Πέμπτη με το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στο Zinglee
Το δραμινό οινοποιείο πρωταγωνιστεί σε μια οινο-γευστική βραδιά που θα σας βάλει στο κλίμα των γιορτών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Σ’ ένα κτήμα που άλλαξε το σκηνικό του δραμινού αμπελώνα είναι αφιερωμένη η Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο Zinglee στο Κολωνάκι. Ο λόγος για το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, που έχει στο ενεργητικό του μια μακρά και επιτυχημένη παρουσία στο χώρο του κρασιού, πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, πλήθος εγκωμιαστικών κριτικών από διεθνείς και Έλληνες κριτικούς οίνου κι έχει κερδίσει μια μόνιμη θέση στις προτιμήσεις του κοινού. Πέρα από τα λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά του οινοποιείου στην Αδριανή της Δράμας αλλά και του οινοποιείου Οινότρια Γη στο Καπανδρίτι Αττικής, την γκάμα των προϊόντων του κτήματος συμπληρώνουν εξαιρετικά αποστάγματα και πολύ ιδιαίτερα βαλσαμικά ξίδια. Και βρίσκουν και αυτά την θέση τους στο ειδικό μενού, που επιχειρεί να αποτυπώσει αυτήν την δυναμική πορεία.
Πέντε ταιριαστά ζευγάρια
Στην βραδιά παντρέματος φαγητού και κρασιού που οργανώνει το εστιατόριο του Κολωνακίου, η οποία αποτελεί μια ωραία αφορμή εξόδου τώρα που μπαίνουμε σιγά-σιγά στο κλίμα των γιορτών, πέντε ετικέτες (τέσσερα κρασιά κι ένα απόσταγμα) θα συνδυαστούν με πέντε πιάτα που έχει δημιουργήσει ο executive σεφ του Zinglee, Χρήστος Αθανασιάδης. Σε ρόλο οινικού ξεναγού, ο ένας εκ των δύο γιων του Κώστα Λαζαρίδη και διευθύνων σύμβουλος του κτήματος, Γεράσιμος Λαζαρίδης, θα φωτίσει τις διαφορετικές οικογένειες κρασιών και τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους.
Θα δοκιμαστούν τα Amethystos Blanc 2019 (Sauvignon Blanc – Ασύρτικο), Château Julia Assyrtiko 2018, Merlot Rosé 2019, Οινότρια Γη Syrah-Αγιωργήτικο 2010, καθώς επίσης και το αρωματικό απόσταγμα σταφυλής Methexis Μοσχάτο (Μοσχάτο Αλεξανδρείας). Θα συνδυαστούν, αντίστοιχα, με γαρίδα ποσέ σε σαμιώτικο κρασί με πουρέ σελινόριζας, ένα κριθαρότο ολικής άλεσης με φρέσκα μύδια Θερμαϊκού, μια σαλάτα με άγρια ρόκα, kale, mizuna, bocconcini, ημίλιαστες ντομάτες και dressing από βαλσαμικό ξύδι Botanico Gold Seal Lazaridi, με μαύρο χοίρο, μαγειρεμένο sous vide, με πουρέ μανιταριών, με το δείπνο να κλείνει μια πανακότα με γάλα καρύδας και carpaccio καραμελωμένου ανανά. Το κόστος συμμετοχής είναι € 35 ανά άτομο.
Zinglee Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ. 2103608591
Η πρώτη ομιλία του Τραμπ ως 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ: «Η χρυσή εποχή της Αμερικής ξεκινά τώρα»
Αστυνομικός της Βουλής: Βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους σε ψηφιακό μέσο κατοχής του
«Απόβαση» Chevron στη Νότια Ελλάδα: Άδεια για έρευνες υδρογονανθράκων ζήτησε η αμερικανική εταιρεία
A Complete Unknown: Η αληθινή ιστορία πίσω από την άνοδο του Bob Dylan
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr