Συνταγή για σαρδέλες γεμιστές με κάππαρη, ντομάτα και άνηθο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
![φωτό: Γιώργος Δρακόπουλος / Food stylist: Τina Webb & Oλίβια Άρτεμις Webb](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/d1dd3152-2878-4773-92d6-0119140e7310.jpg)
Ο Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας προτείνει ένα εύκολο, νόστιμο και μυρωδάτο θαλασσινό πιάτο, ό,τι πρέπει για ούζο και παρέα.
Χρόνος: 20 λεπτά
Εύκολη
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
150 γρ. σαρδέλες
150 γρ. ντομάτες (χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους)
20 γρ. κάππαρη
1/2 μάτσο μάραθο
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες και τις στεγνώνουμε. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και τον μάραθο. Ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τοποθετούμε πάνω τους τη φάρσα (γέμιση). «Παντρεύουμε» τα φιλέτα ανά δύο, ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμονιού και μετά λίγο ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180°C για 8 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
![cover-final.jpg cover-final.jpg](/sites/default/files/styles/portrait_large/public/images/2019/08/cover-final.jpg?itok=fE_Ilpeu)
Άθεος, χορτοφάγος και υποστηρικτής της Άρσεναλ: Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας
Όνειρο θερινής νυκτός... η προσβασιμότητα των ΑμεΑ - Aπό παράταση σε παράταση οι ρυθμίσεις που θα άλλαζαν τη ζωή τους
Θρίλερ στα Σπάτα: Έρευνα για ανθρωποκτονία ζήτησε η εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή
«Τώρα ξεκινάμε»: Η Εφορία ξεψαχνίζει τους λογαριασμούς του Αντώνη Ρέμου - «Με εκθέτουν, λυπάμαι»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr