Ερντογάν: «Γιατί να μην αποκτήσω κι εγώ πυρηνικές κεφαλές;»
Σύμφωνα με το επιχείρημα του Τούρκου προέδρου, όλες οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Το «δικαίωμα» και στις… πυρηνικές κεφαλές υπερασπίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στηλιτεύοντας τις «απαγορεύσεις» που του επιβάλλονται στους εξοπλισμούς για χάρη του… Ισραήλ.
«Κάποιοι έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Κι όχι έναν και δύο. Αλλά εγώ πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές δεν πρέπει να έχω. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι!», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος καταχειροκροτούμενος από τους συμμετέχοντες σε οικονομικό φόρουμ για τη Μέση Ανατολή στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με το επιχείρημά του, όλες οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, αλλά στην περιοχή κανείς δεν μπορεί να αγοράσει, γιατί… θα ανησυχήσει το Ισραήλ.
«Σήμερα δεν υπάρχει καμία αναπτυγμένη χώρα που να μην έχει πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Όλες έχουν. Δεν θα σας πω όνομα, αλλά ένας – τώρα δεν είναι πρόεδρος πια- τον οποίο επισκέφτηκα μου είπε: ‘Κάποιοι μας λένε ότι έχω 7.500 πυρηνικές κεφαλές αλλά η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν 12.500 – 15.000 κεφαλές. Εάν είναι έτσι, το ίδιο θα κάνω κι εγώ’. Κοιτάξτε κατάσταση, κοιτάξτε για ποιο πράγμα συναγωνίζονται. Και μετά τι μας λένε εμάς; ‘Εσύ μην τυχόν και το κάνεις’. Υπάρχει στην περιοχή μας το Ισραήλ; Υπάρχει. Όλα αυτά –λέει- το φοβίζουν», δήλωσε.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε ότι υπήρξαν αντιδράσεις ακόμη και για την αγορά του αντι-πυραυλικού συστήματος S-400, το οποίο είναι ένα αμυντικό σύστημα, ούτε καν επιθετικό. «Αλλά εμείς το πήραμε. Και πρώτα ο Αλλάχ τον Απρίλιο όλα ολοκληρώνονται», είπε προαναγγέλλοντας για άλλη μια φορά ότι σε λίγους μήνες θα τεθεί σε λειτουργία».
Μάλιστα, είπε ότι πρότεινε στον Ντόναλντ Τραμπ να αγοράσει και το σύστημα Patriot, όπως ανέφερε, αλλά με τους ίδιους όρους που πήρε και τους S-400. Δηλαδή ζητώντας συμπαραγωγή, γρήγορη παράδοση και ευνοϊκούς πιστωτικούς όρους.
Ο Τούρκος πρόεδρος υπερηφανεύτηκε και πάλι για τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι έχει φτάσει σε ένα επίπεδο ώστε να συνομιλεί με όλες τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.
«Έχουμε καταφέρει να καλύπτουμε το 70% των αναγκών μας στην άμυνα. Μέχρι σήμερα καθόμασταν στον τραπέζι με τις ΗΠΑ, τώρα καθόμαστε με τη Ρωσία. Ίσως αύριο να καθόμαστε με την Κίνα. Δεν είναι μόνο θέμα δοσοληψίας. Το ζήτημα της συμπαραγωγής είναι απαραίτητος όρος. Αυτό έλεγα στους φίλους μας. ‘Μπορούμε να κάνουμε συμπαραγωγή;’ Δεν φτάνεις σε επίπεδο σύγχρονου πολιτισμού με λόγια αλλά με έργα», υπογράμμισε.
Μιλώντας για την οικονομία της χώρας του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι σε ένα χρόνο, το 2020 η ανάπτυξη θα φτάσει στο 5%, την ώρα που σήμερα καταγράφει αρνητικό πρόσημο, σημειώνοντας για άλλη μια φορά ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά. «Έχω αλλεργία με τα επιτόκια», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αγωνία για την εκεχειρία στη Γάζα: Συνεχίζει τις επιθέσεις το Ισραήλ - Η Χαμάς έστειλε τη λίστα με τους ομήρους που θα απελευθερωθούν
Ποιες τραπεζικές προμήθειες μειώνονται από την Τρίτη (21/1) και ποιες παραμένουν σε ισχύ - Αναλυτικός οδηγός
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Έλληνας στο Λονδίνο παρασκευάζει τυλιχτό με γύρο 4 κιλών και έχει τρελάνει τους Άγγλους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr