Κρασί και φαγητό: Μια βραδιά αφιερωμένη στο Κτήμα Τσέλεπου
Το Ζinglee συνεχίζει τα οινο-γευστικά του ταξίδια κι αυτή τη φορά φωτίζει ένα πολύ γνωστό οινοποιείο της Πελοποννήσου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου το εστιατορίο Zinglee υποδέχεται το Κτήμα Τσέλεπου. Η οινολογός του κτήματος Αγγελική Τουτουζή θα φωτίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε κρασιού, ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους από το οροπέδιο της Μαντινείας στο Κούτσι της Νεμέας, κι από το Μοσχοφίλερο, στην ανάδειξη του πολυδυναμικού χαρακτήρα του οποίου συνέβαλλε ιδιαίτερα το οινοποιείο του Γιάννη Τσέλεπου, στο χαρισματικό, ταυτισμένο με τον πελοποννησιακό αμπελώνα, Αγιωργίτικο.
Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι το αφρώδες Amalia Brut (Μοσχοφίλερο) που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο και το οποίο λειτουργεί εξαιρετικά ως απεριτίφ, η αρωματική και πολύ δημοφιλής Μελισσόπετρα (Gewurztraminer), το Gris de nuit (Μοσχοφίλερο) και το Δρυόπη Reserve (Αγιωργίτικο), συνδυασμένα με τα πιάτα που έχει ετοιμάσει ειδικά για τη βραδιά η κουζίνα του εστιατορίου της Τσακάλωφ ‒ φρέσκα μύδια αχνιστά με μουστάρδα και μελισσόχορτο, ζεστή πατατοσαλάτα με σύγκλινο Μάνης, φιλέτο μόσχου με πατάτες gratin dauphinoises, baby καρότα και σάλτσα από κόκκινο κρασί και πάβλοβα με κρέμα λεμονιού και σάλτσα από κόκκινα φρούτα. Το κόστος συμμετοχής στο pairing κρασιού-φαγητού είναι € 35 ανά άτομο.
Zinglee Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, Αθήνα, 2103608591. Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr