Live blog - Φωτιά τώρα: Τέταρτη μέρα «μάχης» με τις φλόγες - Όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

-
To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
20.07.2023 09:20

Συγκλονιστική εικόνα: Άνθρωπος στη Μάνδρα κοιμάται πάνω στο καμένο σπίτι του

Η κάμερα της ΕΡΤΗ κατέγραψε άνθρωπο να κοιμάται πάνω από το καμένο σπίτι του.

Συγκλονιστική εικόνα

20.07.2023 09:04

Κανονικά τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Άνω Λιόσια- Κιάτο - Άνω Λιόσια που είχε διακοπεί λόγω πυρκαγιών

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Άνω Λιόσια-Κιάτο-Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, κατόπιν ελέγχου της σιδηροδρομικής γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ), δόθηκε σε κυκλοφορία το τμήμα του προαστιακού Άνω Λιόσια-Κιάτο-Άνω Λιόσια, το οποίο είχε διακοπεί λόγω των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται πως η Πολιτική Προστασία έδωσε χθες, αργά το βράδυ, το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής του προαστιακού προς Κιάτο, που είχε διακοπεί με εντολή της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Τα συνεργεία του ΟΣΕ δούλευαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για να είναι το πρωί η γραμμή έτοιμη να δοθεί σε κυκλοφορία.

20.07.2023 08:53

Στον εισαγγελέα ο 30χρονος που ομολόγησε ότι έβαλε τουλάχιστον τρεις πυρκαγιές

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 30χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι έβαλε τουλάχιστον τρεις πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά, στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας. Την κράτησή του γνωστοποίησε την Τετάρτη ο ίδιος ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο 30χρονος προσήχθη στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αμέσως μετά την εκδήλωση της χθεσινής πυρκαγιάς στην Υάμειας Μεσσηνίας.

20.07.2023 08:38

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Αττική και Ρόδο

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες, παρά την ύφεση που παρατηρείται τόσο στα μέτωπα της Αττικής, όσο και σε αυτά στη Ρόδο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής κ. Κώστα Τσίγκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, η φωτιά στη Ρόδο είναι σε ύφεση και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη να την θέσουν υπό έλεγχο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η εικόνα στη Δυτική Αττική είναι πολύ καλύτερη καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, όπως και στο Λουτράκι. Πάντως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα σημεία των πύρινων μετώπων παραμένουν ισχυρές, με στόχο να τα θέσουν υπό έλεγχο.

20.07.2023 08:24

Σε γενική επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

20.07.2023 08:20

Στο «κόκκινο» πέντε περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, στις εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Κεντρική και Νότια Εύβοια
  • Βοιωτία
  • Αργολίδα
  • Κορινθία

20.07.2023 08:11

Αρτοποιός: Τα μέτωπα σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι πάνε καλά - Καλή εικόνα και στη Ρόδο

Τα μέτωπα της φωτιάς στα Δερβενοχώρια και στο Λουτράκι «πάνε καλά», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, ενώ όπως είπε ο ίδιος, είναι πολύ καλή η εικόνα και στη Ρόδο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις τοπικές δυνάμεις.

20.07.2023 08:04

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής: Φωτιά κοντά στο Αχλαδοχώρι Πέλλας

20.07.2023 08:04

Καλύτερη είναι η εικόνα και στο οδικό δίκτυο

Καλύτερη είναι η εικόνα και στο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα. Επίσης, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, αποκαθίσταται η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

20.07.2023 07:44

Αντιδήμαρχος Ρόδου: Σε ύφεση η φωτιά

Ο αντιδήμαρχος Ρόδου, Κώστας Ταρασλιάς μιλώντας στο OPEN σημείωσε ότι η φωτιά είναι σε ύφεση και πρόσθεσε ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ελεγχθεί τις επόμενες ώρες. Ο ίδιος τόνισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν σταματήσεις να επιχειρούν, όπως και οι εθελοντές, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. 

20.07.2023 07:40

Καλύτερη η εικόνα στη Λακωνία

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουλίου σε δασική έκταση στο Λευκόχωμα Λακωνίας είναι σε ύφεση και στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

20.07.2023 07:39

Σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες εντός του καμένου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν σε επιφυλακή, προσπαθώντας να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό. Στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

20.07.2023 07:39

Πιο δύσκολη η φωτιά στη Ρόδο

Η πιο δύσκολη πυρκαγιά είναι αυτή που ξέσπασε την Τρίτη 18 Ιουλίου στην περιοχή Έμπωνας Ρόδου σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση. Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στη Ρόδο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

20.07.2023 07:38

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες - Επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Δυτική Αττική και Λουτράκι έδωσαν για ακόμη ένα βράδυ οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.  Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα και τα εναέρια μέσα, συνδράμοντας με τη σειρά τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

20.07.2023 07:32

Πώς εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο και Σπάρτη

20.07.2023 07:31

Κλειστή η επαρχιακή οδός Οινόης – Μαγούλας

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Οινόης - Μαγούλας το πρωί της Πέμπτης, όπως μετέδωσε στο OPEN ο Φάνης Καραμπατσάκης. Η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια έχει φτάσει μέχρι τη Μαγούλα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει απειλητική καθώς καίει πουρνάρια. 

20.07.2023 07:26

Σύλληψη 30χρονου στη Μεσσηνία για εμπρησμούς

Τουλάχιστον 3 πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας ομολόγησε 30χρονος ημεδαπός κάτοικος Χαρακοπίου Μεσσηνίας, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε περισσότερα

20.07.2023 07:24

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τις φωτιές: «Δεν θα γίνουμε ο εύκολος αυτοφωράκιας του κράτους», απαντούν οι δήμαρχοι μετά τις βολές

Τα βέλη που τους εκτόξευσαν από την Τρίτη επιστρέφουν στην κεντρική κυβέρνηση οι δήμαρχοι τονίζοντας ότι δεν πρόκειται ούτε να παραμείνουν σιωπηλοί, ούτε να αποτελέσουν τους αυτοφωράκηδες και τους καρπαζοεισπράκτορες για τις φωτιές.

Διαβάστε περισσότερα

20.07.2023 07:00

Δείτε live όλες τις εξελίξεις για τις φωτιές που είναι σε εξέλιξη για τέταρτη μέρα. Συνεχείς ενημερώσεις για το πώς εξελίσσονται όλα τα πύρινα μέτωπα στη χώρα. Εξελίξεις λεπτό προς λεπτό για τη μάχη της Πυροσβεστικής σε Αττική, Ρόδο, Σπάρτη και όπου αλλού υπάρχουν ενεργά μέτωπα.