Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» προτείνουν το ρυζόγαλο και ως… ένα γρήγορο αντίδοτο στον καύσωνα:
Νηστίσιμο ρυζόγαλο, ελαφρύ, γευστικό, ιδανικό για τον καύσωνα
Το γάλα αμυγδάλου δίνει όλα τα θρεπτικά συστατικά σε αυτή τη συνταγή του Σάββα Καρίπογλου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Υποδεχόμαστε τη νηστεία του Αυγούστου με ένα ελαφρύ και νόστιμο γλυκό σε νηστίσιμη εκδοχή (άρα ιδανικό και για vegan διατροφή), πλούσιο σε αρώματα αλλά και θρεπτικά συστατικά χάρη στο γάλα αμυγδάλου.
Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» προτείνουν το ρυζόγαλο και ως… ένα γρήγορο αντίδοτο στον καύσωνα:
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- ½ κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα ρύζι γλασέ
- 1 κούπα νερό
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. νισεστέ (το αραιώνουμε με λίγο από το γάλα αμυγδάλου)
- Κανέλα
- Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε να βράσει με το νερό.
- Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και το ρύζι να μισοβράσει και να γίνει κολλώδες.
- Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 15 λεπτά περίπου.
- Μόλις βράσει το ρύζι, προσθέτουμε το αραιωμένο άμυλο αραβοσίτου (νισεστέ) και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να αποκτά κρεμώδη υφή.
- Σερβίρουμε και αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.
Πηγή: pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
Άγιοι Ανάργυροι: Στον Κορυδαλλό μετά το νοσοκομείο ο 39χρονος δράστης
Ο νέος δικαστικός χάρτης: Τα Ειρηνοδικεία ενσωματώνονται στα Πρωτοδικεία
Ράικα: Η σκυλίτσα που χάθηκε στον Έβρο και έναν χρόνο μετά βρέθηκε στη Σερβία - Η απίστευτη ιστορία της
Η πρώτη αντίδραση του Άρη Σοϊλέδη: «Ας αφήσουμε λίγο τα πράγματα να κυλήσουν»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr