Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Και η Μικρά Ασία έχει τη στραπατσάδα της! Η μενεμέν, έχει πάρει το όνομά της της από την αγαπημένη πόλη της Μικράς Ασίας, τη Μενεμένη. Είναι ένα εύκολο φαγητό που μπορεί να σταθεί επάξια στο τραπέζι του πρωινού, ειδικά εάν το συνοδέψετε με ένα αλλαντικό ή κάποιο τυρί που σας αρέσει.
Η μενεμέν που προτείνουν σήμερα, οι «Μαγειρικοί διάλογοι» θα σας χορτάσει, χωρίς να σας κουράσει η προετοιμασία της.
- 4 αυγά
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ αλάτι
- 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ πιπέρι μαύρο
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τη ντομάτα. Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Πηγή: Pontosnews
Διαβάστε ακόμη
Το Θεαγένειο εκπέμπει «SOS»: Τον... έναν χρόνο φτάνει η λίστα αναμονής για χειρουργεία - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Στον Εισαγγελέα η Ειρήνη Μουρτζούκου - Κρύβεται από τις κάμερες
Το δύσκολο σταυροδρόμι της κυβέρνησης, η σύλληψη Ρωμανού και η αλλαγή ατζέντας
Η Σοφία Βεργκάρα υποδεικνύει πως χορεύουν οι λατινοαμερικάνες για την περίοδο των Ευχαριστιών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr