5 συμβουλές για την κατάψυξη
Τι πρέπει να προσέξετε για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή συντήρηση των τροφίμων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η κατάψυξη συντηρεί και διατηρεί το κρέας, τα ψάρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα ασφαλή, θέλει όμως λίγη προσοχή. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Κλείστε αεροστεγώς ή πολύ καλά τα σακουλάκια με τα τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε, αν είναι δυνατό, μηχάνημα που συσκευάζει σε κενό αέρα για μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης και για να αποφύγετε τα «εγκαύματα τη κατάψυξης» στα τρόφιμά σας.
Σημειώστε το περιεχόμενο και την ημερομηνία συσκευασίας. Τακτοποιήστε τα σακουλάκια με χρονολογική σειρά για να καταναλώνετε πρώτα τα παλιότερα.
Πιέστε με τα χέρια σας τις συσκευασίες για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Αυτό ισχύει για ψιλοκομμένα υλικά όπως ο κιμάς ή για μικρού σχήματος λαχανικά. Κάντε το ίδιο και στα σακουλάκια με σάλτσες ή πουρέ λαχανικών και φρούτων. Με αυτό τον τρόπο ξεπαγώνουν ευκολότερα.
Αν έχετε μεγάλο καταψύκτη, καταγράψτε το περιεχόμενο. Θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε «ξεχασμένα» τρόφιμα.
Πριν καταψύξετε λαχανικά, περάστε τα πρώτα από καυτό νερό για λίγα λεπτά και φυλάξτε τα αφού κρυώσουν. Έτσι, θα διατηρήσουν χρώμα και γεύση.
Πηγή: eatme. To eatme κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Το «δικαίωμα της σιωπής» σταθερή απάντηση του «Φραπέ» - Η σχέση του με Βορίδη και Μητσοτάκη και η Porsche του γιου του
Κωνσταντοπούλου για Ξυλούρη: Βγήκε από την αίθουσα και έλεγε «θα την σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι»
Επελαύνει σε όλη την Ευρώπη η «σούπερ γρίπη»: Τα συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν άμεσα
Η Λίλι Κόλινς σχολίασε στον Τζίμι Φάλον την αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «Emily In Paris»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



