Δίκη Κορκονέα: O Σαραλιώτης δεν γνώριζε τι είχε κάνει ο συνάδελφός του
Τι ανέφερε ο μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Κανονικά συνεχίστηκε την Δευτέρα (10/12) η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, στο Εφετείο Λαμίας για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.
Στα δικαστήρια είχε αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη πέριξ του Εφετείου, ενώ υποχρεωτικά υπήρχε ηλεκτρονικός έλεγχος για την είσοδο στην αίθουσα.
Ως προς τη διαδικασία, σύμφωνα με το lamiareport.gr ολοκληρώθηκε ο σχολιασμός των εγγράφων, ενώ κατέθεσε και μάρτυρας υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη. Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο Σαραλιώτης δεν γνώριζε τι είχε κάνει ο συνάδελφός του εκείνο το βράδυ, ενώ παρουσιαζόταν συντετριμμένος από το γεγονός. «Ο Βασίλης ήταν και είναι χαμηλών τόνων, ηθικός πάντα ηθικός», είπε χαρακτηριστικά.
Δεν κατασχέθηκαν ποτέ τα κινητά των κατηγορουμένων
Ωστόσο στη διαδικασία σχολιασμού των εγγράφων, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κανέναν υπηρεσιακό έγγραφο στην ΓΑΔΑ από την κίνηση του περιπολικού «για το οποίο υπάρχει πλήρης σιωπή», ενώ έθεσε ως «παράπονο της Πολιτικής Αγωγής και κοινωνική απορία», το γεγονός ότι ποτέ ως σήμερα δεν κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων.
Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι τέσσερις ημέρες μετά τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία ενός νεαρού παιδιού που είχε κάθε δικαίωμα στη ζωή, το δικαστήριο έχει το υψηλό προνόμιο αλλά και το βαρύ καθήκον να διαπιστώσει το δόλο των κατηγορουμένων και τη στόχευση ενός παιδιού 15 ετών. «Ένα παιδί με ρούχα πλουμιστά», όπως είπε χαρακτηριστικά, «που είχε στην τσέπη του την καρδούλα που θα πήγαινε στην κοπέλα του».
Στον αντίποδα ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, τόνισε ότι ουδέποτε ο εντολέας του αρνήθηκε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και επανέλαβε τη γραμμή υπεράσπισης ότι δεν πρόκειται για ευθεία βολή, αλλά για βολή εξοστρακισμού 25 μέτρων. Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη, Χρήστος Διαμαντής επέμεινε στο να μη χρησιμοποιείτε πληθυντικός αριθμός στο ποιος πυροβόλησε. «Το ποιος πυροβόλησε και ποιος όχι, το ξέρουμε. Η χρήση πληθυντικού αριθμού, άλλους στόχους έχει και γίνεται για τη δημιουργία εντυπώσεων προς τους ενόρκους».
Τελικά από την έδρα απορρίφθηκε για αντικειμενικούς λόγους το αίτημα σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα, καθώς δέκα χρόνια μετά δεν υπάρχουν ούτε οι συσκευές που χρησιμοποιούσαν τότε, ούτε κάποια εταιρία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να κρατά αρχείο 10 χρόνων με συνομιλίες.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι από την Ζωή Κωνσταντοπούλου έγινε ειδική αναφορά σε δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ σχετικά με καθυστερήσεις στη δίκη με ευθύνη της Πολιτικής Αγωγής, κάτι το οποίο δεν υφίσταται όπως είπε. Πιθανότατα η γνωστή δικηγόρος να αναφερόταν στην καταγραφή της ενόχλησης του Εισαγγελέα Έδρας κ. Χανή στην τελευταία αναβολή όταν απουσίαζε η Πολιτική Αγωγή.
Πάντως η Πρόεδρος του Δικαστηρίου τόνισε ότι «οι πιο πάνω από μας εκφράζουν έντονη δυσφορία για την πρόοδο της δίκης. Πρέπει να τελειώνουμε, γιατί υπάρχουν και συνέπειες».
Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 17 Δεκεμβρίου όταν και θα συνεχίσει με την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσουν και οι απολογίες. Οι επόμενες συνεδριάσεις στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2019 πιθανότατα θα είναι και οι τελευταίες που θα κρίνουν σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση.
Η βία των γυναικών μια επιδημία που δεν τελειώνει: Πάνω από 16.000 έπεσαν θύματα το 2024 - Θύτες οι σύζυγοι
Ισραήλ: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για κατάπαυση πυρός με τον Λίβανο – Πότε θα εγκριθεί
Φωτιά σε μπαρ στο Παγκράτι: Σοκαριστικές μαρτυρίες και αναφορές για ποδοπατήματα
Η Κιμ Καρντάσιαν προκαλεί ξανά με ημίγυμνη εμφάνιση και ένα σταυρό - Δείτε φωτογραφίες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr