Στον Άρειο Πάγο η ρύθμιση για την αμνηστία των τραπεζικών στελεχών
Η συνταγματικότητα της εν λόγω διάταξης του νόμου θα κριθεί μετά την αναίρεση που άσκησε ο αντεισαγγελέας Δημήτρης Παπαγεωργίου σε βάρος απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που αφορούσε δάνεια που χορηγήθηκαν σε γνωστό εφοπλιστή, ύψους 100.000.000 ευρώ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου μπαίνει η τροπολογία που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2019 και έβαλε τέλος στην αυτεπάγγελτη δίωξη κατά τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας. Με την διάταξη οριζόταν ακόμη ότι τα τραπεζικά στελέχη θα διώκονται μόνο έπειτα από μήνυση των θιγόμενων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Η συνταγματικότητα της εν λόγω διάταξης του νόμου θα κριθεί μετά την αναίρεση που άσκησε ο αντεισαγγελέας Δημήτρης Παπαγεωργίου σε βάρος απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που αφορούσε δάνεια που χορηγήθηκαν σε γνωστό εφοπλιστή, ύψους 100.000.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η νομοθετική αυτή παρέμβαση, όπως ειπώθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης, είχε ως στόχο να «λύσει» τα χέρια των τραπεζικών στελεχών, τα οποία υπό το φόβο διώξεων δεν έβαζαν τα τελευταία χρόνια σχεδόν ποτέ την υπογραφή τους για δάνειο, όσες εξασφαλίσεις κι αν έπαιρναν. Μετά την ψήφιση του νόμου πάντως, υπάρχουν δικαστικά συμβούλια που έχουν εκδώσει αντιφατικές αποφάσεις και ως εκ τούτου κρίθηκε ότι το θέμα πρέπει να επιλυθεί σε ανώτερο επίπεδο, δηλαδή στον Άρειο Πάγο.
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr