Ενότητες στο άρθρο: 📌 Υλικά📌 Εκτέλεση
Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι και τύφλα να 'χει το κοκκινιστό κρέας!
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά - Χρόνος μαγειρέματος 1,5 ώρα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Νοστιμιά καλά κρυμμένη που θα βρείτε σε τρία υπέροχα πιάτα τα οποία θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο το κρέας, μετατρέποντας τις αρτύσιμες γεύσεις σε νηστίσιμες απολαύσεις. Μετά το σπανακόρυζο της μαμάς και τα παραδοσιακά ντολμαδάκια, ολοκληρώνουμε την τριλογία των νηστίσιμων συνταγών με χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι!
Υλικά
- 1 φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι του ενός κιλού
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
-
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά. Το χταπόδι θα συρρικνωθεί. Αφαιρείτε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτετε το χταπόδι, την κονσέρβα, τον τοματοπελτέ, τη δάφνη, το νερό, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και επιπλέον νερό και αφήνετε να βράσουν για περίπου 12 λεπτά.
Διαβάστε ακόμη
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr