Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Και η Μικρά Ασία έχει τη στραπατσάδα της! Η μενεμέν, έχει πάρει το όνομά της της από την αγαπημένη πόλη της Μικράς Ασίας, τη Μενεμένη. Είναι ένα εύκολο φαγητό που μπορεί να σταθεί επάξια στο τραπέζι του πρωινού, ειδικά εάν το συνοδέψετε με ένα αλλαντικό ή κάποιο τυρί που σας αρέσει.
Η μενεμέν που προτείνουν σήμερα, οι «Μαγειρικοί διάλογοι» θα σας χορτάσει, χωρίς να σας κουράσει η προετοιμασία της.
- 4 αυγά
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ αλάτι
- 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ πιπέρι μαύρο
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τη ντομάτα. Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Πηγή: Pontosnews
Διαβάστε ακόμη
Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον 3χρονο Άγγελο - «Βιβλιογραφικά δεν έχει σχεδόν καθόλου πιθανότητες επιβίωσης»
Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που έπεσε στην Ουάσιγκτον - Οι ελπίδες για επιζώντες σβήνουν
Ανδρουλάκης: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη, μόλις προκύψουν νέα στοιχεία από τα πορίσματα
Η Κιμ Καρντάσιαν απολαμβάνει τις διακοπές της στο Μεξικό - Τα αποκαλυπτικά στιγμιότυπα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr