Duffy: Ζήτησε από το Netflix να «κατέβει» η ταινία «365 μέρες»
Η ανοιχτή επιστολή που έστειλε η τραγουδίστρια στον CEO του Netflix, Reed Hastings🕛 χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά ┋
H Duffy με μία ανοιχτή επιστολή που έστειλε στον CEO Reed Hastings, κατηγορεί την πλατφόρμα του Netflix, ότι ωραιοποιεί τον βιασμό και το sex trafficking, με την προβολή της ταινίας «365 μέρες». Αν και η ταινία έχει πάρει κακές βαθμολογίες και άσχημες κριτικές, παραμένει όμως από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της στο TOP10 των περισσότερων χωρών.
Η 35χρονη Ουαλή τραγουδίστρια για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αποκαλύψει με μια ανάρτησή της στο Instagram ότι είχε πέσει θύμα βιασμού και αυτός ήταν ο λόγος που αποσύρθηκε από τη μουσική και τη δημοσιότητα. «Με λυπεί το γεγονός ότι το Netflix παρέχει πλατφόρμα για έναν τέτοιο "κινηματογράφο", που ερωτοποιεί την απαγωγή και διαστρεβλώνει τη σεξουαλική βία και την εμπορία λευκής σαρκός, ως "σέξι" ταινία. Απλώς δεν μπορώ να φανταστώ πώς το Netflix θα μπορούσε να αγνοήσει το πόσο απρόσεκτο, αναίσθητο και επικίνδυνο είναι αυτό [...] Η ταινία εξωραΐζει τη βίαιη πραγματικότητα του sex trafficking, της απαγωγής και του βιασμού» γράφει.
Duffy: «Ο δράστης με κρατούσε ναρκωμένη σπίτι μου τέσσερις εβδομάδες»
«Ήταν τα γενέθλιά μου. Με νάρκωσαν σε ένα εστιατόριο, με νάρκωναν επί τέσσερις εβδομάδες και ταξίδεψα σε μια ξένη χώρα. Δεν θυμάμαι να μπαίνω στο αεροπλάνο και ανέκτησα τις αισθήσεις μου ενώ βρισκόμουν στο πίσω κάθισμα ενός οχήματος εν κινήσει.
Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και ο δράστης επέστρεψε και με βίασε. Θυμάμαι τον πόνο και την προσπάθεια να διατηρήσω τις αισθήσεις μου στο δωμάτιο αφού συνέβη. Ήμουν κλεισμένη μαζί του για μία ακόμη μέρα. Δεν με κοιτούσε, έπρεπε να περπατάω πίσω του, είχα μερική συνείδηση για το τι μου συνέβαινε αλλά ήμουν χαμένη. Θα μπορούσε να με είχε ξεφορτωθεί.
Σκέφτηκα το ενδεχόμενο να το σκάσω για τη γειτονική πόλη ενώ κοιμόταν, αλλά δεν είχα χρήματα και φοβόμουν ότι θα καλούσε την αστυνομία μετά την απόδρασή μου, και ότι ίσως με εντόπιζαν ως αγνοούμενο άτομο. Δεν ξέρω πού βρήκα τη δύναμη να αντέξω εκείνες τις ημέρες, αισθανόμουν όμως μια παρουσία που με βοήθησε να παραμείνω ζωντανή.
Γύρισα πίσω αεροπορικώς μαζί του. Παρέμενα ήρεμη και όσο φυσιολογική μπορούσα να είμαι υπό αυτές τις συνθήκες. Όταν γύρισα σπίτι, κάθισα, ζαλισμένη, σαν ζόμπι. Ήξερα ότι η ζωή μου κινδύνευε άμεσα, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ήθελε να με σκοτώσει. Με την ελάχιστη δύναμη που μου είχε απομείνει, το ένστικτό μου μού έλεγε να τρέξω, να το σκάσω και να βρω κάπου να ζήσω που δεν θα μπορούσε να με εντοπίσει.
Ο δράστης με κρατούσε ναρκωμένη σπίτι μου τέσσερις εβδομάδες. Δεν ξέρω αν με βίασε εκεί, μέσα σε αυτό το διάστημα, θυμάμαι μόνο να συνέρχομαι στο αυτοκίνητο στην ξένη χώρα και την απόδρασή μου, η οποία θα συνέβαινε τις επόμενες ημέρες.
Δεν ξέρω γιατί δεν με νάρκωσε στο εξωτερικό. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι μου χορηγούσε ένα σκληρό ναρκωτικό, και ότι δεν μπορούσε να το πάρει μαζί του στο αεροπλάνο. Αφού συνέβη, κάποιος που ήξερα πέρασε από το σπίτι μου και με είδε στο μπαλκόνι να κοιτάζω το κενό, τυλιγμένη με μια κουβέρτα. Δεν θυμάμαι να γυρίζω σπίτι. Το άτομο αυτό είπε ότι ήμουν κατακρίτρινη και έμοιαζα με νεκρή. Προφανώς φοβήθηκε για εμένα αλλά δεν ήθελε να ανακατευτεί, δεν είχε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο.
Μετά από όλα αυτά, δεν ένιωθα ασφαλής να πάω στην αστυνομία. Ένιωθα ότι αν κάτι πάει στραβά θα βρεθώ νεκρή και θα με σκοτώσει. Δεν μπορούσα να το ρισκάρω ή να δημοσιοποιηθεί η ιστορία μου. Έπρεπε να ακολουθήσω το ένστικτό μου. Το είπα σε δύο γυναίκες αστυνομικούς σε δύο άλλες απειλητικές περιστάσεις μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια και έχει καταγραφεί. Κάποιος με εκβίασε ότι θα αποκαλύψει την ιστορία και έπρεπε να πω στη μία αστυνομικό τις πληροφορίες που είχε για μένα και γιατί ο εκβιασμός ήταν τόσο τρομακτικός.
Το δεύτερο περιστατικό ήταν όταν τρεις άνδρες προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι μου και τότε είπα στη δεύτερη αστυνομικό για τον βιασμό. Η ταυτότητα του βιαστή είναι στα χέρια της αστυνομίας και αυτό είναι μεταξύ εμού και της αστυνομίας» έγραψε μεταξύ άλλων η Duffy.
Το ξανθό κορίτσι της σόουλ ξεκίνησε με πολλά όνειρα
Οι τελευταίες της live εμφανίσεις έγιναν το 2008, όταν η Duffy (Ντάφι) είχε κερδίσει το βραβείο Grammy στην κατηγορία για τον καλύτερο ποπ δίσκο και βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου. Σε ηλικία 24 ετών με τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Rockferry» και συγκεκριμένα με το τραγούδι «Mercy», αλλά και το «Stepping Stone», κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση. Και μετά τίποτα. Και μετά το ξανθό κορίτσι της σόουλ εξαφανίστηκε. Από το 2010 η Duffy εξαφανίστηκε από τον χάρτη της μουσικής, με τους θαυμαστές της να ψάχνουν απεγνωσμένα κάποιο σημάδι ότι θα επιστρέψει. Πολλοί πίστεψαν ότι δεν άντεξε τη δημοσιότητα, ότι έπεσε στις εξαρτήσεις ή ότι έχασε τη φωνή της.
Η Ουαλή τραγουδίστρια Duffy, τραγουδοποιός και ηθοποιός, γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1984. Έχει μια δίδυμη αδερφή, την Κέιτι Ανν και μια μεγαλύτερη αδερφή, την Κέλλυ. Ξεκίνησε να τραγουδά στην ηλικία των 6 ετών, ενώ οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν ήταν δέκα ετών. Το 1998, σε ηλικία 13 ετών, αποκαλύφθηκε πως η πρώην σύζυγος του πατριού της προσέλαβε έναν πληρωμένο δολοφόνο για να τον σκοτώσει. Αυτό το γεγονός, όπως λέει και η ίδια, στιγμάτισε τη ζωή της.
Το 2003, έλαβε μέρος σε έναν διαγωνισμό ταλέντων στην Ουαλία και, τελικά, παρόλο που θεωρούνταν ως το φαβορί, βγήκε δεύτερη. Το 2004, η Ντάφι συναντήθηκε με τον πρώην κιθαρίστα των Suede, Μπέρναρντ Μπάτλερ.
Στις 23 Νοεμβρίου 2007, η Ντάφι υπέγραψε με την A&M Records και, ύστερα από πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, αναγνωρίστηκε το ταλέντο της. Στις 3 Μαρτίου 2008, η Ντάφι κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Rockferry», ο οποίος σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το 2009, η Ντάφι κέρδισε 3 Brit Awards. Τέλος, την ίδια χρονιά ερμήνευσε το τραγούδι «Smoke Without Fire» για τη ταινία «Μια κάποια εκπαίδευση».
Εντατικές διαπραγματεύσεις με φαρμακοποιούς για τη διάθεση των ακριβών φαρμάκων στις γειτονιές: Μέτρα Άδωνι μετά το φιάσκο της Λ. Αλεξάνδρας
«Μονομαχίες» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή: Οι κρίσιμες ψηφοφορίες, τα ανοιχτά μέτωπα και τα επόμενα νομοσχέδια
Ουραγοί στην ανακύκλωση: «Αγκάθι» παραμένει το τέλος ταφής - Καφέ κάδος και διαλογή στην πηγή, το νέο στοίχημα
Ύστατη προσπάθεια από τα πανεπιστήμια να «σώσουν» από τις διαγραφές τους φοιτητές που έχουν υπερβεί τα έτη φοίτησης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr