πολιορκία του παλαιστινιακού θύλακα, όπως αναφέρει το Al Jazeera.

https://twitter.com/warinsightshq/status/1712349044520226889

12.10.2023 09:20

Η ΔΕΕΣ είναι σε επαφή με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων -

Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ- ICRC) βρίσκεται σε επαφή με τη Χαμάς και τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατά το παλαιστινιακό κίνημα στο Ισραήλ, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η ΔΕΕΣ κάλεσε και τις δύο πλευρές να περιορίσουν τα δεινά των αμάχων.

12.10.2023 09:18

Βίντεο από την απελευθέρωση δυο ομήρων έδωσε η Χαμάς

12.10.2023 09:07

Δανέζης στο OPEN: Στα επομενα 24ωρα θα είναι έτοιμος ο ισραηλινός στρατός για οποιαδήποτε απόφαση πάρει η ισραηλινή Βουλή

«Αυτή την ώρα έχουμε ένα συναγερμό στα κεντρικά της χώρας όπου υπάρχει μια αναστάτωση που έρχεται σε συνέχεια των πληροφοριών για μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου στα σύνορα με το Λίβανο, βόρεια του Ισραήλ. Φαίνεται ότι ήταν drone της Χαμάς ενώ ο Ισραηλινός στρατός με φωτοβολίδες προσπάθησε να δει αν υπάρχει διείσδυση στο έδαφός της. Σήμερα από τι μπορούμε να πληροφορηθούμε στέλνονται ενισχύσεις από τις εφεδρείες στην περιοχή.

Στα επόμενα 24ωρα θα είναι έτοιμος ο ισραηλινός στρατός για οποιαδήποτε απόφαση πάρει η ισραηλινή Βουλή» ανέφερε ο απεσταλμένος του OPEN στο Τελ Αβίβ, Σωτήρης Δανέζης.

12.10.2023 09:00

Εικόνες με απανθρακωμένα πτώματα έδωσε το Ισραηλινό ΥΠΕΞ: Η Χαμάς είναι σαν το ISIS

Εικόνες φρίκης έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ μέσω των λογαριασμών του στα social media. Στο βίντεο που ανάρτησε στο Twitter φαίνονται απανθρακωμένα πτώματα μέσα σε αυτοκίνητο

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

12.10.2023 08:58

Ανεβαίνει ο αριθμός των Ισραηλινών νεκρών στους 1.300

12.10.2023 08:52

Σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ τώρα

12.10.2023 08:51

Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στη Γάζα - Εικόνες που σοκάρουν


Αιματοκύλισμα αμάχων στη Γάζα/ AP (gallery)

Αιματοκύλισμα αμάχων στη Γάζα/ AP (gallery)

Αιματοκύλισμα αμάχων στη Γάζα/ AP (gallery)

Αιματοκύλισμα αμάχων στη Γάζα/ AP (gallery)

12.10.2023 08:46

Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων από το Ισραήλ

12.10.2023 08:41

Άλλοι 15 νεκροί στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη Γάζα

Τουλάχιστον 15 νεκροί υπάρχουν στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη Γάζα, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ

12.10.2023 08:40

Ο ισραηλινός στρατός στέλνει εφέδρους σε πόλεις στα σύνορα με τον Λίβανο

12.10.2023 08:35

Πυρά Τραμπ σε Νετανιάχου: Ήταν απροετοίμαστος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε χθες Τετάρτη τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για έλλειψη προετοιμασίας, όπως το βλέπει, για την επίθεση της Χαμάς η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους στην ισραηλινή επικράτεια.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών του 2024 έκρινε πως ο κ. Νετανιάχου «υπέστη πολύ άσχημο πλήγμα».

«Δεν έχει προετοιμαστεί. Ήταν απροετοίμαστος και το Ισραήλ ήταν απροετοίμαστο. Υπό τον Τραμπ, δεν θα χρειαζόταν καν να είναι προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

12.10.2023 08:31

Ερυθρός Σταυρός: Τα νοσοκομεία στη Γάζα μετατρέπονται σε νεκροταφεία

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία στη Γάζα μετατρέπονται σε "νεκροταφεία", καθώς ο ιατρικός εξοπλισμός δεν λειτουργεί λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος.

https://twitter.com/Timesofgaza/status/1712157712023187535

12.10.2023 08:25

Tανκς στα σύνορα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να μετακινεί άρματα μάχης στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ αναμένεται να εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, αν και δεν είναι σαφές πότε. 

Credit: AP/The Yomiuri Shimbun

12.10.2023 08:19

Σύγχιση με τον αριθμό των ομήρων που κρατάει η Χαμάς

Ανεβάζει ο ισραηλινός στρατός τον αριθμό των ομήρων  σε 81 την ώρα που η Χαμάς υποστηρίζει ότι κρατά 130 ομήρους. Ορισμένες αναφορές κάνουν λόγο και 200 ανθρώπους.

12.10.2023 08:11

Πόλεμος στο Ισραήλ: Γιατί ανησυχεί η Αθήνα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Πρώτη αποτίμηση της κατάστασης σήμερα στο ΚΥΣΕΑ

Προβληματισμός επικρατεί στην Αθήνα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη χώρα μας ο πόλεμος στο Ισραήλ αλλά και για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση ευρύτερα στην περιοχή. Μια πρώτη αποτίμηση των νέων δεδομένων θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12.10.2023 08:08

18 πτώματα ανασύρθηκαν από ερείπια στην Kαν Γιουνίς της Γάζας – Ανάμεσά τους εννέα παιδιά

Εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στη Γάζα ανέσυραν τα πτώματα 18 ανθρώπων από τα ερείπια δύο κατεστραμμένων σπιτιών στην Καν Γιουνίς στη νότια Γάζα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAF

https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1712248398265340298

12.10.2023 08:07

Νεκρό υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, υποστηρίζει η ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Ειδικότερα, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας σκότωσαν τον Μοχάμεντ Αμπού Σάμλα, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς στην Ταξιαρχία Ράφα. Το σπίτι του Αμπού Σάμλα, «χρησιμοποιούνταν επίσης για την αποθήκευση όπλων που προορίζονταν για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ» υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός.

12.10.2023 08:01

Σε 21 αυξήθηκαν οι Ταϊλανδοί που σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από την επίθεση της Χαμάς

Είκοσι ένας Ταϊλανδοί σκοτώθηκαν από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Σρέθα Θαβίσιν επιστρέφοντας στη Μπανγκόγκ, όπου ανήσυχες οικογένειες αναμένουν τους συγγενείς τους που έχουν τραυματιστεί.

Δεκατέσσερις άλλοι Ταϊλανδοί είναι μεταξύ των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

12.10.2023 07:57

Εξαπλώνεται η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Συγκρούσες στη Δυτική Όχθη

Για ολονύκτιες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και Παλαιστινίων και στη Δυτική Οχθη κάνει λόγο το πρωί σήμερα η έγκυρη ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post.

Ενισχύσεις στέλνει ο Ισραηλινός στρατός στην περιοχή:

12.10.2023 07:54

Στους 220 οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες

12.10.2023 07:53

Συνάντηση Μπλίκεν με Αμπάς αύριο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί αύριο με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, επιβεβαίωσε Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

12.10.2023 07:51

Χαμάς: Νωρίς για ανταλλαγή ομήρων

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Ίζατ Αλ-Ρισέκ δήλωσε στο CNN ότι είναι πολύ νωρίς για την ανταλλαγή ισραηλινών ομήρων, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά τη Γάζα. «Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα μόνο όταν τελειώσει η ισραηλινή επίθεση εναντίον του λαού μας», είπε.

12.10.2023 07:50

Διαδήλωση αντισιωνιστών Εβραίων κοντά στην Ιερουσαλήμ

Αντισιωνιστές Εβραίοι διαδήλωσαν στο Μπέις Σεμές, 30 χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ στη Γάζα.

12.10.2023 07:40

Έγινε η απαγορευμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στην Αυστρία

Παρότι είχε απαγορευτεί από τις αρχές, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες Τετάρτη στη Βιέννη σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.

12.10.2023 07:36

Θα εξαφανίσουμε την Χαμάς» διαμηνύει ο Νετανιάχου

Εξάλειψη της Χαμάς από τον «χάρτη» υποσχέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο ηγέτης του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πέντε 24ωρα μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της ισλαμιστικής ομάδας Χαμάς που αιφνιδίασε, στην πρώτη φάση της, τις αρχές ασφαλείας του Ισραήλ. 

12.10.2023 07:34

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως απελευθέρωσε μια Ισραηλινή και τα δύο παιδιά της

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι απελευθέρωσε τρεις ομήρους: μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της. «Απελευθερώθηκαν μια ισραηλινή έποικος και τα δύο παιδιά της, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», αναφέρει ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) υπογραμμίζει ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.

12.10.2023 07:33

Ο Αραβικός Σύνδεσμος καλεί να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις του Ισραήλ

Τα κράτη μέλη του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησαν να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε έκτακτη συνεδρίασή τους στο Κάιρο χθες Τετάρτη, οι υπουργοί Εξωτερικών των 22 κρατών προειδοποίησε εναντίον των «καταστροφικών» συνεπειών από τη σκοπιά της ανθρωπιστικής κατάστασης και της ασφάλειας που θα έφερνε η κλιμάκωση του πολέμου.

12.10.2023 07:28

6η ημέρα πολέμου - Τραγικός ο απολογισμός: 1.200 οι νεκροί στη Γάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε στους 1.200, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς πολλαπλασιάστηκαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί.

12.10.2023 07:25

Έφτασαν οι τελευταίοι Έλληνες από το Ισραήλ

90 Έλληνες επαναπατρίστηκαν σήμερα από το Ισραήλ με ειδική πτήση η οποία κατεύτασε στο Ελ. Βενιζέλος στις 06:45 το πρωί.

12.10.2023 07:21

Aιματοκύλισμα χωρίς τέλος λαμβάνει χώρα στη Μέση Ανατολή, μετά την ξαφνική επίθεση της Παλαιστινιακής Ισλαμιστικής Οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο. Το κράτος του Ισραήλ κήρυξε επίσημα πόλεμο στη Χαμάς και απάντησε με αεροπορικά χτυπήματα μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Τα θύματα του άμαχου πληθυσμού συνεχώς αυξάνονται.

Όλες οι εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr: