Φωτιά τώρα: Live blog όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
21.08.2023 23:15

Το live blog του ethnos.gr ολοκληρώθηκε

Σας ευχαριστούμε που μείνατε συντονισμένοι

21.08.2023 23:03

Φωτιά εφιάλτης στην κεντρική Ευβοια

Μία εφιαλτική νύχτα έχουν μπροστά τους οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που μαζί με τους κατοίκους προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν στη μεγάλη φωτιά της κεντρικής Εύβοιας.

Αυτή τη στιγμή τρία είναι τα ενεργά πύρινα μέτωπα στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι και ο πονοκέφαλος των πυροσβεστών.

Το μέτωπο προς την Βατώντα πορεύεται μέσα σε δασωμένη περιοχή με πολλά πεύκα, ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Η βιομηχανική περιοχή της Νέας Αρτάκης αν και έχει εκκενωθεί από τους εργαζόμενους που υπάρχουν εκεί, είναι πονοκέφαλος για τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς είναι μία περιοχή γεμάτη με τη πτηνοτροφεία, χοιροστάσια αλλά και πολλές κατασκευές από ξύλα.

Ακόμη είναι και διάφορα μέτωπα από αναζωπυρώσεις, κυρίως στην περιοχή που ξεκίνησε η φωτιά. Οι αναζωπυρώσεις μέσα σε λίγο χρόνο γίνονται τεράστια μέτωπα βοηθούμενα απο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή συγκροτήθηκε ένα μίνι συντονιστικό, έτσι ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να μπουν οι προτεραιότητες, για τις κινήσεις μέσα στη νύχτα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί, ενώ προβλήματα υπάρχουν με την ηλεκτροδότηση καθώς εκατοντάδες κολώνες έχουν καεί από τις πύρινες φλόγες και σε πολλές περιοχές τα ηλεκτροφόρα σύρματα βρίσκονταν στο έδαφος.

21.08.2023 22:59

Άρχισε η εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 21.40 η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, την οποία είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός στην τελευταία επίσημη ενημέρωση. Η μεταφορά των ασθενών , όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, γίνεται με ασθενοφόρα που έχει διαθέσει το Υπουργείο Υγείας και με την συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή για αυτό το σκοπό.  

21.08.2023 22:44

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

«Λόγω της εξέλιξης της φωτιάς και με στόχο την προάσπιση της υγείας των ασθενών του Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, αυτή την στιγμή, παρόλο που δεν έχει παραστεί τέτοια ανάγκη, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες έτσι ώστε, εφόσον κριθεί απαραίτητο, να εκκενωθεί με ασφάλεια το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης».

21.08.2023 22:41

Σε συναγερμό για τις φωτιές οι Ένοπλες Δυνάμεις

Drone του Στρατού πάνω από τις πύρινες γλώσσες και καταδρομείς σε Έβρο και Ροδόπη

Δείτε περισσότερα εδώ 

21.08.2023 22:32

Άμεσα οριοθετήθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μαρκόπουλο

Άμεσα οριοθέτησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές πυροσβέστες.

21.08.2023 22:25

Όλα έτοιμα για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Ασθενοφόρα και λεωφορεία βρίσκονται στο νοσοκομείο, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια στους οικείους τους οι ασθενείς που μπορούν να πάρουν εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι θα διακομισθούν σε άλλα νοσοκομεία

21.08.2023 22:18

Συγκλονιστικό βίντεο από την Αλεξανδρούπολη

21.08.2023 22:16

Έφτασε η βοήθεια για τις πυρκαγιές από την Κύπρο - Αναμένεται και η αποστολή των Ρουμάνων

Η ρουμανική αποστολή που κινητοποιήθηκε άμεσα για να προσφέρει για μια ακόμα φορά τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα, αναμένεται αργά απόψε το βράδυ στη χώρα μας, ενώ δύο αεροσκάφη από την Κύπρο προσγειώθηκαν ήδη στο διεθνές αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα αποτελέσει και βάση των επιχειρήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εν μέσω των συνθηκών ακραίου και πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε χθες το απόγευμα στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα παροχής εναέριας και επίγειας συνδρομής για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Στο ελληνικό αίτημα που υποβλήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκαν άμεσα:

  • Η Ρουμανία, η οποία προσφέρθηκε να συνδράμει με πεζοπόρο τμήμα με 56 πυροσβέστες και 10 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και
  • Η Κύπρος, η οποία δήλωσε την ετοιμότητά της να αποστείλει 2 αεροσκάφη τύπου Air Tractors, από τα ενταχθέντα στον εναέριο στόλο του rescEU.

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες αναμένεται να περάσουν τα σύνορα πριν τα μεσάνυχτα, ενώ τα δύο κυπριακά αεροσκάφη θα επιχειρήσουν με το πρώτο φως της μέρας.

21.08.2023 22:02

Εξετάζεται η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης-Επί τόπου Θεμιστοκλέους και πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη στον Έβρο, που εξετάζεται μέχρι και η εκκένωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταβαίνουν τώρα στην πόλη με στρατιωτικό αεροσκάφος από την Ελευσίνα ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

21.08.2023 21:51

Ένας νεκρός στην περιοχή Λευκίμμη

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από δύο ώρες ένας άντρας στην περιοχή της Λευκίμμης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή. Πιθανότατα πρόκειται για μετανάστη.

21.08.2023 21:50

Σε ετοιμότητα για εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Γίνονται όλες οι ενέργειες εφόσον αν κριθεί απαραίτητο να εκκενωθεί το ΓΝ της Αλεξανδρούπολης, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

21.08.2023 21:31

Τις 63 έφτασαν οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - 10 μεγάλες σε εξέλιξη

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει καθώς και του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5), που θα ισχύει και αύριο, καθώς 10 μεγάλες και επικίνδυνες πυρκαγιές εξακολουθούν να είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.

Από αυτές οι έξι σοβαρές πυρκαγιές είναι στον Έβρο, τη Ροδόπη και στην Καβάλα, ενώ όπως ανέφερε το απόγευμα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μετά την ευρεία έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, από χτες τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκαν μόνο στον Έβρο 14 πυρκαγιές. Οι τρεις από αυτές, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, έχουν πάρει διαστάσεις και χαρακτηρίζονται εξαιρετικά δύσκολες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στον Πρόδρομο Βοιωτίας, στα Ψαχνά Ευβοίας, στον Ταρσό Βοιωτίας, όπου εκκενώθηκαν και οι οικισμοί Ταρσός και Καρυώτι και στην Κύθνο όπου εκκενώθηκαν τα καταλύματα στην Παραλία του Σκύλου.

21.08.2023 21:21

Βίντεο - σοκ από την Αλεξανδρούπολη

21.08.2023 21:08

Ακραίες πυρομετεωρολογικές συνθήκες

Ακραίες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται σε μεγάλα τμήματα της χώρας μας την Τρίτη και την Τετάρτη, 22 - 23.08.2023 (Εικόνα 1), όπως προκύπτει από την ανάλυση των πιο πρόσφατα διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων της Πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Αιτία των ακραίων πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελεί ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, ξηρής ατμόσφαιρας και σημαντικά ενισχυμένων ανέμων (καιρός τύπου Hot-Dry-Windy).

21.08.2023 21:07

Νέα φωτιά στο Δίστομο - Είδαν τις φλόγες μέσα στις αυλές τους

Μάχη για να προστατεύσουν τα σπίτια στο Σαράντη της Βοιωτίας και να μην παραδοθούν στις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι περισσότερα από 15 σπίτια είδαν τις φλόγες μέσα στις αυλές τους, ενώ οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

21.08.2023 21:07

Μαίνεται η πυρκαγιά στον δήμο Νέστου

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Νέστου, όπου λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι παραμένει εκτός ελέγχου. Μέχρι στιγμής η φωτιά καίει κυρίως χορτολιβαδική έκταση και καλλιέργειες, σε Νέο Ξεριά, Γέροντα, Αβραμυλιά και Διαλεκτό, ενώ κάηκαν κτηνοτροφικές μονάδες και σπίτια.

Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης ζήτησε περισσότερα εναέρια μέσα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Λόγω της πυρκαγιάς η Εγνατία οδός στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης παραμένει κλειστή και η κυκλοφορία διεοχετεύεται στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης.

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου γνωστοποίησε ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα διαμονής των κατοίκων που τα σπίτια τους επλήγησαν από τη φωτιά και θα χρειαστούν σήμερα και τις επόμενες μέρες να διαμείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Ο μητροπολίτης κ.Στέφανος αντακρινόμενος στο κάλεσμα του δημάρχου Νέστου έστειλε νερό και τρόφιμα για τη σίτιση των εθελοντών και των πυροσβεστών που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς.

21.08.2023 20:58

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ταρσό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Ταρσός στην Βοιωτία.

Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί δύο μηνύματα εκκένωσης από το 112. Το ένα στις 7:49 προς τους κατοίκους που βρίσκονται στο Καρυώτι να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και το άλλο στις 7:51, το οποίο ανέφερε ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή του Ταρσού να κατευθυνθούν προς τα 'Ασπρα Σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ από αέρος παρείχαν συνδρομή 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

21.08.2023 20:55

Τρομακτική δορυφορική εικόνα: Καλύφθηκε με καπνό ο ουρανός της Ελλάδας

Σε εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11 αποτυπώνεται η δριμύτητα και η έκταση των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν νωρίτερα μέσα στη Δευτέρα και παραμένουν ενεργές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

21.08.2023 20:16

Κάηκε κάμπινγκ στη Βοιωτία

Στη Βοιωτία, σύμφωνα με το MEGA, κάηκε ένα κάμπινγκ και απομακρύνθηκαν 60 άτομα δια θαλάσσης

21.08.2023 19:51

Δύο νέα 112 στη Βοιωτία

Δύο 112 εστάλησαν στη Βοιωτία, για τις περιοχής Ταρσός και Καρυώτι.

Από τους κατοίκους της πρώτης περιοχής ζητείται η εκκένωση προς Άσπρα Σπίτια, ενώ στους δεύτερους προς Κυριάκι.

21.08.2023 19:36

Συγκλονιστικές οι εικόνες από τον Έβρο

21.08.2023 19:31

Νέα φωτιά στη Βοιωτία

Νέο πύρινο μέτωπο στη Βοιωτία, στην περιοχή Ταρσός. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

21.08.2023 19:20

Ήχησε και στην Κύθνο το 112

21.08.2023 19:15

Συνεχείς αναζωπυρώσεις κοντά στο χωριό Πρόδρομος

Αναζωπυρώσεις τα τελευταία λεπτά κοντά στο χωριό Πρόδρομος στη Βοιωτία, όπου πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, όπως μεταδίδει ο Γιάννης Ζιάκας από τη Βοιτωτία, στο OPEN.

21.08.2023 19:14

Δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια

Πολύ μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το πύρινο μέτωπο στα Ψαχνά Ευβοίας και πλέον οι φλόγες κινούνται προς τη Νέα Αρτάκη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Γιάννης Ρήγος στο OPEN.

21.08.2023 19:06

Σοβαρά ο ένας πυροσβέστης που τραυματίστηκε

Ο ένας πυροσβέστης σε σοβαρή κατάσταση, καθώς φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο, σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό.

21.08.2023 19:04

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Για το ενδεχόμενο οργανωμένου εμπρησμού, ο κ. Αρτοποιός είπε πως «όλα τα όργανα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο σημείο, κάνουν έρευνες, ενδελεχείς, για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί».

21.08.2023 19:03

15 ενάρξεις πυρκαγιών σήμερα στον Έβρο

Δύσκολη η κατάσταση στη Μελία, πάνω από την Εγνατία Οδό αλά και στη νέα φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, αναφέρει στο OPEN ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, για τον Έβρο.

«Περισσότερες από 15 ενάρξεις πυρκαγιών έχουν αναφερθεί σήμερα ήδη τον Έβρο και τη Θράκη. Σε ένα ήδη επιβαρυμένο μέτωπο, επιχειρησιακά, στην ευρύτερη περιοχή, ταυτόχρονα έπρεπε να πάμε και μέσα στη Δαδιά», προσθέτει ο κ. Αρτοποιός.

21.08.2023 19:00

«Συγχρόνως δύο μέτωπα» στην Καβάλα

«Έγινε ξαφνικά. Είδα ένα μέτωπο από το Διαλεκτό και ξαφνικά ένα δεύτερο. Ήταν συγχρόνως. Κάποιος είδε και στην αυλή του μία εστία, περίεργα πράγματα», δηλώνει κάτοικος του Διαλεκτού, στο OPEN.

21.08.2023 18:58

Τέσσερις οι τραυματίες πυροσβέστες στην Καβάλα

Γυναίκα έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε τέσσερις πυροσβέστες στην Καβάλα, ενώ κάηκε και ένα πυροσβεστικό όχημα.

Στο χωριό Διαλεκτό η κατάσταση είναι επικίνδυνη και προς το παρόν έχουν καεί 6 σπίτια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αναστασίας Αργυριάδου για το OPEN.

21.08.2023 18:56

Δύσκολη η κατάσταση στον Άβαντα

Η κατάσταση στον Άβαντα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Νέα παιδιά προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές με κλαδιά.

Οι φλόγες πλησιάζουν τον οικισμό, που έχει εκκενωθεί, ενώ οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και «οδηγούν» την πυρκαγιά όλο και πιο κοντά, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Τάσο Παλαιστίδη, που μίλησε στο OPEN.

21.08.2023 18:54

Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Βασίλη Δελησταμάτη, οι φλόγες καίνε κοντά στο χωριό Αισύμη και απέχουν περίπου 2 χλμ.

Όπως διευκρίνισε, μιλώντας στο OPEN, ο οικισμός η φωτιά στη Δαδιά αποτελεί διαφορετικό μέτωπο από αυτό που καίει εδώ και τρεις ημέρες.

21.08.2023 18:50

Συγκλονιστικές εικόνες από το μέτωπο στην Καβάλα

Φωτιά - Καβάλα

21.08.2023 18:42

Κικίλιας: Η κατάσταση είναι δύσκολη - Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη πυρκαγιών προχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι οι τελευταίες 48 ώρες, όπως δυστυχώς και οι επόμενες 48, αποδεικνύονται εξαιρετικά κρίσιμες λόγω των θυελλωδών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών που δημιουργούν εκτεταμένα μέτωπα καθώς οι εστίες δε μπορούν να τεθούν εύκολα υπό έλεγχο. Συγκεκριμένα από χτες τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές και μόνο στον Έβρο 14 διαφορετικές εστίες.

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη και τη Δαδιά καθώς και οι μεγάλες φωτιές που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε Εύβοια, Καβάλα, Βοιωτία και Κομοτηνή είναι πολύ δύσκολες, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στη σύσκεψη που διεξήχθη αποφασίστηκε:

  • η απαγόρευση πρόσβασης σε ορεινούς όγκους και περιαστικά δάση με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Καβάλα και Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη στις 8 π.μ.
  • η αύξηση και παρουσία περιπόλων ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις παραπάνω περιοχές και σε περιοχές υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς
  • η απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας από τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς
  • η αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών εκκένωσης του 112 καθώς είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος εγκλωβισμού και συνακόλουθα απώλειας ζωής
  • η αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν όλες οι εμπλεκόμενες επιχειρησιακά δυνάμεις.

21.08.2023 18:27

Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο

Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει αυτή την ώρα στον Έβρο που πλήττεται από πυρκαγιές.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης: Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για Θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Γκουντούφα.

21.08.2023 18:20

112 για εκκένωση στην Εύβοια

Οι κάτοικοι της περιοχής Νέα Αρτάκη και Βατώντα καλούνται να εκκενώσουν προς Χαλκίδα, με νέο 112

21.08.2023 18:13

Φωτιά και στην Κύθνο

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην παραλία Σκύλου στην Κύθνο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα, ενώ στο σημείο σπεύδουν και δύο αεροσκάφη.

21.08.2023 18:12

112 στην Αλεξανδρούπολη λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας

Ενεργοποιήθηκε 112 στην Αλεξανδρούπολη, λόγω των πυκνών καπνών. Όπως αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας».

21.08.2023 18:05

Καίγονται σπίτια στο χωριό Σώστης

Μέσα στο χωριό Σώστης της Ροδόπης μπήκαν οι φλόγες από την πυρκαγιά και έχουν καεί τα πρώτα σπίτια ενώ απειλούνται και άλλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ

21.08.2023 18:04

Φάμελλος: Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του κινδύνου των πυρκαγιών γεννά θλίψη

«Για ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που γεννά θλίψη» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και προσθέτει: «Δεν αξίζει στην Ελλάδα μία κυβέρνηση διαπιστώσεων και συγγνώμης μετά τις καταστροφές».

Στην δήλωσή του αναφέρει: «Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις για την εξέλιξη των πυρκαγιών επιβεβαιώθηκαν σήμερα. Πολλαπλά μέτωπα σε Έβρο, Εύβοια, Καβάλα, Ροδόπη και Βοιωτία και με ανθρώπινη απώλεια, όπως δημοσιοποιήθηκε, δημιουργούν ακόμα μια φορά έναν πύρινο εφιάλτη για πολίτες και περιβάλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επισημάνει πολλές φορές τους μεγάλους κινδύνους από τις φυσικές καταστροφές και τις μέγα πυρκαγιές που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Αλλά και τις ενέργειες και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Πολιτεία στην πρόληψη και την πυρόσβεση και πολιτική προστασία».

Ασκεί κριτική στην κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «οι ενέργειες της Πολιτείας προφανώς δεν μπορούν να περιοριστούν στην επικοινωνιακής κατανάλωσης δήλωση ετοιμότητας του κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο, ούτε στις εκ των υστέρων 500 προσλήψεις πυροσβεστών του κ. Κικίλια ενώ τα κενά είναι 3.600!

Η πυρκαγιά, δε, στον πυρήνα του μοναδικού σε παγκόσμιο επίπεδο βιοτόπου της Δαδιάς προκαλεί απόγνωση και μάς δίνει ένα τραγικό μήνυμα: Ότι η περυσινή καταστροφή δεν έγινε μάθημα για την κυβέρνηση και όλες οι εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά».

Υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις όσους και όσες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες και τους πολίτες που αγωνιούν για τις περιουσίες τους και προσθέτει: «Πρώτο μέλημα της Πολιτείας οφείλει να είναι η ασφάλεια των κατοίκων, των περιουσιών και του περιβάλλοντος. Απαιτείται αποτελεσματικός συντονισμός και μέγιστη κινητοποίηση και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και της πολιτικής προστασίας σε άμεση συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και με τις δασικές υπηρεσίες. Για όλα αυτά ακόμη περιμένουμε τον κ. Μητσοτάκη να δεχτεί να έρθει να συζητήσουμε στη Βουλή για να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη».

21.08.2023 18:01

Νέο μέτωπο προς Πρόδρομο στη Βοιωτία

Η μάχη που έδιναν για ώρες στο Σαράντη της Βοιωτίας επίγεια και εναέρια μέσα να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τον παραθεριστικό οικισμό ολοκληρώθηκε. Οι φλόγες σε αυτό το μέτωπο σταμάτησαν να απειλούν. Όμως αυτή την ώρα η φωτιά γύρισε πίσω προς τον Πρόδρομο και αρχίζει και απειλεί τα πρώτα σπίτια από διάφορους οικισμούς. Οι ριπές των ανέμων φτάνουν και τα 8 μποφόρ και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και δημιουργούνται νέα μέτωπα.

21.08.2023 17:57

Ακόμη ένα 112 για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Εκκενώνεται ο οικισμός Αισύμη

21.08.2023 17:54

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ροδόπη

Καίγονται σπίτια στον Άγιο Σώστη

21.08.2023 17:44

Μεγάλες αναζωπυρώσεις στον Έβρο: Σε Νίψα, Δωρικό, Μοναστηράκι και Λάβαρα τα μέτωπα

Σε πύρινο κλοιό η Αλεξανδρούπολη όπου η φωτιά καίει για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Το ένα κύριο μέτωπο είναι στη Νίψα, πάνω ακριβώς από την Εγνατία Οδό. Ακολουθεί το μέτωπο από την κάτω πλευρά της Εγνατίας στο Δωρικό και είναι και το άλλο μέτωπο που κινείται από το Λουτρό προς το Μοναστηράκι.

21.08.2023 17:43

Διεκόπη για 45 λεπτά η κυκλοφορία οχημάτων επί της Εγνατίας Οδού λόγω της πυρκαγιάς στο Διαλεκτό

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο της Χρυσούπολης Καβάλας, μέχρι και τον κόμβο Βανιάνου Ξάνθης, για 45 λεπτά προχώρησε η Τροχαία από τις 4 μμ , λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Διαλεκτό, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

21.08.2023 17:43

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Τανάγρα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη θέση Μάνδρα Στάμου στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Επίσης άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο ακόμα μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στη θέση Μαυροβούνι του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, όπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ έκαναν ρίψεις νερού από αέρος και δύο αεροσκάφη

21.08.2023 17:33

Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης: Καίγονται σπίτια από τη φωτιά – Περιμέναμε 2 ώρες τα καναντέρ

Δραματικές στιγμές από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Μίσχος, καθώς όπως δήλωσε στο GRTimes ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, καίγονται σπίτια στο χωριό Σώστης.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσαλικίδης, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η φωτιά καίει ήδη τα πρώτα σπίτια στο χωριό Σώστης, το οποίο εκκενώθηκε από κόσμο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης που βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή ανέμεναν εδώ και τουλάχιστον δύο ώρες ενισχύσεις με εναέρια μέσα, καθώς όμως τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ήταν διάσπαρτα στα άλλα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή. Όπως είπε, ύστερα από επικοινωνία του με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, μόλις πριν από λίγο έφτασαν τρία καναντέρ τα οποία ρίχτηκαν στη μάχη με το πύρινο μέτωπο, το οποίο προς το παρόν κινείται προς τον ορεινό όγκο.

21.08.2023 17:26

Νέο μήνυμα του 112 στην Καβάλα για εκκένωση των περιοχών Νέο Ξεριά, Παλιό Ξεριά και Γέροντα

Μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Νέο Ξεριά, Παλιό Ξεριά και Γέροντα στη Καβάλα εστάλη στις 4:48 από το 112, και με το οποίο τους ζητείται να εκκενώσουν τις συγκεκριμένες περιοχές και να κατευθυνθούν προς τον κόμβο της Χρυσούπολης, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

21.08.2023 17:25

Φωτιά στην Καβάλα

Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν -Κάηκε πυροσβεστικό όχημα

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

21.08.2023 17:23

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στη Ροδόπη

Ακόμη ένα 112 για εκκενώσεις οικισμών

21.08.2023 17:23

SOS από Meteo

Εξαιρετικά δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες έως το βράδυ σε Έβρο και Βοιωτία - Ισχυροί άνεμοι με ριπές άνω των 70 χιλιομέτρων

Δείτε εδώ τους χάρτες του Meteo

21.08.2023 17:22

Σκληρές μάχες σε Έβρο, Βοιωτία, Καβάλα και Εύβοια

Ενίσχυση δυνάμεων από Ρουμανία και Κύπρο και ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

21.08.2023 20:59

Σε πέντε πύρινα μέτωπα δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη σήμερα (21/8) οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας. Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη καίει ανεξέλεγκτα για τρίτη ημέρα, ενώ νέες πυρκαγιές σε Ροδόπη, ΒοιωτίαΚαβάλα , Εύβοια εμπνέουν επίσης ανησυχία.