Βίκυ Βολιώτη - Ευδοκία Ρουμελιώτη: «Με τα όργανα της μητέρας μου σώθηκαν εφτά ζωές»
Η Βίκυ Βολιώτη και η Ευδοκία Ρουμελιώτη, που δεν εμφανίζονται συχνά σε τηλεοπτικά πλατό, χάρισαν στους τηλεθεατές μία ξεχωριστή και ειλικρινή κουβέντα, μακριά από κάθε είδους ταμπού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά ┋
Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, οι ηθοποιοί Βίκυ Βολιώτη και Ευδοκία Ρουμελιώτη βρέθηκαν στο «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ1. Οι δυο γυναίκες, που δεν εμφανίζονται συχνά σε τηλεοπτικά πλατό, μας χάρισαν μία ξεχωριστή και ειλικρινή κουβέντα, μακριά από κάθε είδους ταμπού. Μίλησαν με μια πρωτόγνωρη οικειότητα για έρωτες, παιδιά, επαγγελματικές «ταμπέλες», χρήματα, επιτυχίες και αποτυχίες και εν γένει μαθήματα ζωής.
Το αγαπημένο σημείο καλεσμένων και τηλεθεατών, το σημείο όπου ακούγονται οι πιο όμορφες και αποκαλυπτικές συζητήσεις, το σημείο στο οποίο γνωστά και άγνωστα μεταξύ τους πρόσωπα μοιράζονται τις πιο σημαντικές τους ιστορίες βρίσκεται και πάλι στους δέκτες μας. Πρωταγωνιστές κάθε επεισοδίου είναι κάθε φορά δύο γνωστά πρόσωπα από τον δημόσιο βίο, όπως ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, αθλητές και άλλοι, ανοίγουν συζητήσεις γύρω από πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους θέματα.
Χωρίς το άγχος της συνέντευξης, οι καλεσμένοι συζητούν μεταξύ τους, χαλαρώνουν και ανοίγονται σαν να μη γράφουν οι κάμερες, αποκαλύπτοντας πτυχές από τη ζωή τους που μέχρι σήμερα ελάχιστοι γνώριζαν. Το κλίμα είναι φιλικό, χαλαρό και αυθόρμητο, καθώς η συζήτηση εκτυλίσσεται όπως ακριβώς θα γινόταν στο σαλόνι του σπιτιού τους, ενώ ο τηλεθεατής νιώθει πως βρίσκεται μαζί τους και αποτελεί μέρος της παρέας τους.
Η Ευδοκία Ρουμελιώτη μιλά για τη δωρεά των οργάνων της μητέρας της
Η Ευδοκία Ρουμελιώτη στο «Σημείο Συνάντησης» μίλησε για τις σπουδές της στην Θεολογική Σχολή, τη βαθιά αγάπη για την μητέρα της που έχασε πριν λίγα χρόνια, τον αγώνα να μπορέσει να δωρίσει τα όργανά της όταν την έχασε αλλά και για το όνειρο να γίνει κριτικός θεάτρου. «Η μητέρα μου ήταν δωρήτρια οργάνων από τα 30 της. Όταν σκοτώθηκε και μας είπαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή μετά από τρεις μέρες, εμείς είπαμε ότι θέλουμε να γίνουν δωρεά τα όργανά της. Ήταν μια υγιέστατη γυναίκα. Η απάντηση του νοσοκομείου ήταν να μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι δύσκολη διαδικασία και έχουν χαθεί τα αρχεία των δωρητών οργάνων. Ντρέπομαι που το λέω. Αναγκαστήκαμε και βάλαμε μέσο για να βρεθεί εντατική, όχι για να ζήσει η μητέρα μου, αλλά για να της πάρουνε τα όργανα. Έσωσε επτά ανθρώπους αυτή η γυναίκα με τη δική μας επιμονή. Όταν περιμένουμε στη λίστα άνθρωποι χρόνια για να ζήσουν, δε γίνεται να ζούμε σε μία χώρα που σου λένε "άστο μην το ψάχνεις"» εξομολογήθηκε.
Στη συνέχεια, η Ευδοκία Ρουμελιώτη ξεσπάθωσε σχετικά με δύο συγκεκριμένα θεάματα που προβάλλονται φέτος από την ελληνική τηλεόραση. «Αυτό που με έχει τρομάξει φέτος με την τηλεόραση είναι όλα αυτά τα παιχνίδια που υπάρχουν. Βίκυ τρελάθηκαν. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι βρίσκομαι στο '90. Big Brother; Δεν είναι απλά πισωγύρισμα. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά είναι μεγάλη αηδία. Είναι και ένα άλλο, που είναι ένας τύπος που πλακώνονται οι γυναίκες γιατί λέει αυτός θα την παντρευτεί. Αυτό το πράγμα με αφήνει άναυδη».
Από την άλλη, η Βίκυ Βολιώτη μίλησε για την διαπολιτισμική της οικογένεια, αφού η μαμά της ήταν Γερμανίδα και ο μπαμπάς της Έλληνας και το πώς ένιωθε ως παιδί που μεγάλωνε με τόσες διαφορές πολιτισμών μέσα στο ίδιο της το σπίτι. «Δεν ήταν πάντα εύκολο. Είχε τις στιγμές τις αστείες και τις στιγμές τις πολύ σοβαρές. Γιατί μιλάμε για δύο χώρες και δύο λαούς που είναι διαμέτρου αντίθετοι. Έχουν δηλαδή μία διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα. Παρόλο που έχουν και πολλά κοινά, όσο και να ακούγεται κάπως περίεργο αυτό. Ή να το πω καλύτερα, αλληλοσυμπληρώνονται. Στη δική μου οικογένεια, υπήρχε αρκετή τρέλα, πολλοί τσακωμοί, αλλά ταυτόχρονα πολλή αγάπη. Η οικογένεια του πατέρα μου δεν ήταν θερμή με την απόφαση του πατέρα μου να παντρευτεί μία Γερμανίδα. Ήταν πιο κοντά και τα χρόνια του πολέμου. Παρόλα αυτά επειδή η μητέρα μου αγάπησε πάρα πολύ την Ελλάδα, μετά από λίγο καιρό έγινε απολύτως δεκτή. Λόγω της διπλής μου υπηκοότητας, υπήρχαν πολλές φορές που με διαχωρίζανε. Κυρίως όταν ήμουν μικρότερη. Λέγανε εσύ είσαι Γερμανίδα, δεν το καταλαβαίνεις αυτό» αποκάλυψε η ταλαντούχα ηθοποιός.
Η Βίκυ Βολιώτη μιλά για την υιοθεσία της κόρης της
Αργότερα, η Βίκυ Βολιώτη αναφέρθηκε και στην ηρωίδα Ηρώ του «Λόγω Τιμής» και κατά πόσο άλλαξε τη ζωή της. Για πρώτη φορά μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την κόρη της Άννα, τη διαδικασία της υιοθεσίας της και πως βίωσε η ίδια τη μητρότητα. Τέλος, ανέλυσε γιατί πίστευε από μικρή ηλικία ότι θα υιοθετήσει και δεν θα αποκτήσει βιολογικό παιδί.
«Ήμουν από τις γυναίκες που έλεγαν: "είμαι καλά χωρίς παιδί", "δεν θέλω την ευθύνη", "θέλω την ελευθερία μου". Όταν γνωρίστηκα με τον Σίμο, που ήθελε πολύ παιδί, το είδα αλλιώς. Όμως, από μικρή έλεγα ότι αν θελήσω να κάνω ένα παιδί, θα υιοθετήσω. Δεν με ενδιέφερε ποτέ να ζήσω την τεκνοποίηση, την εγκυμοσύνη. Δεν με μάγευε. Το θέμα παιδί είναι μία πολύ προσωπική διαδρομή. Το πώς ο καθένας φτάνει να γίνει γονιός. Εμένα μου ήταν αυτονόητο και το θεωρώ τελείως παλαβό να μην προχωρήσει κανείς σε αυτή τη διαδικασία αν δεν μπορεί να κάνει παιδί. Μου φαίνεται και τελείως παλαβό να υπάρχουν αντιστάσεις και στους υπόλοιπους τρόπους που μπορεί να κάνει κανείς παιδί. Μία παρένθετη μητέρα, ωάριο ή σπέρμα από τράπεζα. Είναι ευτύχημα που φτάσαμε στην εποχή που μπορούν δύο άνθρωποι να γίνουν γονείς είτε ετεροφυλόφιλοι είτε ομοφυλόφιλοι με αυτούς τους τρόπους. Πιστεύω ότι αυτές οι αντιστάσεις και οι φόβοι έχουν να κάνουν με έναν ναρκισσισμό, ότι θέλω να είναι δικό μου το παιδί, να έρχεται από εμένα και στερεί από πολλά ζευγάρια την πραγματική ευτυχία του να έχεις παιδί» σημείωσε η Βίκυ Βολιώτη.
Το Θεαγένειο εκπέμπει «SOS»: Τον... έναν χρόνο φτάνει η λίστα αναμονής για χειρουργεία - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Στον Εισαγγελέα η Ειρήνη Μουρτζούκου - Κρύβεται από τις κάμερες
Το δύσκολο σταυροδρόμι της κυβέρνησης, η σύλληψη Ρωμανού και η αλλαγή ατζέντας
Η Σοφία Βεργκάρα υποδεικνύει πως χορεύουν οι λατινοαμερικάνες για την περίοδο των Ευχαριστιών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr