Κακοκαιρία Daniel: Ο «υδάτινος εφιάλτης» στη Θεσσαλία δεν έχει τέλος, η αγωνία για τον Πηνείο παραμένει - Όλες οι εξελίξεις

To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
11.09.2023 13:16

Ευχαριστούμε που μείνατε συντονισμένοι

Σε αυτό το σημείο το liveblog του ethnos.gr φτάνει στο τέλος του. Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας.

11.09.2023 12:55

Μητσοτάκης: Όσο μεγάλες και αν είναι οι δυσκολίες δεν το βάζουμε ποτέ κάτω

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία από τον Έβρο όπου μετέβη, ανέφερε: «Θέλω, αγαπητά μου παιδιά και αγαπητοί δάσκαλοι και γονείς, σήμερα η σκέψη μας να πάει σε ένα άλλο μέρος της Ελλάδος το οποίο, δυστυχώς, δοκιμάζεται ακόμα περισσότερο από ό,τι δοκιμαστήκατε εσείς. Στη Θεσσαλία, όπου δυστυχώς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχασαν τα σπίτια τους μέσα από μια καταστροφική πλημμύρα όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας».

«Αλλά θέλω να ξέρετε ότι όσο μεγάλες και αν είναι οι αντιξοότητες, όσο μεγάλες και αν είναι οι δυσκολίες δεν το βάζουμε ποτέ κάτω, έτσι δεν είναι; Ποτέ κάτω. Πάντα ανασκουμπωνόμαστε, πάντα κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και ξαναχτίζουμε καλύτερα, όχι απλά ξαναχτίζουμε, ξαναχτίζουμε καλύτερα αυτά τα οποία η μανία της φύσης κατέστρεψε», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

11.09.2023 12:29

Τέσσερις συλλήψεις σε Βόλο και Τρίκαλα για κλοπές στις πληγείσες περιοχές

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε Βόλο και Τρίκαλα, για κλοπές στις πληγείσες περιοχές. Οι δράστες αφαίρεσαν, έξω από πληγείσες οικίες, στην πρώτη περίπτωση 2 ηλεκτρικές συσκευές και στη δεύτερη 1 κρεβάτι.

Συνεχίζονται εντατικά οι περιπολίες των αστυνομικών στη Θεσσαλία, καθ’ όλο το 24ωρο, για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών κλοπών.

11.09.2023 12:07

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 4.506 διασώσεις ατόμων

Συνολικά 4.506 διασώσεις-απομακρύνσεις ατόμων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία έχουν πραγματοποιηθεί από τις 07:00 της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, έως τις 11:00 σήμερα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 10.493 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

11.09.2023 11:57

Υποχωρεί η στάθμη του νερού στον Πηνειό

Τάση υποχώρησης της στάθμης του νερού του Πηνειού παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη Λάρισα, γεγονός που είναι θετικό σχετικά με την εξέλιξη των πλημμυρικών φαινομένων. Η κατάσταση, όμως, στα χωριά του νομού παραμένει πολύ δύσκολη, με τεράστιες εκτάσεις και σπίτια να είναι βυθισμένα στο νερό και τη λάσπη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.09.2023 11:44

Ηράκλειο: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς των περιοχών της Θεσσαλίας, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, απηύθυναν ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νεολαίας, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής), το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ο Ερυθρός Σταυρός και η «Αποστολή Αγάπης».

Τα είδη που συλλέγονται είναι νερό, γάλα μακράς διάρκειας, βρεφικές τροφές, είδη ατομικής υγιεινής για μωρά και ενήλικες (πάνες, χαρτί υγείας κ.λπ.) και κάθε είδους κονσέρβες.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ως εξής:

  • Στην Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νεολαίας, Κυδωνίας 19, από τις 09:00 έως τις 14:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  • Στο Εργατικό Κέντρο, Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, από τις 08:00 έως τις 20:00, καθημερινά.
  • Στην «Αποστόλη Αγάπης», Καντάνου 41, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:30 και Τετάρτη από τις 18:00 έως τις 20:30.

11.09.2023 11:23

Θεσσαλία: Δορυφορική εικόνα δείχνει τον κάμπο κατεστραμμένο

Στις 10 Σεπτεμβρίου ο δορυφόρος Sentinel2 κατέγραψε αυτή την εικόνα της περιοχής γύρω από τη Λάρισα, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού.

11.09.2023 11:15

Τι πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το νερό για μπάνιο - «Καμπανάκι» και για τα κατοικίδια

Να αποφεύγουν οι πολίτες στις πληγείσες περιοχές να έρχονται σε επαφή με τα νερά και τις λάσπες της πλημμύρας συνέστησε η αναπληρώτρια υφυπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στο OPEN και στο Ώρα Ελλάδος.

«Δεν αφήνουμε τα κατοικίδια μας να παίζουν ή να πίνουν νερό από τις λάσπες. Δεν ερχόμαστε σε επαφή με λάσπες. Αν κάποια τρόφιμα ή μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό έχουν έρθει σε επαφή με λάσπες τα πετάμε δεν τα καταναλώνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.09.2023 10:55

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στον Παλαμά- Τέσσερα κέντρα διανομής ζωοτροφών για τη στήριξη των κτηνοτρόφων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς των δήμων της Δυτικής Θεσσαλίας. Τρία σημεία συγκέντρωσης βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Παλαμά, έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή. Τα σημεία αυτά είναι στον Παλαμά, στο Προάστιο και στην Ιτέα. Από τον Δήμο Μουζακίου- Αντιδημαρχία Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας, γίνεται επίσης γνωστό, ότι δημιουργούνται τέσσερα κέντρα διανομής ζωοτροφών για τη στήριξη των κτηνοτρόφων της περιοχής, μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Daniel».

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη δημοτική αρχή, λόγω της πρωτοφανούς επέκτασης των πλημμυρικών φαινομένων σε όλη σχεδόν τη Θεσσαλία που είχε -εκτός άλλων- ως συνέπεια να μην λειτουργήσει την τελευταία εβδομάδα κανένα εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών στην περιφέρεια, έτσι το προϊόν δεν υπήρχε στο τοπικό εμπόριο. Παράλληλα, είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη, σε κτηνοτρόφους που διέσωσαν τα ζώα τους από τη μανία του «Daniel», να προμηθευτούν ζωοτροφές από άλλα μέρη της Ελλάδας, αφού πλημμύρισαν σημαντικές οδικές συνδέσεις, ενώ οι ίδιοι δέχθηκαν τεράστια οικονομικά πλήγματα από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία.

Οι τοποθεσίες είναι οι εξής:

Α) Στο πάρκινγκ Μουζακίου (περιφερειακός απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Β) Στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Κρανέας.

Γ) Στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Αγναντερού.

Δ) Στο πρώην Βενζινάδικο Παγουρτζή (δίπλα στο Αναψυκτήριο Χαλίλη) στην Ε.Ο. Καρδίτσας-Μουζακίου.

Η διανομή άρχισε από σήμερα και θα γίνεται καθημερινά, κατά τις απογευματινές ώρες, για όσες ημέρες χρειαστεί.

11.09.2023 10:45

Παπαβασιλείου: Ιστορικά δεν έχει καταγραφεί στη Θεσσαλία φαινόμενο τέτοιας κλίμακας

Την εκτίμησή του για το τι προκάλεσε τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, κατέθεσε στην ΕΡΤ, ο δρ. Μετεωρολογίας & Κλιματικής Έρευνας, Γιώργος Παπαβασιλείου. Όπως τόνισε ο κ. Παπαβασιλείου, «πρόκειται για ένα εξαιρετικά ακραίο καιρικό φαινόμενο, ιστορικά δεν έχουμε καταγράψει τέτοιας κλίμακας παρόμοιο φαινόμενο σε αυτή την περιοχή... σε τοπική κλίμακα μπορεί να έχει ξανασυμβεί σε βάθος χρόνων».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η επιστημονική εργασία για ένα τόσο σύνθετο θέμα όπως είναι η κλιματική αλλαγή, χρειάζεται πολύ χρόνο για να διεκπεραιωθεί, ενώ με την παγκόσμια θέρμανση, είναι πιθανά τέτοια φαινόμενα και στο μέλλον.

11.09.2023 10:18

Υδροδοτείται μερικώς ο Βόλος αλλά με ακατάλληλο προς πόση νερό

Οι κάτοικοι του Βόλου, σε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης, είδαν νερό να τρέχει στις βρύσες των σπιτιών τους, έστω και μη πόσιμο, αλλά σημαντικό για τις ανάγκες τους και τη στοιχειώδη καθαριότητα. Όμως, προβληματίζονται και από τις επισημάνσεις της υφυπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, ότι το νερό είναι ακατάλληλο ακόμα και για οικιακή χρήση και θα πρέπει να θεωρείται ως δυνητικά μολυσμένο.

Παράλληλα, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να καθαριστούν από τους χιλιάδες τόνους της λάσπης οι δρόμοι, ξεκινώντας από τις κεντρικές αρτηρίες. Δεκάδες συνεργεία του Δήμου Βόλου εργάζονται για τη διάνοιξη δρόμων που έχουν κλείσει από τη λάσπη, τα φερτά υλικά και τα δέντρα που κατέβασαν οι πλημμυρισμένοι χείμαρροι.

11.09.2023 10:15

Άνοιξε η πλατφόρμα πρώτης αρωγής για τους πληγέντες

Άνοιξε η πλατφόρμα πρώτης αρωγής (arogi.gov.gr) μέσω της οποίας θα δοθούν οι πρώτες ενισχύσεις στους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel.

Δείτε όλα τα μέτρα εδώ

11.09.2023 09:42

Αγαπηδάκη: Βασικές εστίες μόλυνσης οι λάσπες και τα νεκρά ζώα

«Υπάρχουν δύο βασικές πηγές που μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων στην περιοχή» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη μιλώντας την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ της ΕΡΤ και υπογράμμισε πως η μία είναι η χρήση ακατάλληλου νερού και η άλλη η οποιαδήποτε επαφή με νεκρά ζώα.

«Η μία είναι η χρήση ακατάλληλου νερού, το οποίο είναι τα στάσιμα νερά, οι λάσπες, όλο αυτό το κομμάτι δηλαδή του νερού που προέρχεται από την πλημμύρα. Είναι σημαντικό να καταλάβουν οι πολίτες ότι αυτό το νερό είναι δυνητικά μολυσμένο, γιατί εκτός από τα φερτά υλικά, έχει μέσα νεκρά τρωκτικά, ζώα που έχουν παρασυρθεί κλπ. Άρα δεν θα πρέπει οι πολίτες, ακόμα και αν το νερό αυτό το παίρνουν από τη θάλασσα, επειδή και στη θάλασσα έχουν ξεβραστεί νεκρά ζώα, φερτά υλικά, δεν θα πρέπει ούτε αυτό το νερό να το χρησιμοποιούν για να πλύνουν, ας πούμε κομμάτια στο σπίτι τους για να κάνουν εργασίες αποκατάστασης». Ενώ συμπλήρωσε η κα Αγαπηδάκη σχετικά πως «έχουμε εγκαταστήσει το συντονιστικό της Δημόσιας Υγείας στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας. Είναι επικεφαλής ο κύριος Χατζηχριστοδούλου και εκεί θα κάνουμε όλους τους ελέγχους και για το νερό και την τοπολογική επιτήρηση και την επιδημιολογική επιτήρηση και τα νοσήματα. Άρα σε κάθε περιοχή υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο σε εξέλιξη όπου γίνονται δειγματοληψίες νερού, υπάρχουν τα αποτελέσματα και μετά δίνεται το νερό σε κυκλοφορία από τις τοπικές αρχές».

11.09.2023 09:20

Τα 18 μέτρα έφτασε το νερό στην κοιλάδα των Τεμπών

Τα 18 μέτρα έφτασε η στάθμη του νερού από την κακοκαιρία Daniel στην κοιλάδα των Τεμπών. Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media το νερό κόντεψε να καλύψει την κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών.

Δείτε περισσότερα εδώ

11.09.2023 09:01

«Είναι μεγάλος ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε»

Μεγάλα είναι τα ύψη του νερού ακόμα στην Καρδίτσα, μετά την υπερχείλιση του Πηνειού Ποταμού. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταφέρει κάτοικος της περιοχής στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» που δείχνουν πως το νερό έχει πλημμυρίσει και τμήμα της ΠΑΘΕ Λάρισας – Θεσσαλονίκης στον Πλατύκαμπο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.09.2023 08:58

Hellenic Train: Αναστολή λεωφορειακών συνδέσεων

Αναστέλλονται και σήμερα οι λεωφορειακές συνδέσεις στη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή Λάρισα- Λιτόχωρο, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών για διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λάρισας, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού.

Εφόσον δοθεί πάλι σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός και επιτραπεί η διέλευση οχημάτων, η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση και επαναπρογραμματισμό των δρομολογίων.

11.09.2023 08:55

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στη Μαγνησία

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε.:

στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη

από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας

Τα οχήματα που κινούνται επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ προς Αθήνα, πραγματοποιείται αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας με είσοδο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από την Χ/Θ 284+700 έως την Χ/Θ 291+750, λόγω φθοράς στο οδόστρωμα στη Χ/Θ 287 του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Τα οχήματα που κινούνται επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από Θεσσαλονίκη με προορισμό τον Αλμυρό, θα εξέρχονται στον κόμβο Μικροθηβών, αριστερά στην Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων, δεξιά στον ανατολικό παράδρομο ΠΑΘΕ και εν συνεχεία μέσω δυτικού παραδρόμου ΠΑΘΕ έως τον Α/Κ Αλμυρού.

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από το χωριό Μελισσάτικα έως και το χωριό Κερασιά,

στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας,

στην επαρχιακή οδό Στεφανοβικείου – Μεγάλου Μοναστηρίου, από τη διασταύρωση με την Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου μέχρι το χωριό Μεγάλο Μοναστήρι &

στην επαρχιακή οδό Αλμυρού – Ανάβρας, από το χωριό Νεοχωράκι και μέχρι το χωριό Ανάβρα.

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:
(α) στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από Χ/Θ 23+720 (Χάνια) έως Χ/Θ 42+180 (Ζαγορά),

(β) στην Εθνική Οδό Βόλου – Ζαγοράς (‘Ανω Κλάδος), από τη χ/θ 4+760 (Ανακασιά) έως τη χ/θ 5+810 (‘Αλλη Μεριά),

(γ) στην επαρχιακή οδό Χανίων – Δράκειας,

(δ) στην επαρχιακή οδό Αγριάς – Δράκειας,

(ε) στην επαρχιακή οδό Αγίου Ονουφρίου – Μακρυνίτσας (μέσω Κουκουράβας),

(στ) στην επαρχιακή οδό Πορταριάς – Μακρυνίτσας,

(ζ) στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από Χ/Θ 63+910 (Κισσό) μέχρι Χ/Θ 57+650 (Μούρεσι),

(η) στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από Χ/Θ 68+690 (Μακρυράχη) μέχρι Χ/Θ 65+310 (Ανήλιο),

(θ) στην επαρχιακή οδό Μηλίνας – Τρικερίου.

Στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω Κλάδος) από τη χ/θ 17+790 (Καλά Νερά) έως τη χ/θ 21+000 (Κορώπη), η διέλευση των οχημάτων γίνεται από ένα ρεύμα εναλλάξ μέσω σιδηροκατασκευασμένης γέφυρας από τον Ε.Σ. στα Καλά Νερά, με μέγιστο βάρος διέλευσης οχημάτων 16 τόνους.

11.09.2023 08:42

Το φθινόπωρο κρύβει και άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες - Δυσμενής πρόγνωση

Η κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν θα είναι η μόνη σφοδρή καθώς αναμένονται και άλλες επικίνδυνες μέσα στο φθινόπωρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.09.2023 08:26

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στη Λάρισα

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε.:

  • στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας)
  • στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
  • από την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας).
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας έως τα Φάρσαλα.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Καρδίτσας, από τη διασταύρωση Κοιλάδας (χ/θ 12+000) έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (χ/θ 23+000).
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κιλελέρ.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας στον ανατολικό και δυτικό παράδρομο του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των παραδρόμων, από το ύψος του Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τα όρια με το νομό Μαγνησίας (χ.θ. 323+439).
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως την Σωτηρίτσα.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας της Περιφερειακής Οδού Ελασσόνας – Δρυμού, από τη συμβολή της με την οδό Μαυροδήμου έως τη συμβολή της με την Εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης (χ/θ 42+800).
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Λάρισας-Θεσσαλονίκης, από τη συμβολή της με την οδό Συκουρίου έως τον Α/Κ Γυρτώνης.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Αγιοκάμπου, από το ύψος της Διασταύρωσης «ΤΕΜΚΑ» (γέφυρα ΤΕΜΚΑ) έως το ύψος της Τ.Κ. Δήμητρας του Δήμου Αγιάς.

Στην πόλη της Λάρισας έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

(α) από Κυκλικό Κόμβο Αεροδρομίου έως τον Κυκλικό Κόμβο Αλκαζάρ,

(β) από Κυκλικό Κόμβο Αλκαζάρ έως τον Κυκλικό Κόμβο Δ.Ε.Υ.Α.Λ.,

(γ) από τον Κυκλικό Κόμβο Δ.Ε.Υ.Α.Λ. έως τον Κυκλικό Κόμβο Τρικάλων (ύψος καταστήματος LIDL),

(δ) από Κυκλικό Κόμβο Τρικάλων (ύψος καταστήματος LIDL) έως τη συμβολή της οδού Ιωαννίνων με την οδό Χατζημιχάλη,

(ε) από την οδό Σωκράτους έως τη Π.Ε.Ο. Λάρισας-Θεσσαλονίκης,

(στ) περιφερειακή οδό Τρικάλων, από τον Κυκλικό Κόμβο Τρικάλων (ύψος καταστήματος LIDL) έως τον Κυκλικό Κόμβο γηπέδου AEL FC ARENA,

(ζ) εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης, από τη χ.θ. 2+000 (Κυκλικός Κόμβος Αλκαζάρ) έως τις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (ύψος καταστήματος JUMBO) &

(η) στην οδό Σάκη Καραγιώργα, από Κυκλικό Κόμβο Αεροδρομίου, έως τη δ/ση της με την Αγία Μαρίνα.

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στην επαρχιακή οδό Φαρσάλων – Βόλου,
  • στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,
  • στην επαρχιακή οδό Μεσαγγάλων-Κουλούρας,
  • στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού),
  • στην επαρχιακή οδό Γόννων – Καλλιπεύκης,
  • στην επαρχιακή οδό Ομολίου – Παλαιόπυργου,
  • στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής,
  • στην επαρχιακή οδό Αμπελώνα – Δελερίων,
  • στην επαρχιακή οδό Βρυοτόπου – Ροδιάς,
  • στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Κουτσόχερου,
  • στην επαρχιακή οδό Κουτσόχερου – Δαμασίου,
  • στην επαρχιακή οδό Μακρυχωρίου – Γόννων,
  • στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ιτέας &
  • στην επαρχιακή οδό Συκουρίου – Ελευθέριου (μέσω Μαρμαρίνης).

11.09.2023 08:07

Πληροφορίες για πλιάτσικο σε σπίτια που υπέστησαν ζημιές στον Βόλο

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr ήδη έχουν σημειωθεί περιστατικά λεηλασίας σπιτιών, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς είναι πλημμυρισμένα.

Άγνωστα άτομα, εισβάλουν στα σπίτια, με το πρόσχημα της βοήθειας και κλέβουν ό,τι έχει μείνει σε καλή κατάσταση.

Κάτοικοι σε Παλαιά, Παλαιό Λιμεναρχείο και Αγριά έχουν ήδη καταγγείλει τα περιστατικά στην Αστυνομία, ενώ ελέγχους κάνει η ΟΠΚΕ και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να προφυλάξουν τους πολίτες.

11.09.2023 07:56

Άνθρωποι χωρίς φάρμακα στο Πήλιο - Μετρούν πληγές

Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς φάρμακα, ενώ έχουν τελειώσει είδη πρώτης ανάγκης από τα καταστήματα, μεταδίδει ο Θανάσης Καραγιάννης, που είναι αγρότης στο Πήλιο, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

11.09.2023 07:51

«Δεν περιμέναμε τέτοια καταστροφή, έφυγε άδικα»

Ο 77χρονος παρασύρθηκε το απόγευμα της Τρίτης από την παραλία Πάλτση και βρέθηκε στην Εύβοια. Η σύζυγός του μίλησε στο MEGA για όλα όσα συνέβησαν και για τις τελευταίες συνομιλίες μεταξύ τους.

«Ο Γιάννης έμεινε στο σπίτι, εγώ επειδή είχα κάνει χειρουργείο έμεινα στον Βόλο. Και του είπα να έρθει και μου είπε όχι. Επικοινώνησα το βράδυ και την άλλη μέρα το πρωί, και του είπα «Γιάννη έλα» για την κακοκαιρία και μου είπε ότι θα δει τι θα κάνει. Μετά από μία ώρα ήπιε καφέ σε ένα ζευγάρι φιλικό μας και τον συμβουλέψαν να μην πάει γιατί το ποτάμι φούσκωσε», είπε αρχικά.

Και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Ήθελε να είναι την ώρα της βροχής στο σπίτι γιατί δεν ήλπιζε ότι θα γίνει τέτοια καταστροφή να πάει όλα τα πράγματα γιατί έχει περάσει πολλές πλημμύρες, έχουμε ζήσει και μαζί μία. δεν ήξερε ότι θα κάνει τέτοιο κακό, τέτοια καταστροφή είδατε τι έγινε στην Πάλτση. Πήρε όλο το σπίτι μας. Ο Γιάννης ήταν γερός, θα ζούσε πολλά χρόνια ήταν δυνατός, ήξερε τη θάλασσα ήταν χρόνια καπετάνιος, ψάρευε. Δεν έπρεπε να φύγει είναι άδικο, αλλά τι να πω, η πλημμύρα τα έκανε όλα».

11.09.2023 07:38

Ατελείωτος ο αγώνας των κατοίκων

11.09.2023 07:36

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις πρώτες αποζημιώσεις

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel και τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

11.09.2023 07:33

Η υποχώρηση των νερών αποκαλύπτει την καταστροφή

Υποχωρούν σταδιακά τα νερά στον Πηνειό, αλλά η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Ολόκληρα χωριά έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα, ενώ οι καταστροφές σε καλλιέργειες, σπίτια, επιχειρήσεις είναι ανυπολόγιστες.

11.09.2023 07:32

Αγωνία και φόβος για τον Πηνειό

Η στάθμη του Πηνειού βρίσκεται τώρα στα 8 μέτρα, με όριο τα 7 μέτρα, και συνεχίζει να κατεβαίνει, ενώ είχε ξεπεράσει τα 10 μέτρα πριν από δύο μέρες, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

11.09.2023 11:15

Η μάχη των κατοίκων της Θεσσαλίας, που υπέστη μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία Daniel, συνεχίζεται για ακόμη μία ημέρα. Τα θύματα έχουν φτάσει τους 15 νεκρούς μέχρι στιγμής, ενώ ένα ζευγάρι Αυστριακών αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη στο Πήλιο. Παράλληλα, ο φόβος και η αγωνία για τον Πηνειό και τη στάθμη του που ανεβαίνει, παραμένουν. Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και στον Παλαμά Καρδίτσας.