Marilyn Monroe: Το πολυσυζητημένο 8 μέτρων άγαλμα της αλλάζει τοποθεσία
Οι κάτοικοι είχαν παραπονεθεί για το θέαμα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Μετά από χρόνια διαμαρτυριών, συζητήσεων και μια αγωγή, το αμφιλεγόμενο άγαλμα «Forever Marilyn» της σπουδαίας Μέριλιν Μονρόε (Marilyn Monroe) ύψους 8 μέτρων που βρίσκεται στο κέντρο του Παλμ Σπρινγκς (Palm Springs) θα μεταφερθεί.
Η πολιτεία του Παλμ Σπρινγκς εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναφέρει: «Το Παλμ Σπρινγκς είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε μια συμφωνία για τη μεταφορά του αγάλματος Forever Marilyn σε μια θέση που θα καθοριστεί στο πάρκο Downtown και να προχωρήσει με την απομάκρυνση του δρόμου».
Gigantic Marilyn Monroe statue in Palm Springs will be moved after uproar https://t.co/fLp1Xt1F5o
— Los Angeles Times (@latimes) August 6, 2024
Το άγαλμα της ηθοποιού απεικονίζει τη διάσημη σκηνή με το λευκό φόρεμα από την ταινία «The Seven Year Itch» (Επτά Χρόνια Φαγούρας) του 1955.
Τα παράπονα και η αγωγή
Οι κάτοικοι παραπονιούνται εδώ και καιρό για τη θέση του αγάλματος ακριβώς μπροστά από το Μουσείο Τέχνης της περιοχής. Μάλιστα στην πλατφόρμα «GoFundMe» δημιουργήθηκε ιστότοπος για να υποστηριχθεί η μετεγκατάσταση του αγάλματος. Οπως επισημαίνεται, στους επισκέπτες που φεύγουν από το Μουσείο παρουσιάζεται άμεση θέα στην πλευρά της Μονρόε στην οποία διακρίνεται το εσώρουχο.
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας LA Times αναφέρεται ότι ο δήμαρχος του Παλμ Σπρινγκς, Τζέφρι Μπέρνσταϊν συμφώνησε να μεταφερθεί το άγαλμα σε μια «θέση που θα καθοριστεί στο πάρκο του κέντρου της πόλης».
«Το δημοτικό συμβούλιο είναι πολύ χαρούμενο που βρήκε μια ικανοποιητική λύση σε αυτό το ζήτημα, το οποίο έχει διχάσει τόσους πολλούς στην κοινότητά μας» πρόσθεσε.
The iconic statue of Marilyn Monroe in Palm Springs will be relocated to settle a lawsuit. https://t.co/ctY9brt5pV
— FOX 11 Los Angeles (@FOXLA) August 7, 2024
Το άγαλμα δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Σιούαρντ Τζόνσον και τα αποκαλυπτήριά του έγιναν για πρώτη φορά το 2011. Στη συνέχεια είχε πέρασε από σαράντα κύματα, καθώς απομακρύνθηκε από το Παλμ Σπρινγκς το 2014 και παρουσιάστηκε στο Σικάγο, το Νιου Τζέρσεϊ, την Αυστραλία και το Κονέκτικατ προτού επιστρέψει στο Παλμ Σπρινγκς το 2021.
Εκείνη την εποχή, η επιστροφή του αγάλματος στην πόλη προκάλεσε σάλο. Ομάδες πολιτών διαμαρτυρήθηκαν κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων. Η τοποθέτηση του γλυπτού είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά οι τέσσερις τελευταίοι διευθυντές του Μουσείου Τέχνης αντιτάχθηκαν δημόσια και καταδίκασαν την παρουσία του στην περιοχή, χαρακτηρίζοντάς το «κατάφωρα σεξιστικό».
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr