Στο «μικροσκόπιο» το beach bar της Ρόδου: Ερωτηματικά για τις πλατφόρμες μέσα στο νερό - Έχουν επιβληθεί πρόστιμα και αναμένεται κατεδάφιση
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Στο «μικροσκόπιο» έχει βρεθεί η επιχείρηση στη Ρόδο, στην οποία εργαζόμενός της καταγράφηκε σε βίντεο σχεδόν να κολυμπάει για να παραδώσει παραγγελία. Οι πελάτες του beach bar καθόντουσαν σε ξαπλώστρες μέσα στο νερό και πλέον έχουν προκύψει ερωτήματα για το κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο.
Όπως τονίζουν πηγές από το Λιμενικό Σώμα στο ethnos.gr, οι πλωτές εξέδρες χρήζουν Αδειοδότησης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πλωτές εξέδρες και απαγορεύεται η χρήση για υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχείρησης. Άρα πρέπει να αφαιρεθούν και να επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη επιχείρηση έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις και έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Λιμεναρχείο σε έλεγχο που έγινε στην αρχή της θερινής περιόδου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η κατεδάφιση - απομάκρυνση, ωστόσο, είναι ευθύνη άλλης Υπηρεσίας.
Το παραπάνω επιβεβαιώνει στο ethnos.gr και πηγή από το υπουργείο Ναυτιλίας, που λέει πως πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στην επιχείρηση και έχουν επιβεβαιωθεί πρόστιμα. Πλέον, μένει να γίνει κατεδάφιση στις πλατφόρμες.
Ο σχετικός νόμος
Η παράβαση της επιχείρησης «καταπατά» τον νόμο 2971 του 2001 που -μεταξύ άλλων- προβλέπει τα εξής:
«Απαγορεύεται η κατασκευή κτισμάτων και εν γένει η τοποθέτηση κατασκευασμάτων στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και της κοίτης πλεύσιμου ποταμού. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται μόνο η εκτέλεση έργων για την επιδίωξη των σκοπών τους οποίους προβλέπει ο παρών νόμος, καθώς και για τη διευκόλυνση πρόσβασης στους χώρους αυτούς ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ). Αν μεταξύ αιγιαλού και δημόσιας οδού, κατά την έννοια των άρθρων 2, 3 και 4 του ν. 3155/1955 (Α΄ 63) και του άρθρου 1 του π.δ. 347/1993 (Α΄146), παρεμβάλλεται ιδιωτικό ακίνητο, πρέπει να υπάρχει ελεύθερη δίοδος για την ακώλυτη και ασφαλή πρόσβαση στον αιγιαλό από τη δημόσια οδό, σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία».
Τι ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης και η παρέμβαση Γεωργιάδη
«Επιλογή του εργαζομένου» ήταν να μπει μέσα στη θάλασσα για να σερβίρει, ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του beach bar, που τις τελευταίες ώρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω ντροπιαστικών εικόνων που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.
Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN λέει πως «αμέσως ζήτησα άμεσο έλεγχο από επιθεώρηση. Στείλαμε κλιμάκιο που πήγε σε δύο ώρες και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει».
Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη συγκληθεί σύσκεψη στο υπουργείο. «Άλλωστε ετοιμάζουμε νομοσχέδιο άμεσα και θέλω να δω πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται πως είχε την αίτια του ίδιου του εργαζόμενου».
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θέλω να έχουμε τουρισμό, όλα υπό τον όρο του πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τόνισε στο τέλος.
«Το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή
«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια, ποτέ δεν είχα καταγγελία. Όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN και τη δημοσιογράφο Σοφία Ορφανού.
Όπως κατέληξε, «ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».
- «Μεμονωμένο γεγονός» το συμβάν στη Ρόδο: Ο εργαζόμενος «το έκανε για τα τυχερά» - Η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEΝ
- Οι 10 πρώτες εβδομάδες της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Τα πρόσωπα των… επικίνδυνων αποστολών και τα νέα μέτρα στήριξης
- Πυρκαγιές ώρα μηδέν: «Ωρολογιακές βόμβες» έτοιμες να εκραγούν 8 περιοχές της Αττικής - Ποιες είναι στο «κόκκινο»
- Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Έξαρση στον αριθμό των κουνουπιών – Γιατί φοβούνται για εμφάνιση ιού Δυτικού Νείλου
- Ρυθμίσεις χρεών: Ποιες προστατεύουν από τις κατασχέσεις - Οι 4 επιλογές των οφειλετών
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr